Τετάρτη
04/04/2018

Facebook: Σβήνει πρόχειρα βίντεο που αποθήκευσε κατά λάθος

fb video

Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα του Facebook ύστερα από την αποκάλυψη του σκανδάλου με την Cambridge Analytica και τα δεδομένα του. Πρόσφατα το γνωστό κοινωνικό δίκτυο «πιάστηκε» να αποθηκεύει βίντεο που οι χρήστες νόμιζαν ότι είχαν διαγράψει καθώς ήταν πρόχειρα.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε όταν ένας χρήστης κατέβασε το αρχείο του από το Facebook και διαπίστωσε ότι περιείχε πολλαπλές λήψεις ενός βίντεο που είχε απορρίψει.

Το Facebook ζήτησε συγγνώμη για το γεγονός αναφέροντας ότι ένα bug εμπόδιζε τη διαγραφή των πρόχειρων βίντεο. Όπως και να έχει όμως, τώρα βρίσκεται στη διαδικασία διαγραφής. Τα βίντεο που θα έπρεπε να διαγραφούν προέρχονταν από μια λειτουργία του Facebook, όπου ο χρήστης μπορούσε να κάνει καταγραφή και διαμοιρασμό κατευθείαν από τον browser. Ακόμη κι αν οι χρήστες δεν πόσταραν τα βίντεο στο τέλος, στη διάρκεια της λήψης του πραγματοποιούταν αναπαραγωγή.

Εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε: «Ερευνάμε αναφορές όπου κάποιοι χρήστες βρήκαν τα παλιά τους πρόχειρα βίντεο από το εργαλείο Download Your Information (Κατέβασε την Πληροφορία σου). Ανακαλύψαμε ένα bug που εμπόδιζε τη διαγραφή των πρόχειρων βίντεο. Τα διαγράφουμε και σας ζητάμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία».

Πηγή

Μάθε για: ,

Συντάκτης: .

Ένα Σχόλιο

  1. Ο/Η Tasos Spanos λέει:

    Και αυτό bug;
    Έλεος με την απόλυτη καταγραφή και εκμετάλλευση όλων μας των δεδομένων

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.