Firefox: Promo του Mr. Robot αποθήκευσε add-on χωρίς άδεια

Firefox Mr.Robot, Firefox: Promo του Mr. Robot αποθήκευσε add-on χωρίς άδεια

Με ένα add-on που ποτέ δεν αποθήκευσαν ήρθαν αντιμέτωποι χρήστες του Firefox, το οποίο όμως επρόκειτο για ένα promo της σειράς Mr.Robot.

Η Mozilla, σε συνεργασία με τη γνωστή σειρά Mr. Robot, συνεργάστηκαν για μια προωθητική καμπάνια, με τη μορφή add-on, η οποία όμως δεν είχε την αναμενόμενη απήχηση, αλλά στον αντίποδα ήγειρε την ανησυχία των χρηστών.

Η επέκταση ονομάζεται “Looking Glass 1.0.3” και η περιγραφή του έχει ως εξής: «Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ».

Η όλη ιδέα ήταν ένα παιχνίδι εναλλακτικής πραγματικότητας (Alternate Reality Game) στον browser του χρήστη και παρόλο που στην αρχή φαινόταν καλή ιδέα (τουλάχιστον στους εμπνευστές της), οι χρήστες δεν την χαιρέτισαν με τον αναμενόμενο ενθουσιασμό.

Firefox Mr.Robot, Firefox: Promo του Mr. Robot αποθήκευσε add-on χωρίς άδεια

Η επέκταση στην ουσία δεν κάνει κάτι μέχρι κάποιος να αποφασίσει να συμμετάσχει στο παιχνίδι, αλλά και πάλι, οι χρήστες δεν έμειναν ευχαριστημένοι βλέποντας ότι τους εγκαταστάθηκε ένα πρόσθετο που δεν ζήτησαν.

Μάλιστα, αποτελεί κι ένα πλήγμα στη φήμη μιας εταιρείας που παίρνει τόσο σοβαρά την ιδιωτικότητα των χρηστών και θέλει να διαφοροποιείται από τις Google, Microsoft κλπ, καθώς θα έπρεπε πρώτα να ζητήσει την άδειά τους.

Αν στα παραπάνω προσθέσει κανείς ότι οι χρήστες του Firefox δεν ενδιαφέρονται απαραίτητα για το Mr.Robot, αντιλαμβάνεται ότι η κίνηση δεν ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη.

Ο Επικεφαλής Μάρκετινγκ της Mozilla, Jascha Kaykas-Wolff ανέφερε σχετικά: «Ο Firefox συνεργάστηκε με την ομάδα του Mr. Robot για να δημιουργήσουν μια εμπειρία που θα εξέπληττε και θα χαροποιούσε τους οπαδούς της σειράς και τους χρήστες μας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τονίσουμε ότι αυτή η συνεργασία δεν έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές μας σχετικά με την ιδιωτικότητα. Αυτή η εμπειρία δεν συλλέγει ή μοιράζεται δεδομένα.

Η εμπειρία διατηρήθηκε κρυφή για να αποκαλυφθεί στο φινάλε της σεζόν του Mr. Robot. Δώσαμε στους οπαδούς του Mr. Robot ένα μοναδικό μυστήριο να επιλύσουν για να εμβαθύνουν τη σύνδεσή και την ενασχόλησή τους με τη σειρά, το οποίο είναι διαθέσιμο μόνο στον Firefox».

Τουλάχιστον οι χρήστες του Firefox μπορούν να είναι ήσυχοι ότι δεν πρόκειται για επίθεση από hackers.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
uplink

Εγκατάσταση add-on χωρίς την έγκριση μου, μπράβο Μοζίλλα. Πάμε για άλλον browser.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Mozilla Firefox

Προβλήματα με τον Firefox: Αυτή είναι η λύση

Πολλοί χρήστες του Mozilla Firefox αντιμετωπίζουν προβλήματα με την φόρτωση των web sites, αλλά ευτυχώς υπάρχει λύση.

Software Firefox Mozilla Mozilla Firefox

Η Mozilla τερματίζει την υποστήριξη για την εφαρμογή συγχρονισμού διαχείρισης κωδικών πρόσβασης Firefox

Η Mozilla ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα μέσω ενός άρθρου υποστήριξης ότι η εφαρμογή διαχείρισης κωδικών πρόσβασης Firefox Lockwise θα φτάσει στο τέλος της ζωής της στις 13 Δεκεμβρίου.

Software Mozilla Firefox

Mozilla Firefox: Ανακοινώθηκε το τέλος υποστήριξης του FTP

Τέλος εποχής και για το File Transfer Protocol, ή αλλιώς FTP, από τον Mozilla Firefox, για λόγους ασφαλείας από την πιθανή διάδοση malware.

Software Mozilla Firefox

Μείωση διάσπασης προσοχής με το redesign του Mozilla Firefox

Ο επανασχεδιασμένος Mozilla Firefox φιλοδοξεί να βάλει ένα τέλος σε αυτό δίνοντας έμφαση σε… λίγα και καλά.