Galaxy S8: Η Samsung αφήνει την ψηφιακή βοηθό VIV για χάρη της Google;

Στις αρχές Οκτωβρίου η Samsung ανακοίνωσε την εξαγορά της Viv Labs, μια startup που δημιουργήθηκε από μια ομάδα τριών ατόμων, τα οποία ήταν υπεύθυνα και για την δημιουργία της ψηφιακής βοηθού Siri, που στη συνέχεια εξαγοράστηκε από την Apple το 2010.

Η ψηφιακή βοηθός VIV πιο φυσική γλώσσα που της επιτρέπει να καταλαβαίνει ερωτήσεις όπως για παράδειγμα “Χιόνισε στη Ν. Υόρκη πριν από τρεις εβδομάδες”; Επιπλέον, η VIV λειτουργεί πολύ καλά και με εφαρμογές τρίτων

Οι πληροφορίες έλεγαν ότι η Samsung είναι πολύ πιθανό να βάλει την συγκεκριμένη τεχνολογία στο επερχόμενο Samsung Galaxy S8, που θα ανακοινώσει τους πρώτους μήνες του 2017. Υπάρχουν επίσης πληροφορίες που θέλουν τη Samsung να κάνει τη μετάβαση απευθείας σε Android 7.1.1, που περιλαμβάνει το εξίσου πολυσυζητημένο Google Assistant που θεωρείται επίσης πολύ καλό στη συζήτηση.

Ωστόσο, το πρόβλημα είναι ότι η Google δεν είναι ιδιαίτερα χαρούμενη με την ιδέα η ναυαρχίδα της Samsung να περιλαμβάνει και τις δυο ψηφιακές βοηθούς, Google Assistant και VIV. Γι’αυτό φαίνεται να έχει ζητήσει από τη Samsung να κρατήσει εκτός Android smartphones την VIV, τουλάχιστον προς το παρόν.

Η Samsung έχει και τα δικά της Tizen όπου θα μπορούσε να μπει η VIV, αλλά η ομάδα της ψηφιακής βοηθού μάλλον δεν είχε αυτό στο μυαλό της όταν έκανε την πώληση. Για την ακρίβεια, ο Dag Kittlaus, συν-ιδρυτής του Viv Labs, κατά την ανακοίνωση του deal δήλωσε πως διάλεξαν τη Samsung, καθώς η εταιρεία πουλά 500 εκατ. smartphones τον χρόνο.

Τον προηγούμενο μήνα η Samsung υπέβαλε πατέντες για την κατοχύρωση δυο ονομάτων που θα είχε η VIV στο Samsung Galaxy S8. Tο ένα ήταν Bixby, για την ανδρική έκδοση και το άλλο Kestra, για την γυναικεία φωνή.

Τι θα επιλέξει να κάνει τελικά η Samsung θα το μάθουμε 26 Φεβρουαρίου, την ημέρα που αναμένεται να γίνει η επίσημη ανακοίνωση του Samsung Galaxy S8, λίγο πριν ανοίξει τις πύλες της η MWC 2017.

galaxy s7 no viv assistant, Galaxy S8: Η Samsung αφήνει την ψηφιακή βοηθό VIV για χάρη της Google;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Λευτερης

Δε νομιζω να ενδιαφερει και πολλους στην Ελλαδα το θεμα “ψηφιακοι βοηθοι”. Οπως παει το θεμα δε νομιζω να υπαρξει συντομα ελληνικη εκδοση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip 6: Ανατροπή στην ανατροπή – Με Snapdragon 8 Gen 3 και 8GB RAM

Πρόσφατες φήμες ήθελαν το Samsung Galaxy Z Flip 6 να έρχεται με ξεπερασμένο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 αλλά και τεράστια μνήμη RAM 12 GB.

Gear Samsung

Η Samsung λανσάρει φορτιστή 50W που κοστίζει 70 ευρώ

Εάν αγοράσετε ένα smartphone προηγμένης τεχνολογίας της Samsung ή και ένα μεσαίας κατηγορίας, δεν υπάρχει φορτιστής στη συσκευασία.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.