Facebook: Δοκιμάζει διαφημίσεις στον Messenger

Facebook Messenger διαφημίσεις, Facebook: Δοκιμάζει διαφημίσεις στον Messenger

Το Facebook ξεκινά μέσα στο μήνα δοκιμές για διαφημίσεις στον Messenger σε παγκόσμιο επίπεδο. Το γνωστό κοινωνικό δίκτυο, παρατήρησε ότι τα αποτελέσματα από τις δοκιμές σε Αυστραλία και Ταϊλάνδη είχαν επιτυχία, κι έτσι αποφάσισε να επεκτείνει τις δοκιμαστικές διαφημίσεις σε ένα ποσοστό των υπολοίπων χρηστών.

Οι διαφημίσεις θα εμφανίζονται στην κεντρική οθόνη του Messenger, ανάμεσα στις συζητήσεις του χρήστη. Το που ακριβώς εξαρτάται από τον αριθμό των συνομιλιών του χρήστη και το μέγεθος της οθόνης του.

Το περιεχόμενο των διαφημίσεων, δεν θα σχετίζεται με το περιεχόμενο των μηνυμάτων των χρηστών αλλά τα κριτήρια θα είναι τα ίδια με αυτά που χρησιμοποιούνται για τις διαφημίσεις στην αρχική σελίδα του Facebook. Ως προς την τοποθέτηση θα μοιάζει αρκετά με τις διαφημίσεις του Instagram.

Όπως αναφέρουν πηγές, ο χρήστης δεν θα μπορεί να αποκρύψει εντελώς τις διαφημίσεις, αλλά θα μπορεί να επιλέγει από ένα βελάκι στο κάτω δεξιά μέρος της διαφήμισης αν επιθυμεί να την αναφέρει ή να την αποκρύψει.

Ωστόσο, αν δεν είναι παρεμβατικές και δεν επιβαρύνουν τη χρήση του Messenger, ο οποίος για πολλούς χρήστες έχει ήδη προβλήματα, τότε δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τις διαφημίσεις και θα γίνουν ένα “αναγκαίο κακό”. Το The Verge αναφέρει πάντως ότι ίσως με το Messenger Lite οι διαφημίσεις αυτού του είδους θα περιοριστούν.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Τεο

Άλλος ένας λόγος να μην κάνα εγκαταστήσω το Messenger. 😉 Opera. browser και είσαι κομπλέ!

James

Έβαλα πρόσφατα το messenger lite και δεν επιστρέφω στον κανονικό ούτε με σφαίρες.

Spdem

@James παλιότερα είχα αντικαταστήσει το fb με το lite γιατί ήταν πιο γρήγορο..( τώρα τα έχω σβήσει όλα και άμα μπω ποτέ θα μπω από το Chrome).. Τι διαφορές είδες με το lite messenger??

James

@Spdem δεσμεύει 10-30 ΜΒ από τη ram, δεν καταναλώνει πολύ μπαταρία, ανοίγει ακαριαία και κάνει μόνο τα δύο πράγματα που χρειάζομαι: τσατ και κλήσεις.

Εδώ και δυο τρεις μέρες δοκιμάζω και γω το lite αντί του facebook και μάλλον θα κρατήσω και αυτό. Μέσω chrome δε με βόλεψε ποτέ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.