Messenger: Έρχεται το Data Saver για λιγότερη κατανάλωση δεδομένων

Το Facebook ξεκίνησε να δοκιμάζει ένα νέο χαρακτηριστικό για το Messenger app σε Android συσκευές. Πολλοί χρήστες αναφέρουν ότι μέσα στην εφαρμογή εμφανίζεται η επιλογή “Data Saver” για να μην καταναλώνονται πολλά δεδομένα όταν δεν υπάρχει πρόσβαση σε WiFi.

Το Data Saver του Messenger σου δίνει τη δυνατότητα να απενεργοποιήσεις το αυτόματο download φωτογραφιών και video, που αποστέλλονται από τους φίλους σου. Όταν είναι ενεργοποιημένο το χαρακτηριστικό, το υλικό θα κατέβει μόνο όταν πατήσεις εσύ επάνω του και έχεις τον έλεγχο για το αν θα καταναλωθούν δεδομένα, ή όχι.

Το νέο χαρακτηριστικό λειτουργεί μόνο όταν είσαι συνδεδεμένος με τα δεδομένα του κινητού, όταν είσαι σε WiFi, το υλικό συνεχίζει να κατεβαίνει αυτόματα. Το Facebook Messenger θα καταμετρά πόσα δεδομένα έχουν αποθηκευτεί χρησιμοποιώντας το νέο feature.

Αυτό είναι ένα ακόμη βήμα από τα πολλά που κάνει το Facebook σε μια προσπάθεια να διευκολύνει όσους ζουν σε χώρες όπου τα δεδομένα είναι πολύ ακριβά. Να θυμίσουμε ότι έχουν προηγηθεί τα Facebook Lite πέρσι και Facebook Messenger Lite, πριν από λίγες μέρες.

Ωστόσο, το νέο χαρακτηριστικό δεν σημαίνει ότι δεν θα είναι χρήσιμο και για όσους χρησιμοποιούν το Messenger στις δυτικές χώρες.

Διαβάστε επίσης: Facebook & Messenger: Απαιτούν τουλάχιστον 2GB RAM σε Windows 10 Mobile

facebook messenger data saver, Messenger: Έρχεται το Data Saver για λιγότερη κατανάλωση δεδομένων

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.