Firefox 85: Αποχαιρετά το Flash και δίνει προτεραιότητα στην προστασία της ιδιωτικότητας

Firefox 85, Firefox 85: Αποχαιρετά το Flash και δίνει προτεραιότητα στην προστασία της ιδιωτικότητας

Με την έκδοση Firefox 85 η Mozilla αποχαιρετά με τη σειρά της το Adobe Flash, ενώ δίνει ακόμα μεγαλύτερη προτεραιότητα στην προστασία της ιδιωτικότητας των χρηστών. Έτσι, είναι η τελευταία εταιρεία από τους “μεγάλους” παίκτες στους browsers που αφήνει πίσω του το πλέον παλαιό format της Adobe.

Επιπλέον, ο Firefox 85 συμπεριλαμβάνει μία λειτουργία κατάτμησης του δικτύου, η οποία βοηθάει στην προστασία των χρηστών. Χάρη στο partitioning, χωρίζεται η προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης ανά ιστότοπο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση της αποτελεσματικότητας των supercookies που βασίζονται στην προσωρινή μνήμη, εξαλείφοντας την ικανότητα ενός tracker να τα χρησιμοποιεί σε ιστότοπους.

Μία ακόμη μεγάλη προσθήκη του Firefox 85 είναι η επιλογή για κατάργηση όλων των αποθηκευμένων διαπιστευτηρίων με ένα μόνο κλικ, κάτι που θα μπορούσε να διευκολύνει τη ζωή όσων μοιράζονται έναν υπολογιστή ή πρέπει να διαγράψουν τα δεδομένα τους για λόγους απορρήτου. Μπορείτε να κατεβάσετε τη νέα έκδοση του Firefox απευθείας από την ιστοσελίδα της Mozilla.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος - μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Solon

Μαζί με τον Opera οι κορυφαίοι brousers

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Chrome Edge Firefox

Χρήστες του Firefox υποστηρίζουν ότι η Google σκόπιμα επιβραδύνει το YouTube

Προσπαθώντας να καταπολεμήσει τo ad blocking, η Google ξεκίνησε πρόσφατα να ζητά από τους χρήστες να τα απενεργοποιήσουν.

Internet Apple Google Mozilla

Η Apple ενώνει τις δυνάμεις της με Google και Mozilla για μια μεγάλη αναβάθμιση στο Speedometer

Το Google Chrome είναι το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στα περισσότερα Android και είναι και πολύ δημοφιλές στους υπολογιστές.

Internet Chrome Firefox

Όταν Firefox και Chrome τα 100στήσουν, μεγάλα sites θα…σβήσουν!

Ένα πρόβλημα τύπου Υ2Κ φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν οι Mozilla Firefox και Google Chrome, όταν φτάσουν στην έκδοση 100.

Software Mozilla Firefox

Προβλήματα με τον Firefox: Αυτή είναι η λύση

Πολλοί χρήστες του Mozilla Firefox αντιμετωπίζουν προβλήματα με την φόρτωση των web sites, αλλά ευτυχώς υπάρχει λύση.