Gabriel: Ψηφιακός βοηθός – φύλακας άγγελος σου ψιθυρίζει στο αυτί

Εάν οι συζητήσεις με τις ψηφιακές βοηθούς Siri της Apple, Cortana της Microsoft και Google Now δεν ήταν πολύ χρήσιμες, έρχεται ένας νέος ψηφιακός βοηθός “βιβλικών” διαστάσεων. To όνομά του είναι Gabriel (κατά τον Αρχάγγελο Γαβριήλ) και είναι ένα project από ερευνητές στο Carnegie Mellon University, χρηματοδοτούμενο από το National Science Foundation.

O “Γαβριήλ” θα μπορεί να ψιθυρίζει στο αυτί του χρήστη οδηγίες για πολλά πράγματα. Για παράδειγμα θα σου λέει πως να αλλάξεις ένα ελαστικό, πως να δώσεις τις πρώτες βοήθειες ή και πως να συναρμολογήσεις τα έπιπλα που μόλις αγόρασες από τα IKEA.

Θα είναι σαν ένα GPS για την καθημερηνότητα, αλλά θα ξέρει πότε να παρέμβει και πότε να σταματήσει, σύμφωνα με τα λεγόμενα του επικεφαλής της ομάδας των ερευνητών, Mahadev Satyanarayanan. Το όνομα φυσικά προέρχεται από τον αρχάγγελο Γαβριήλ, ο οποίος υπηρετούσε ως αγγελιοφόρος του Θεού.

Ο Gabriel προς το παρόν είναι μια software πλατφόρμα. Σύμφωνα με την ομάδα το hardware θα μπορούσε να είναι κάτι σαν το Google Glass ή κάποια άλλη συσκευή που φοριέται στο κεφάλι. Μακροπρόθεσμα θα ήθελαν να δημιουργήσουν κάτι το οποίο θα μπορούσε να φορέσει ο καθένας. Η βασική ιδέα είναι να αντικαταστήσει την εμπειρία ενός χρήστη που επισκέπτεται το YouTube για να μάθει πως γίνεται κάτι.

Οι ερευνητές δουλεύουν στην βασική τεχνολογία πίσω από τον Γαβριήλ εδώ και ένα χρόνο και περιλαμβάνει συγκεκριμένες εφαρμογές του computer vision και cloud computing για φορητές συσκευές. Οι ερευνητές έχουν ήδη κάποιες απλοποιημένες εκδόσεις του προγράμματος, οι οποίες είναι ικανές να χτίσουν LEGO ή να ζωγραφίσουν.

Για να το καταφέρουν αυτό, στηρίζονται πολύ στα cloudets, κάτι ενδιάμεσο από το cloud computing, επιτρέποντας στο σύστημα να διεκπεραιώσει διεργασίες πιο γρήγορα. Αντί να στέλνει πληροφορίες μέσω του internet σε έναν remote server, το wearable ή άλλη συσκευή στέλνει τις πληροφορίες σε ένα κοντινό υπολογιστικό σύστημα, ίσως και μέσω Wi-Fi, κάνοντας το να λαμβάνει αποφάσεις και να αποκρίνεται πολύ γρήγορα. Αυτό επέτρεψε στην ομάδα να δημιουργήσει έναν βοηθό για το ping-pong.

Ο Satyanarayanan δήλωσε: “πριν δέκα χρόνια, οι άνθρωποι σκέφτονταν κάτι τέτοιο ως επιστημονική φαντασία. Αυτή την στιγμή είναι στο όριο του πραγματικού”.

Δείτε το video:

gabriel digital assistant, Gabriel: Ψηφιακός βοηθός – φύλακας άγγελος σου ψιθυρίζει στο αυτί

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 8

iPhone 8: Η JP Morgan βλέπει bezel-less design & AirPods στο κουτί

Το iPhone 8, η πολυαναμενόμενη επετειακή κυκλοφορία της Apple με νέο σχεδιασμό και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, απασχολεί από τώρα τον τεχνολογικό κόσμο και γίνεται σχεδόν καθημερινά αντικείμενο διαρροών και ατελείωτων φημών.

Internet Facebook Star

Κοντά δύο δισεκατομμύρια οι χρήστες του Facebook

Περίπου 80 εκατομμύρια χρήστες πρόσθεσε το Facebook στη βάση του στο α΄ τρίμηνο του 2017. Έτσι, πλέον οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του πιο δημοφιλούς δικτύου ανέρχονται σε 1,94 δισεκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση 17% από πέρυσι.

Internet Star

Οι άντρες ενδιαφέρονται πιο πολύ για τα likes από τις γυναίκες

Είναι γεγονός ότι τα social media πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab, οι περισσότεροι χρήστες τείνουν να ωραιοποιούν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να αποκομίσουν περισσότερα likes.

Smartphones Apple iPhone Star

TrendForce: “Μην περιμένετε 4GB RAM από τα iPhone του 2017”

Η εταιρεία ερευνών TrendForce δημοσιοποίησε την αναφορά με τις προβλέψεις της σχετικά με τη μνήμη RAM που θα έχουν τα smartphones μέχρι το τέλος του 2017. Προβλέπεται ότι ο μέσος όρος θα είναι τα 3.2GB RAM, που σημαίνει ότι σημειώνεται 33.4% αύξηση από το 2016, όπου ο μέσος όρος ήταν 2.4GB.