Πέμπτη
26/03/2015

Facebook: Ενσωματώνει σφαιρικά video στο News Feed

Το Facebok κατά τη διάρκεια του F8 Developer conference είχε να κάνει πολύ σημαντικές ανακοινώσεις. Μαζί με τα νέα ότι το Facebook Messenger γίνεται πλατφόρμα που ανοίγει σε third-party developers, ανακοίνωσε την ενσωμάτωση σφαιρικών videos απευθείας στο News Feed.

Αυτό που αποκαλεί το Facebook “spherical video” είναι κάτι σαν ένα 3-D game για παράδειγμα στο οποίο μπορείς να περιποιηθείς. Θα μπορείς να αλληλεπιδράς με το video, να βλέπεις από όποια γωνία θέλεις, χωρίς όμως να χρειάζεσαι απαραίτητα κάποιο VR headset όπως το Oculus Rift που θα υποστηρίζει τέτοιο περιεχόμενο.

Ο CEO Mark Zuckerberg όταν μίλησε για την νέα τεχνολογία είπε ότι τα videos αυτά έχουν τραβηχτεί με 24 κάμερες. Όπως επεσήμανε το Facebook, οι 1.3 δισεκατομμύρια χρήστες του βλέπουν πάνω από 3 δισεκατομμύρια videos καθημερινά και τώρα θέλει να τους προσφέρει μια νέα εμπειρία. Από σήμερα ζήτησε από third-party publishers να δημιουργήσουν τα δικά τους video για να τα ανεβάσουν στο Facebook.

Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε πότε θα ξεκινήσουν να εμφανίζονται τέτοια video, ενώ να πούμε ότι πρόσφατα το YouTube ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει video 360 μοιρών.

facebook spherical video

Πηγή

Μάθε για:

Συντάκτης: .

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.