Firewall: Εφαρμογή που μπλοκάρει τις spam τηλεφωνικές κλήσεις

Firewall, Firewall: Εφαρμογή που μπλοκάρει τις spam τηλεφωνικές κλήσεις

Οι spam και scam κλήσεις σίγουρα είναι ενοχλητικές και κυρίως επικίνδυνες για μία μερίδα ανθρώπων η οποία δεν σκέφτεται και τόσο πονηρά. Το Firewall έρχεται για να λύσει προς το παρόν τα χέρια όσων έχουν κάποιο iPhone smartphone της Apple, ενώ η εφαρμογή για το Android βρίσκεται ακόμη στα αρχικά στάδια.

Η εφαρμογή αποτρέπει τις spam και scam κλήσεις ενώ παράλληλα δεν επιτρέπει αυτές να φτάσουν στον κατάλογο με τις φωνητικές κλήσεις. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί μία whitelist ώστε ο χρήστης να λαμβάνει κλήσεις από όσους επιθυμεί.

Το Firewall χρησιμοποιεί μία βάση δεδομένων στην οποία βρίσκονται νούμερα από scammers, από την οποία ελέγχει αν το νούμερο που καλεί βρίσκεται εκεί. Στην περίπτωση αυτή μπλοκάρει την κλήση και την στέλνει στο voice mail της εφαρμογής ενώ σε αντίθεση περίπτωση επιτρέπει την κλήση. Όταν μία κλήση αποτραπεί, ο χρήστης έχει την δυνατότητα να δει το μήνυμα που μπλόκαρε η εφαρμογή και αν αποφασίσει να καλέσει πίσω το Firewall τροφοδοτεί τον χρήστη με έναν ψεύτικο αριθμό ο οποίος θα φαίνεται στην κλήση αντί για τον πραγματικό αριθμό του χρήστη.

Firewall, Firewall: Εφαρμογή που μπλοκάρει τις spam τηλεφωνικές κλήσεις

Επειδή όμως η εφαρμογή μπλοκάρει όλους τους αριθμούς που δεν ανήκουν σε αυτό το whitelist δίνεται η δυνατότητα η εφαρμογή να σταματήσει να δουλεύει για 10, 30 ή 60 λεπτά.

Το Firewall κοστίζει $3.99 ανά μήνα και είναι διαθέσιμο για τις iOS συσκευές της Apple ενώ για το Android ετοιμάζεται.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Konstantinos

Μα αυτή η εφαρμογή δεν είναι διαθέσιμη στη χώρα μας έτσι και αλλιώς…τουλάχιστον για τα iphone…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS iPhone

iOS 18: Όλα τα νέα για την εφαρμογή Αριθμομηχανή

Η Apple, με το iOS 18, θα αναβαθμίσει αξιοσημείωτα την εφαρμογή Αριθμομηχανή και ετοιμάζει σημαντική ενοποίηση με την εφαρμογή Σημειώσεις.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Slim: Το νέο σούπερ λεπτό iPhone θα έρθει με μία μόνο κύρια κάμερα

Η Apple φημολογείται ότι θα σταματήσει να κυκλοφορεί το iPhone Plus από το επόμενο έτος και θα το αντικαταστήσει με το iPhone 17 Slim.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 17: Με οθόνη LTPO και μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης 120Hz

Προτού η Apple προλάβει να κυκλοφορήσει τη σειρά iPhone 16, έχουν ξεκινήσει να κυκλοφορούν αρκετές φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17.

Smartphones Apple iPhone

iPhone SE 4: Φήμες ότι έρχεται με οθόνη OLED, κάμερα 48MP και πολλά άλλα στις αρχές του 2025

Το iPhone SE τέταρτης γενιάς θα προσφέρει μια σειρά από σημαντικές αναβαθμίσεις σε σχέση με το τρέχον μοντέλο, σύμφωνα με τον Ice Universe.