Τρίτη
11/07/2017

Facebook: Δοκιμάζει διαφημίσεις στον Messenger

Facebook Messenger

Το Facebook ξεκινά μέσα στο μήνα δοκιμές για διαφημίσεις στον Messenger σε παγκόσμιο επίπεδο. Το γνωστό κοινωνικό δίκτυο, παρατήρησε ότι τα αποτελέσματα από τις δοκιμές σε Αυστραλία και Ταϊλάνδη είχαν επιτυχία, κι έτσι αποφάσισε να επεκτείνει τις δοκιμαστικές διαφημίσεις σε ένα ποσοστό των υπολοίπων χρηστών.

Οι διαφημίσεις θα εμφανίζονται στην κεντρική οθόνη του Messenger, ανάμεσα στις συζητήσεις του χρήστη. Το που ακριβώς εξαρτάται από τον αριθμό των συνομιλιών του χρήστη και το μέγεθος της οθόνης του.

Το περιεχόμενο των διαφημίσεων, δεν θα σχετίζεται με το περιεχόμενο των μηνυμάτων των χρηστών αλλά τα κριτήρια θα είναι τα ίδια με αυτά που χρησιμοποιούνται για τις διαφημίσεις στην αρχική σελίδα του Facebook. Ως προς την τοποθέτηση θα μοιάζει αρκετά με τις διαφημίσεις του Instagram.

Όπως αναφέρουν πηγές, ο χρήστης δεν θα μπορεί να αποκρύψει εντελώς τις διαφημίσεις, αλλά θα μπορεί να επιλέγει από ένα βελάκι στο κάτω δεξιά μέρος της διαφήμισης αν επιθυμεί να την αναφέρει ή να την αποκρύψει.

Ωστόσο, αν δεν είναι παρεμβατικές και δεν επιβαρύνουν τη χρήση του Messenger, ο οποίος για πολλούς χρήστες έχει ήδη προβλήματα, τότε δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τις διαφημίσεις και θα γίνουν ένα “αναγκαίο κακό”. Το The Verge αναφέρει πάντως ότι ίσως με το Messenger Lite οι διαφημίσεις αυτού του είδους θα περιοριστούν.

Πηγή

Μάθε για: , ,

Συντάκτης: .

4 Σχόλια

 1. Ο/Η Τεο λέει:

  Άλλος ένας λόγος να μην κάνα εγκαταστήσω το Messenger. 😉 Opera. browser και είσαι κομπλέ!

 2. Ο/Η James λέει:

  Έβαλα πρόσφατα το messenger lite και δεν επιστρέφω στον κανονικό ούτε με σφαίρες.

 3. Ο/Η Spdem λέει:

  @James παλιότερα είχα αντικαταστήσει το fb με το lite γιατί ήταν πιο γρήγορο..( τώρα τα έχω σβήσει όλα και άμα μπω ποτέ θα μπω από το Chrome).. Τι διαφορές είδες με το lite messenger??

 4. Ο/Η James λέει:

  @Spdem δεσμεύει 10-30 ΜΒ από τη ram, δεν καταναλώνει πολύ μπαταρία, ανοίγει ακαριαία και κάνει μόνο τα δύο πράγματα που χρειάζομαι: τσατ και κλήσεις.

  Εδώ και δυο τρεις μέρες δοκιμάζω και γω το lite αντί του facebook και μάλλον θα κρατήσω και αυτό. Μέσω chrome δε με βόλεψε ποτέ

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.