Google AI: Έχει διαβάσει 2865 ρομαντικά μυθιστορήματα, αλλά γιατί;

Αν ανήκετε σε αυτούς που τους αρέσουν τα ρομαντικά μυθιστορήματα, δεν χρειάζεται να ντρέπεστε να τα διαβάσετε δημόσια, μιας και η Google κάνει το ίδιο στη μηχανή τεχνητής νοημοσύνης της (AI). Τους τελευταίους μήνες έχει “ταΐσει” το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης με 2865 ρομαντικά μυθιστορήματα.

Όπως αναφέρει το BuzzFeed, στόχος είναι να “χαλαρώσει” το Google AI, τουλάχιστον όσον αφορά στο γλωσσικό κομμάτι. Θέλει να κάνει το Google app πιο συζητήσιμο καθώς αυτή τη στιγμή θεωρείται πιο “αυστηρό”.

Ο μηχανικός της Google, Andrew Dai, που είναι υπεύθυνος για το project, επισημαίνει ότι “θα είναι πολύ πιο ικανοποιητικό να κάνεις ερωτήσεις στην Google, να καταλαβαίνει τις αποχρώσεις [της φωνής] και να απαντά με έναν πιο φυσικό και οικείο τρόπο”. Η Google θέλει η τεχνητή νοημοσύνη να γίνει πιο φιλική και όχι απλά τυπική.

Ο λόγος που η Google επιλέγει ρομαντικά μυθιστορήματα και όχι κάποιο άλλο πιο περίπλοκο είδος όπως ποίηση ή λογοτεχνία, είναι ότι τα ρομαντικά μυθιστορήματα ως επί το πλείστον ακολουθούν την ίδια πλοκή. Επομένως, το AI της Google θα είναι σε θέση να συγκρίνει καλύτερα μία πρόταση με την άλλη και να αποκτήσει μια πιο λεπτή κατανόηση της γλώσσας.

Τέλος, ο Dai αναφέρει ότι θεωρητικά και με βάση όλα αυτά τα ρομαντικά μυθιστορήματα που έχει διαβάσει το Google AI, θα μπορούσε να γράψει το δικό του κάποια στιγμή. Όπως και να έχει όμως, στόχος της Google δεν είναι αυτός, αλλά η βελτίωση της εμπειρίας χρήσης, όταν κάνεις κάποια ερώτηση, η έκβαση της συζήτησης να έχει μια πιο φυσική εξέλιξη.

google ai romance novels, Google AI: Έχει διαβάσει 2865 ρομαντικά μυθιστορήματα, αλλά γιατί;

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Plus

Και στο τέλος θα του κανείς μια ερώτηση και θα βάζει τα κλάμματα ….

Manolis

θα κάνει πρόταση γάμου σε κάποιο super computer…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.