Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Game Boy emulator, Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα αφότου η Apple ενημέρωσε τις Οδηγίες αναθεώρησης εφαρμογών της για να επιτρέψει τους εξομοιωτές ρετρό παιχνιδιών κονσόλας, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως. Ο εξομοιωτής έγινε μία από τις κορυφαίες δωρεάν εφαρμογές στα γραφήματα του App Store.

Δεν ήταν απολύτως σαφές εάν η Apple θα επέτρεπε στους εξομοιωτές να λειτουργούν με όλα και με όλα τα παιχνίδια, αλλά το iGBA μπορούσε να φορτώσει οποιαδήποτε Game Boy ROM που οι χρήστες κατεβάζουν από τον Ιστό και ανοίγουν μέσω της εφαρμογής Files στο iPhone. Οι ROM μπορούν να βρεθούν στο διαδίκτυο για μια μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένων αυτών από τα δημοφιλή franchise Pokémon και The Legend of Zelda.

Έτσι, φαινόταν ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί παιχνιδιών για εξομοιωτές, εκτός εάν η Apple ενέκρινε κατά λάθος το iGBA στο App Store.

Το iGBA λειτουργούσε με παιχνίδια Game Boy, Game Boy Color και Game Boy Advance. Φαίνεται να είναι αντίγραφο του εξομοιωτή ανοιχτού κώδικα GBA4iOS του Riley Testut, αλλά με διαφημίσεις. Το GBA4iOS είναι ο προκάτοχος του τρέχοντος εξομοιωτή παιχνιδιών Nintendo Delta της Testut, ο οποίος μπορεί να εγκατασταθεί στο iPhone εκτός του App Store και σύντομα θα είναι διαθέσιμο μέσω της εναλλακτικής αγοράς εφαρμογών του AltStore για iPhone στην ΕΕ.

Ωστόσο, η Apple αποφάσισε να αφαιρέσει τώρα τον εξομοιωτή Game Boy iGBA από το App Store για παραβίαση των Οδηγιών ελέγχου εφαρμογών της εταιρείας σχετικά με ανεπιθύμητα μηνύματα (ενότητα 4.3) και πνευματικά δικαιώματα (ενότητα 5.2), αλλά δεν παρείχε συγκεκριμένες λεπτομέρειες.

«Επομένως, προφανώς η Apple ενέκρινε την απόρριψη του GBA4iOS», δήλωσε ο Testut, σε μια ανάρτηση στο Threads το Σάββατο. “Δεν έδωσα σε κανέναν την άδεια να το κάνει αυτό, ωστόσο τώρα βρίσκεται στην κορυφή των τσαρτ (παρά το γεγονός ότι είναι γεμάτο με διαφημίσεις + παρακολούθηση).” Είπε ειρωνικά ότι «είναι τόσο χαρούμενος που υπάρχει το App Review για την προστασία των καταναλωτών από απάτες και παραποιήσεις όπως αυτή».

Ο εξομοιωτής μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί από όσους τον εγκατέστησαν στα iPhone τους προτού αφαιρεθεί από το App Store.

Στον ιστότοπο υποστήριξης πελατών της στις ΗΠΑ, η Nintendo λέει ότι η λήψη πειρατικών αντιγράφων των παιχνιδιών της είναι παράνομη. Δεν είναι σαφές εάν η Nintendo έστειλε μια καταγγελία στην Apple σχετικά με το iGBA και εάν αυτό μπορεί να ήταν ένας παράγοντας για την κατάργηση της εφαρμογής.

 

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple Apple Pencil featured

Apple Pencil: Μεγάλες αναβαθμίσεις στο νέο μοντέλο – Έρχεται με απτική ανάδραση

Η Apple εργάζεται πάνω σε ένα νέο Apple Pencil, το οποίο μάλλον θα έρθει με μερικά συναρπαστικά νέα χαρακτηριστικά.

Gear Apple featured iPad

iPad Pro: Τα επερχόμενα μοντέλα θα έχουν τα καλύτερα πάνελ OLED στην αγορά

Τα επερχόμενα μοντέλα iPad Pro της Apple θα διαθέτουν “μακράν τα καλύτερα πάνελ OLED για tablet στην αγορά”, σύμφωνα με την DSCC.

Gear Apple iPad iPadOS

Apple: Αντιμετωπίζει πρόστιμο ύψους σχεδόν 40 δισ. δολάρια για το iPadOS – Αναγνωρίστηκε ως «gatekeeper»

Οι αντιμονοπωλιακές αρχές της ΕΕ αναγνώρισαν το iPadOS, το λειτουργικό σύστημα της Apple για iPad, ως σημαντικό gatekeeper.

Gear Apple VR headset

Apple Vision Pro: Δυσκολεύεται η εταιρεία να το κάνει φθηνότερο

Tο Apple Vision Pro έχει κυκλοφορήσει εδώ και σχεδόν τρεις μήνες και οι πωλήσεις έχουν αρχίσει να μειώνονται σύμφωνα με τον Mark Gurman.