Facebook Messenger, ετοιμάζει friend-to-friend πληρωμές

Το Facebook έχει φιλόδοξα σχέδια για το μέλλον και αυτό φαίνεται από τις κινήσεις που κάνει. Πριν από λίγες μέρες μάθαμε ότι ετοιμάζεται να μπει στον χώρο της υγείας και οι νέες πληροφορίες το θέλουν να εισάγει σύντομα ένα friend-to-friend σύστημα πληρωμών στο Messenger.

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι το Facebook ενδιαφέρεται να μπει στις online συναλλαγές και τώρα αυτό φαίνεται πως θα γίνει πραγματικότητα όπως δείχνει το screenshot που διέρρευσε. Το νέο feature θα επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν χρήματα σε έναν φίλο μέσω του Messenger αφού βάλουν μια χρεωστική κάρτα και έναν κωδικό pin.

Η φωτογραφία προέρχεται από έναν φοιτητή πληροφορικής ο οποίος έκανε την ανακάλυψη καθώς έλεγχε τον κώδικα της εφαρμογής για iOS. Αναφέρει ότι το νέο featute είναι έτοιμο και αυτό που μένει είναι να ενεργοποιηθεί απλά.

Για αρχή οι πληρωμές θα είναι περιορισμένες μεταξύ δυο φίλων, αλλά αργότερα θα επεκταθεί σε πολλαπλές πληρωμές. Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο αν το Facebook θα χρεώνει τους χρήστες του για την υπηρεσία αυτή, αλλά εκτιμάται ότι κάθε τέτοια συναλλαγή θα κόστιζε στο Facebook 40 με 50 δολάρια.

Να σημειώσουμε ότι πρόσφατα το Facebook προσέλαβε τον πρώην πρόεδρο του PayPal, David Marcus ως επικεφαλής του Messenger app.

facebook messenger payments, Facebook Messenger, ετοιμάζει friend-to-friend πληρωμές

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sot11

Τέλεια! Τώρα δεν χρειάζεται να ξαναβρεθείς από κοντά με τους φίλους σου! Ουαου; Σε ευχαριστούμε Facebook…. #ξερναω !!

Θανάσης

40 με 50 δολάρια….! σαν πολλά ακούγονται

Genesis

@Sot
μην το παίρνεις τόσο στραβά άμα έχει ένας φίλος σου πάει ταξίδι και έχει ξεμείνει και θέλει ένα 20αρι λέω τώρα μπορείς να του στήλης 😀 αν και εγώ θα προτιμούσα να μην υπήρχε το facebook και όλα αυτά τα παρόμοια του, περισσότερο κακό κάνουν παρά καλό.

Panos7GR

@Genesis: Και γιατί δεν του στέλνω με ένα μήνυμα τον τραπεζικό μου λογαριασμό και να πάει στην πλησιέστερη τράπεζα και να μου βάλει όσα θέλω; Αν είναι αργία, μέσω e-banking.

Genesis

@panos7GR

δεν λέω υπάρχουν λύσεις απλά είπα μια ιδέα πως μπορεί να γίνει 😀 δεν είμαι υπέρ, γενικά σε ότι έχει σχέση να κάνει το facebook, instagram, twitter. ο κόσμος θα ήταν καλύτερος αν έκλειναν αλλά που τέτοια τύχη.

Alexboom

εντωμεταξύ το app τρώει γερό κράξιμο, 1/5 παίρνει στα reviews, επειδή με το ζόρι χρειάζεσαι έξτρα app μόνο για μηνύματα….κι αυτοί του βάζουν μ@λ@κίες

Τομ

Εγω το βλεπω λιγο διαφορετικα το θεμα. Θα δωσω ενα hint. Πολλες φορες το fb μου βγαζει στους προτεινομενους φιλους κατι κοπελιτσες ομορφες και σεξυ χωρις να εχουμε ωστοσο καποιους κοινους φιλους. Δεν ξερω δεν λεω κατι απλα ειναι λιγο περιεργο αυτο. Και τωρα Online πληρωμη μεσω fb. Χμμμ..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.

Internet Facebook Instagram Mark Zuckerberg

Γερουσία των ΗΠΑ: Οι CEOs των social media έχετε αίμα στα χέρια σας

Οι Αμερικανοί γερουσιαστές κατηγόρησαν τους ηγέτες των μεγαλύτερων εταιρειών μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο.