Google Assistant: H Κομισιόν τον εξετάζει για αθέμιτο ανταγωνισμό

, Google Assistant: H Κομισιόν τον εξετάζει για αθέμιτο ανταγωνισμό

Ο Google Assistant βρίσκεται στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την περίπτωση δημιουργίας τραστ. Σύμφωνα με την Κομισιόν, το γεγονός ότι ο Google Assistant βρίσκεται προεγκατεστημένος σε smartphones, μπορεί να δημιουργεί προβλήματα.

Το εάν δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός από την πλευρά του Google Assistant που τον βρίσκει κανείς στο λογισμικό των Android smartphones μένει να συζητηθεί σε νομικό επίπεδο, αλλά η Κομισιόν θέλει να διερευνήσει το θέμα σε σχέση με τους ψηφιακούς βοηθούς άλλων κατασκευαστών.

Είναι αλήθεια ότι το πεδίο των ψηφιακών βοηθών είναι ένα στοιχείο που προκαλεί ανταγωνισμό, επομένως, η δεδομένη ύπαρξη του Google Assistant, έναντι άλλων προτάσεων των κατασκευαστών, σύμφωνα με τη συλλογιστική της Κομισιόν, μπορεί να θεωρηθεί ότι εγείρει ζητήματα αθέμιτου ανταγωνισμού.

Σε περίπτωση που η Κομισιόν αποφανθεί ότι αυτό ισχύει, ενδέχεται να επιβάλλει στην Google πρόστιμο που μπορεί να φτάνει σε ύψος μέχρι και το 10% του ετήσιου τζίρου της, άρα μιλάμε για μία πολύ σοβαρή υπόθεση για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο Νίκος Ζώης είναι φανατικός gamer με πολυεπίπεδη εμπειρία τόσο στα παλιά arcade όσο και στα σημερινά multi-player online games. Έχει πτυχίο λογιστή και είναι πατέρας ενός παιδιού το οποίο έχει βάλει σκοπό να κάνει gadgetάκια όπως ακριβώς είναι και αυτός!

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Android Auto featured

Android Auto: Ενσωματώνει συνοπτική παρουσίαση μηνυμάτων μέσω Google Assistant και ΑΙ

H Google ετοιμάζει μια νέα λειτουργία για το Android Auto που θα χρησιμοποιεί το Google Assistant και την AI για να συνοψίζει μηνύματα.

Business Elon Musk European Commission Social Media

H EE ζητά από τον Elon Musk να προσλάβει προσωπικό στο Twitter

Στα “μαχαίρια” φαίνεται να βρίσκονται η Ευρωπαϊκή Ένωση με τον Elon Musk και πιο συγκεκριμένα με το σχέδιο του ιδιοκτήτη του Twitter για χρήση εθελοντών και τεχνητής νοημοσύνης.

Internet European Commission TikTok

Το TikTok απαντά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή: «Λανθασμένη η αναστολή από Κομισιόν»

Το ΤikTok δίνει τη δική του απάντηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στην αναστολή χρήσης από τους εργαζομένους της, ενώ χαρακτήρισε την απόφαση λανθασμένη και βασισμένη σε θεμελειώδεις παρανοήσεις.

Internet European Commission Microsoft

Η Κομισιόν ξεκινά έρευνα για τις μονοπωλιακές πρακτικές της Microsoft

H Κομισιόν και πιο συγκεκριμένα οι αντιμονοπωλιακές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ετοιμάζονται να ξεκινήσουν έρευνα εναντίον της Microsoft σχετικά με την υπηρεσία βίντεο και ανταλλαγής μηνυμάτων Teams.