Γνωρίστε τον δημιουργό της εφαρμογής FaceApp

FaceApp, Γνωρίστε τον δημιουργό της εφαρμογής FaceApp

Όλοι μιλάνε για την εφαρμογή FaceApp και ακόμα περισσότεροι την έχουν χρησιμοποιήσει. Ποιος είναι όμως ο πλούσιος Ρώσος δημιουργός της; Πάμε να τον γνωρίσουμε μαζί.

Ο δημιουργός της εφαρμογής FaceApp είναι ο 40χρονος Yaroslav Goncharov και ξεκίνησε την καριέρα του στις αρχές του 2000 στην Microsoft. Τότε ήταν ένας απλός developer στο Windows Mobile και θεωρούσε ότι δημιούργησε το πρώτο μεγάλης κλίμακας open source λειτουργικό σύστημα για κινητά τηλέφωνα.

Ταυτόχρονα όμως εργαζόταν και σε μία startup εταιρεία στην Αγία Πετρούπολη. Ήταν επικεφαλής τεχνολογίας στην SPB Software και ένας από τους τρεις εταίρους μαζί με τους Vassili Philippov και Sebastian-Justus Schmidt. Η εταιρεία ξεκίνησε να αναπτύσσει alternative home screens για τα Windows Phone. Ωστόσο, το λειτουργικό ξεκίνησε να πέφτει καθώς προσπάθησε να ανταγωνιστεί το iOS. Αυτό τουλάχιστον πιστεύει ο Goncharov.

Το 2011 ωστόσο ξεκίνησε να εμφανίζεται και η Yandex, η οποία έφτανε τα $38 εκατομμύρια σε κέρδη. Ο Goncharov ήταν επίσης ενθουσιασμένος με τα νευρωνικά δίκτυα, με τα οποία ασχολήθηκε τόσο στην Microsoft όσο και την δική του Yandex. Ο 40χρονος δημιούργησε μερικούς face-generating αλγόριθμους βασισμένους στα νευρωνικά δίκτυα από τους οποίους πήρε και την ιδέα για την δημιουργία του FaceApp.

Το 2013 αποχώρησε από την Yandex και ξεκίνησε να δημιουργεί τα δικά του προϊόντα. Ωστόσο, θέλησε να δημιουργήσει μία εφαρμογή η οποία θα χρησιμοποιεί τους αλγόριθμους των νευρωνικών δικτύων που δημιούργησε παλαιότερα. Έτσι λοιπόν ξεκίνησε την ανάπτυξη της εφαρμογής το 2016 η οποία κυκλοφόρησε το 2017 σε beta έκδοση.

Εν έτη 2019 λοιπόν, ο Yaroslav Goncharov κατέχει μία από τις μεγαλύτερες εφαρμογές στο Android και το iOS που του αποφέρουν κέρδη από χρήστες που αποφασίζουν να αγοράσουν τις λειτουργίες της έκδοσης FaceApp Pro καταβάλλοντας μια συνδρομή.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.