Δευτέρα
30/04/2018

Facebook: Το downvote πλήκτρο δοκιμάζεται σε Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία. Σύντομα στη διάθεση όλων

facebook

Οι υπεύθυνοι του Facebook μας είχαν προετοιμάσει για τη διάθεση ενός downvote πλήκτρου σε απάντηση του αιτήματος πολλών χρηστών για το λανσάρισμα του dislike key στην πλατφόρμα του. Το downvote πλήκτρο είναι έτοιμο και δοκιμάζεται στις χώρες της Νέας Ζηλανδίας και της Αυστραλίας. Σύντομα θα γίνει διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες.

H προσθήκη του upvote και του downvote πλήκτρου έρχεται να δώσει τη δυνατότητα της αξιολόγησης των σχολίων που γίνονται στο Facebook από τους χρήστες. Σίγουρα το ‘downvote’ δεν είναι εφάμιλλο του dislike πλήκτρου που πολλοί χρήστες θα περίμεναν αλλά αυτό δεν τους απαγορεύει να το χρησιμοποιούν ως μέσο για αυτό το σκοπό. Δηλαδή να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους άμεσα στα σχόλια άλλων χρηστών κάτι ανάλογο δηλαδή του ‘dislike’. Η καταχώρηση βέβαια θα γίνεται ανώνυμα οπότε σίγουρα απέχει αρκετά.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία είχε ξεκαθαρίσει από τον περασμένο Φεβρουάριο ότι δεν δοκιμάζει ένα πλήκτρο dislike για την πλατφόρμα της. Επιθυμεί ωστόσο οι χρήστες να χρησιμοποιούν το νέο εργαλείο για να καταδεικνύουν τα ασεβή, τα παραπλανητικά ή τα εντελώς άσχετα σχόλια με το θέμα.

Το roll-out του upvote / downvote πλήκτρου θα γίνει μέσα στις επόμενες εβδομάδες σε όλες τις χώρες και έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς θα ανταποκριθούν οι χρήστες.

Πηγή

Μάθε για:

Συντάκτης: .

2 Σχόλια

  1. Ο/Η Sheeple λέει:

    Στον δρόμο που χάραξε το Reddit… αν αρχίσουν να μετράνε και karma θα γελάνε και οι πέτρες…
    Άφησα το facebook κοντά 6 χρόνια και δεν μου λείπει τίποτα… Τολμήστε το να σπάσετε την εξάρτηση!

  2. Ο/Η Darth λέει:

    ενα dislike ζητάμε να χουνουμε στην μαπα της καθε ψιλομητας

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.