Facebook, θα φέρει το πολυπόθητο dislike button;

Ο Mark Zuckerberg την Παρασκευή πραγματοποίησε το δεύτερο live Q&A session κατά το οποίο το κοινό του έθετε ερωτήσεις σχετικά με το Facebook και εκείνος απαντούσε. Μια από τις ερωτήσεις ήταν σχετικά με το πολυσυζητημένο dislike button το οποίο έχει απασχολήσει αρκετά τους χρήστες του που δεν θεωρούν το like αρκετό.

Η απάντηση του CEO και ιδρυτή του Facebook, ήταν ότι είναι κάτι το οποίο έχει τεθεί υπό συζήτηση.

Ωστόσο δεν σκέφτεται να προσθέσει ακριβώς ένα dislike button, αλλά κάτι το οποίο θα επιτρέπει στον χρήστη να εκφράζει περισσότερα συναισθήματα γι αυτό που βλέπει, αντί για ένα απλό like. Όταν για παράδειγμα συμβαίνει κάτι κακό, δεν θέλεις να πατήσεις ότι σου αρέσει, γι αυτό το Facebook θέλει να προσθέσει ένα κουμπί όπως είναι το like για να εκφράζεις κι άλλα συναισθήματα. Όμως, αυτό δεν θα είναι ένα dislike button όπως το φανταζόμαστε.

Πολλοί είναι εκείνοι που εκφράζουν τις αμφιβολίες τους για ένα dislike button λόγω του αρνητισμού που φέρνει. Ουσιαστικά ο Zuckerberg δεν θέλει ένα κουμπί που να αποδοκιμάζει.

Επιπλέον ρωτήθηκε για το ψυχολογικό πείραμα που πραγματοποίησε το Facebook εν αγνοία χιλιάδων χρηστών του και απάντησε ότι το όλο εγχείρημα θα μπορούσε να είχε γίνει με καλύτερο τρόπο ενώ για τη χρήση του Facebook από παιδιά, προέτρεψε τους γονείς να μην αφήνουν τα παιδιά κάτω των 13 ετών να χρησιμοποιούν το κοινωνικό δίκτυο.

Τι θα λέγατε για ένα dislike button;

Update: +video

facebook dislike, Facebook, θα φέρει το πολυπόθητο dislike button;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
pazzo

Τα δεκαπενταχρονα αμερικανακια που έχουν την αυτοκτονία ως εύκολη λύση είναι ο λόγος πιστεύω πως δεν θα αφήσουν ποτε να υπάρξει το dislike button. Πολύ απλά.

Darth

οχ……………. εχουν να πέσουν αυτοκτονίες στης πιτσιρίκες….. ειδικά σε Αμερική κλπ κάτι μικρά ζουν και αναπνέουν για ενα like (σαν αυτοεπιβεβαίωση)

inblx

Το Facebook, εκτός από το chat που προσφέρει, δεν το χρησιμοποιώ για τίποτα άλλο. Και καμια φορα όταν κάνω απλα ενα Browsing οταν βαριέμαι, βλέπω διάφορα post τα οποία αναφέρονται σε θέματα όπως σκοτωμούς, τροχαία ατυχήματα, πεινασμένα παιδιά ..κτλ, και βλέπω να γράφουν “κάντε like για το τάδε”. Τι like ρε παιδιά? “μου αρέσει” δηλαδή που πέθανε κάποιος?
Σωστό ένα τέτοιο κουμπί, αλλά δεν θα παει και πολύ καλά, ουτε θα έχει θετικά σχόλια από τους χρήστες. Όταν ανεβάζουν διάφορες κοπελιτσες selfies και βλέπουν τα”dislike” ας πούμε να πέφτουν βροχή στην φωτογραφία τους, θα τοτε χαλάσει την ψυχολογία…. Που μπορεί να μην σημαίνει κάτι, αλλά πολύ και διάφοροι επιτήδειοι σηγουρα θα κλικαρουν πάνω στο κουμπί, έτσι γιατί θα είναι κάτι καινουριο, ή απλα για να μειώσουν τον άλλον…

Ηλίας

επιδοκιμάζει -> αποδοκιμάζει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Gear Apple Mark Zuckerberg Meta

Meta Quest 3: Ο Zuckerberg εξηγεί γιατί είναι καλύτερο από το Apple Vision Pro

To Μeta Quest 3 είναι καλύτερο προϊόν από το Apple Vision Pro για τον CEO της Meta, Mark Zuckerberg, ο οποίος εξήγησε και τους λόγους.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.