Η τεχνητή νοημοσύνη της Google είναι παρόμοια με αυτή ενός εξάχρονου

τεχνητή νοημοσύνη Google AI, Η τεχνητή νοημοσύνη της Google είναι παρόμοια με αυτή ενός εξάχρονου

Κινέζοι ερευνητές κατέταξαν την τεχνητή νοημοσύνη της Google στην κορυφή της αγοράς AI, καταδεικνύοντας ότι η νοημοσύνη του Google AI πλησιάζει αυτή ενός εξάχρονου.

Η ίδια έρευνα, εκτός από την Google ανέλυσε μεταξύ άλλων και τις λύσεις τεχνητής νοημοσύνης των Apple, Baidu και Microsoft, οι οποίες όμως βρέθηκαν πιο κάτω από το Google AI.

Η μέτρηση του IQ των συστημάτων AI προέκυψε από την αξιολόγηση τεσσάρων συνιστωσών: των δεδομένων, της πληροφορίας, της γνώσης και της σοφίας τους.

τεχνητή νοημοσύνη Google AI, Η τεχνητή νοημοσύνη της Google είναι παρόμοια με αυτή ενός εξάχρονου

Βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας, το IQ του Google AI ανέρχεται στους 47.28 βαθμούς, τη στιγμή που ο μέσος όρος ενός εξάχρονου παιδιού είναι 55.5 βαθμοί. Το 2014, ο δείκτης νοημοσύνης του Google AI ήταν 26.5 βαθμοί, κάτι που σημαίνει ότι μέσα σε λίγα χρόνια σχεδόν διπλασιάστηκε.

Την Google στην κατάταξη ακολουθεί το duer, της Baidu με 37.2 βαθμούς και την τριάδα συμπληρώνει η Baidu με 32.92 βαθμούς. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η αντίπαλος της Baidu στην Κίνα, η Sogou με 32.25.

Την πεντάδα συμπληρώνει το Microsoft Bing AI με 31.98 βαθμούς. Όσο για τη Siri της Apple που βασίζεται κι αυτή σε AI, σκόραρε 23.94.

Να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος του δείκτη νοημοσύνης ενός 18χρονου ανθρώπου είναι 97 βαθμοί.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sosimple

Και πανω πανω στη λιστα, πανω απο τον άνθρωπο, το Skynet.. 🙂

chris07

Το θέμα είναι όταν θα έχει το μυαλό ενός 16χρονου θα έχει και την συμπεριφορά; μην τρελαθεί και γίνει serial killer

Konstantinos

Συγχαρητήρια στις υπόλοιπες εταιρίες που χωρίς να έχουν πρόσβαση ή μονοπώλιο σε ορισμένες περιπτώσεις σε προσωπικά δεδομένα, ιστορικό καθημερινότητας εκατομμυρίων χρηστών πέτυχαν τόσο υψηλά ποσοστά επίδοσης.

Επίσης συγχαρητήρια που δεν κυνηγάνε τους χρήστες τους με περίεργους τρόπους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.