Facebook: Έρχονται διαφημίσεις στη μέση των videos

Όσοι δεν έχουν καταφύγει στη λύση των ad blockers, σίγουρα θα βιώνουν συχνά την όχι και τόσο ευχάριστη εμπειρία των διαφημίσεων στα YouTube videos, όπου στην αρχή πρέπει για κάποια δευτερόλεπτα να παρακολουθήσεις τη διαφήμιση μέχρι να σου δοθεί η δυνατότητα του “skip”.

Αυτό σίγουρα δεν αρέσει σε πολλούς, ούτε και στον Mark Zuckerberg, ο οποίος σχεδιάζει την προσθήκη διαφημίσεων στα Facebook videos, όχι όμως στην αρχή, αλλά στη μέση (!). Κάτι που μάλλον θα ήταν ακόμη πιο ενοχλητικό.

Τα “mid-roll ads” δοκιμάζονται για να έρθουν στα Facebook videos και θα διακόπτουν αυτό που παρακολουθείτε. Οι διαφημίσεις αυτές θα εμφανίζονται 20″ αφού έχει ξεκινήσει η προβολή του video. Το θετικό είναι ότι θα τοποθετηθούν σε video που έχουν διάρκεια τουλάχιστον 90″. Τέτοιου είδους διαφημίσεις έχουν δοκιμαστεί σε live videos, αλλά η νέα ιδέα είναι να συμπεριληφθούν σε όλα τα videos του Facebook.

Το Facebook θα μοιράζεται τα έσοδα με τους δημιουργούς περιεχομένου κρατώντας το 45%, όπως κάνε το YouTube. Προς το παρόν οι πληροφορίες λένε ότι ξεκινά η δοκιμαστική φάση, αλλά αν όλα πάνε καλά, δεν θα αποφύγουμε τις διαφημίσεις από τα video του Facebook.

Αν και για πολλούς χρήστες, αυτό δεν θα είναι ευχάριστο, αυτή θα είναι η πρώτη φορά που οι δημιουργοί θα μπορέσουν να βγάλουν χρήματα από τα Facebook videos. Να σημειωθεί ότι οι χρήστες του Facebook παρακολουθούν καθημερινά 100 εκατ. ώρες video.

facebook video ads, Facebook: Έρχονται διαφημίσεις στη μέση των videos

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
VasiliS7Edge

Αυτός είναι ο σκοπός . Το κέρδος από τις διαφημίσεις. Πρώτα κερδίζεις το κοινό με δωρεάν υπηρεσίες και μετά κερδίζεις από την επισκεψιμότητα του κοινού . Όποιος δεν θέλει διαφημίσεις να έχει την δυνατότητα με μία μικρή συνδρομή να τις αποφεύγει. Έρχεται το Facebook Blue χαχα

bezilys

Αα καλά δεν πάνε καλά εκεί στο Facebook δεν τους φτάνουν τα κέρδη που εχουνε θέλουν κι άλλα ?!

KnightRider

Φτάνει ρε Mark Zuckerberg με τις διαφημίσεις σου ,ήδη μας τα έχεις κάνει τσουρέκια και κάνεις λες και δεν έχεις λεφτά να φας !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.