Firefox: Ξεπερνά τους browser της Microsoft για πρώτη φορά σε ποσοστό χρηστών

Ο Firefox για πρώτη φορά στην ιστορία του καταφέρνει να περάσει σε ποσοστό χρηστών τους browsers της Microsoft, οι οποίοι είχαν εδραιωθεί εδώ και καιρό στη δεύτερη θέση, πίσω από το βασιλιά Google Chrome.

Συγκεκριμένα ο Firefox σε παγκόσμιο επίπεδο κατέχει το 15,6% της αγοράς των desktop browser και αυτή η μέτρηση αφορά τον Απρίλιο του 2016. Η διαφορά από τους browser της Microsoft, Internet Explorer & Edge είναι οριακή, μόλις 0,1% μιας και οι browser της Microsoft κατέχουν το 15,5% της αγοράς. Παρόλα αυτά είναι ενδεικτικό της τάσης που επικρατεί.

Όσον αφορά τον browser της Google, διαθέτει όχι μόνο την πρώτη θέση, αλλά και με τεράστια διαφορά η οποία του δίνει το περιθώριο να μην απειλείται στο άμεσο μέλλον μιας και τον ίδιο μήνα κατείχε το 60,5% της αγοράς. Όλοι οι υπόλοιποι browser συγκέντρωσαν το 8,4% της αγοράς, ποσοστό που κρατούν σταθερά τους τελευταίους μήνες δείχνοντας ότι έχουν πιστούς “φίλους”.

Τα νούμερα αυτά προέρχονται από τη StatCounter και θεωρούνται σε μεγάλο βαθμό αξιόπιστα. Ο επικεφαλής της StatCounter, Aodhan Cullen, σημείωσε ότι η Microsoft είναι πιθανόν να δει τα ποσοστά της να αυξάνονται το επόμενο διάστημα ως αποτέλεσμα της αύξησης των εγκαταστάσεων Windows 10 τα οποία και ενσωματώνουν τον Edge, κάτι όμως που δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής.

Firefox, Firefox: Ξεπερνά τους browser της Microsoft για πρώτη φορά σε ποσοστό χρηστών

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Πέτρος

Τι να το κάνεις αμα απο το γενικό μερίδιο της αγοράς εχεις τόσο διαφορά σε σχέση με τον chrome και μειώνετε κι αυτό σιγά σιγά?

ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ_ΚΑΝΟΥΜΕ

προσωπικα δεν πειθομε με τιποτε οτι οι περισσοτεροι χρησιμοποιουν Χρομ….

edd

Μονο chrome ρε οτι καλυτερο και αξιοπιστο

Σταύρος Χρι

Όντως ούτε εγώ μπορώ να πιστέψω ότι οι περισσότεροι χρησιμοποιούν Chrome ! Συγκεκριμένα κανένας στο κύκλο μου δεν τον χρησιμοποιεί ! Ααα! εκτώς αν βάζει κι τα Android smartphone μεσα , που μάλλον έτσι θα είναι ! γιατί όσο αφορά desktop είναι πολύ πιο βαρύς από τους υπόλοιπους !

Darth

@edd αξιόπιστο χλομό.. σε ολα τα αλλα μαζι σου

Γιώργος κ.

Ο Edge τολμώ να πω πως ειναι πιο αξιόπιστος από τον Chrome. Σε Desktop τουλάχιστον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Chrome Google

Η Google παραδέχτηκε ότι συνεχίζει να συλλέγει στοιχεία και στην ανώνυμη περιήγηση

Η Google πρόκειται να διευθετήσει μια ομαδική αγωγή που αφορούσε την κατάσταση ανώνυμης περιήγησης και παραβιάσεις του απορρήτου.

Internet Chrome Edge Firefox

Χρήστες του Firefox υποστηρίζουν ότι η Google σκόπιμα επιβραδύνει το YouTube

Προσπαθώντας να καταπολεμήσει τo ad blocking, η Google ξεκίνησε πρόσφατα να ζητά από τους χρήστες να τα απενεργοποιήσουν.

Internet Chrome featured Google

Google Chrome: 5 ενημερώσεις στη γραμμή διευθύνσεων

To Google Chrome λαμβάνει ορισμένες σημαντικές ενημερώσεις για τη γραμμή διευθύνσεών του, με την εταιρεία να αποκαλύπτει πέντε από αυτές.

Smartphones Chrome Google Google Chrome

Google Chrome: Νέα εμφάνιση για τα 15 χρόνια του browser

To Google Chrome στα desktop πρόκειται να αποκτήσει μια διαφορετική εμφάνιση, καθώς θα ενημερωθεί με βάση τη σχεδιαστική γλώσσα Material You.