Google AMP: Το νέο project για πιο γρήγορο mobile web

H Google ανακοίνωσε σήμερα το Accelerated Mobile Pages Project (εν συντομία AMP), με το οποίο θέλει να επιταχύνει το mobile web. Η Google θέλει να μειώσει τον χρόνο αναμονής για σελίδες με πλούσιο περιεχόμενο όπως γραφικά, video και animations. Παράλληλα ανταγωνίζεται αντιπάλους όπως Facebook, Snapchat και Apple.

Μην ξεχνάμε επίσης και τον ανταγωνισμό που υπάρχει από blocking software στο οποίο καταφεύγουν πολλοί χρήστες για να έχουν πιο εύκολη πλοήγηση σε mobile web browsers.

Οι mobile Web ειδησεογραφικές σελίδες που χρησιμοποιούν το AMP code φορτώνουν πολύ πιο γρήγορα όταν οι χρήστες ψάχνουν για νέα στη Google. Ακόμη και τα links σελίδων που υπάρχουν σε υπηρεσίες όπως Twitter, θα ανοίγουν πολύ πιο γρήγορα.

Το project βασίζεται σε AMP HTML, ένα νέο framework που αναπτύχθηκε από ήδη υπάρχουσες τεχνολογίες. Στόχος είναι ο ίδιος κώδικας να λειτουργεί σε πολλαπλές συσκευές και πλατφόρμες, έτσι ώστε το περιεχόμενο να εμφανίζεται το ίδιο ανεξάρτητα από την συσκευή και την πλατφόρμα που χρησιμοποιεί ο χρήστης.

Η Google ανακοίνωσε ότι η πρώτη ομάδα publishers που συμφώνησαν να γίνουν μέρος του νέου project είναι WordPress, Twitter, Pinterest, LinkedIn, Chartbeat και άλλοι.

Τέλος, το project υποστηρίζει διάφορες μορφές διαφήμισης και τεχνολογιών, οι οποίες δεν γίνονται εμπόδιο στην εμπειρία χρήσης.

Google AMP: Το νέο project για πιο γρήγορο mobile web, Google AMP: Το νέο project για πιο γρήγορο mobile web

Πηγή: 1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Πέτρος

Όντως κάτι πρέπει να κάνουνε έχω καινούριο κινητό Samsung με lollipop και δεν πάει και πολύ γρήγορα.

alex

Μάλλον δεν φταίει το mobile web στην περίπτωση σου…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Pixel 4a

Pixel 4a: Η Google σταματά την υποστήριξη software

To Pixel 4a 4G δεν έλαβε την τελευταία υποστήριξη λογισμικού από τη Google, επιβεβαιώνοντας την πρόθεση της να τερματίσει την υποστήριξη.

Smartphones Google Samsung TSMC

Google Tensor G4 SoC: Φήμες ότι θα κατασκευαστεί από τη Samsung και όχι από την TSMC

Το chipset Tensor G4 θα τροφοδοτεί τη σειρά Pixel 9 της επόμενης χρονιάς και θα κατασκευαστεί από τη Samsung Foundry και όχι από την TSMC.

Smartphones Bard featured Google

Google Bard: Ενσωματώνεται σε Gmail, Docs, Χάρτες, Drive και YouTube

To Βard AI ήταν αρχικά μια χλιαρή απάντηση της Google στο ChatGPT της OpenAI αλλά σταδιακά το βελτιώνει, προσθέτοντας νέες δυνατότητες.

Smartphones Android Google Google Pixel

Google Pixel: Η ενημέρωση Σεπτεμβρίου είναι ακόμα σε Android 13

Η Google κυκλοφόρησε την τελευταία μηνιαία ενημέρωση για τις συσκευές Pixel, η οποία εξακολουθεί να βασίζεται σε Android 13.