Facebook Messenger: Οι εικόνες υψηλής ανάλυσης δεν θα συμπιέζονται

Facebook Messenger εικόνες υψηλής ανάλυσης, Facebook Messenger: Οι εικόνες υψηλής ανάλυσης δεν θα συμπιέζονται

Είναι γνωστό ότι οι περισσότερες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων και ανταλλαγής μηνυμάτων όπως τα Viber, Whatsapp και Facebook Messenger αλλοιώνουν την ποιότητα των εικόνων που ένας χρήστης αποστέλλει στον άλλο. Αν κάποιος θέλει να στείλει φωτογραφίες σε φίλο/φίλη του με την καλύτερη δυνατή ανάλυση, πρέπει να το κάνει διαφορετικά.

Μια ευχάριστη έκπληξη όμως περίμενε τα τεχνολογικά ειδησεογραφικά πρακτορεία πριν λίγο, καθώς το Facebook αποφάσισε να αναβαθμίσει το λογισμικό του Messenger, υποστηρίζοντας την αναλλοίωτη αποστολή εικόνων υψηλής ευκρίνειας. Μέχρι σήμερα, η μέγιστη ανάλυση που μπορούσε να σταλεί μέσω της γνωστής εφαρμογής και η φωτογραφία να παραμείνει ως έχει ήταν 2K, συγκεκριμένα 2048×2048 pixels. Πολλά όμως εκ των νέων smartphones είναι ικανά να προχωρήσουν σε λήψη εικόνων μεγαλύτερης ανάλυσης. Αυτό οδηγούσε στην συμπίεση όσων αρχείων ήταν ποιοτικότερα από 2K, με το αποτέλεσμα που έβλεπε ο παραλήπτης να διαφέρει από εκείνο που είχε στείλει ο αποστολέας.

Πλέον όμως, το Facebook Messenger υποστηρίζει μεταφορά εικόνων 4K, 4096×4096 pixels. Αυτό θα διευκολύνει πολλούς χρήστες που θέλουν να μεταφέρουν γρήγορα και εύκολα φωτογραφίες σε φίλους τους, χωρίς τα δεδομένα να αλλοιωθούν. Η αναβάθμιση έχει ξεκινήσει σε επιλεγμένες χώρες, ενώ σύντομα θα γίνει διαθέσιμη από τα ελληνικά Google Play και Apple App Stores. Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός της υψηλότερης ανάλυσης, το Facebook αναφέρει πως η αποστολή θα γίνεται τόσο γρήγορα, όσο και πριν. Μάλλον ο τεχνολογικός κολοσσός εφήρμοσε ένα νέο κομμάτι software που μεταφέρει ταχύτερα ακόμα μεγαλύτερα αρχεία.

Πλέον αναμένουμε περισσότερες πλατφόρμες να προχωρήσουν σε παρόμοιες αναβαθμίσεις. Τα Viber και Whatsapp είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στην χώρα μας, πράγμα που σημαίνει πως η αναλλοίωτη μεταφορά εικόνων υψηλής ανάλυσης θα έλυνε τα χέρια αρκετών χρηστών που χρησιμοποιούν είτε κάποια cloud υπηρεσία, είτε κάποιον άλλο τρόπο (USB stick) για να μοιραστούν τις αγαπημένες τους στιγμές με φίλους και γνωστούς.

Facebook Messenger εικόνες υψηλής ανάλυσης, Facebook Messenger: Οι εικόνες υψηλής ανάλυσης δεν θα συμπιέζονται

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.