Το Facebook θα σας ειδοποιεί αν εντοπίζει το πρόσωπο σας σε φωτογραφία

Το Facebook προχωράει συχνά σε ανανεώσεις και βελτιώσεις των υπηρεσιών του, ώστε να παρέχει όσο το δυνατόν περισσότερες δυνατότητες στους εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο. Κατά καιρούς προσθέτει σημαντικά χαρακτηριστικά, κάτι που συνέβη και τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Πλέον, η δημοφιλέστερη πλατφόρμα κοινωνικών δικτύων θα είναι σε θέση να σας ενημερώσει αν το πρόσωπο σας εμφανίζεται σε φωτογραφία που έχει αναρτήσει κάποιος άλλος χρήστης. Αυτό θα επιτυγχάνεται μέσω τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου και έχει ως σκοπό την ενίσχυση της διασφάλισης των προσωπικών δεδομένων, αλλά και την εξάλειψη των περιπτώσεων αντιγραφής λογαριασμών, με άλλους χρήστες να υποδύονται διαφορετικούς ανθρώπους.

Facebook ειδοποιεί εντοπίζει πρόσωπο, Το Facebook θα σας ειδοποιεί αν εντοπίζει το πρόσωπο σας σε φωτογραφία

Όταν το Facebook θα εντοπίζει το πρόσωπο σας σε μια φωτογραφία, θα σας δίνει τρεις επιλογές. Η πρώτη είναι αν θέλετε να κάνετε tag τον εαυτό σας, η δεύτερη να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο της ανάρτησης και η τρίτη να μην κάνετε τίποτα. Για να λειτουργήσει η νέα δυνατότητα, η οποία αντιλαμβάνεται το πρόσωπο σας αναλύοντας τα pixels σε εικόνες που έχετε ήδη γίνει tagged, θα πρέπει πρώτα να ενεργοποιηθεί από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας.

Να σημειωθεί πως το νέο χαρακτηριστικό θα είναι διαθέσιμο σε όλες τις χώρες του κόσμου, με εξαιρέσεις τον Καναδά και… την Ευρώπη. Ελπίζουμε σύντομα αυτό να αλλάξει και το Facebook να κυκλοφορήσει στην Γηραιά Ήπειρο την πολύ σημαντική αυτή δυνατότητα. Όπως προαναφέρθηκε, οι χρήστες πλέον θα έχουν πλήρη έλεγχο των εικόνων που αναρτώνται στην πλατφόρμα και οι οποίες τους περιλαμβάνουν, βοηθώντας στην προστασία των προσωπικών δεδομένων και την εξάλειψη των ψεύτικων λογαριασμών.

Facebook ειδοποιεί εντοπίζει πρόσωπο, Το Facebook θα σας ειδοποιεί αν εντοπίζει το πρόσωπο σας σε φωτογραφία

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Konstantinos

Τάσο με όλη την καλή διάθεση το video με τα αγγλικά captions το είδες;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.