Google Assistant: Παραμένει πιο έξυπνος από τις Alexa και Siri

Google Assistant, Google Assistant: Παραμένει πιο έξυπνος από τις Alexa και Siri

Κάθε χρόνο η Loup Ventures εκτελεί εις-βάθος δοκιμές στους πιο δημοφιλείς ψηφιακούς βοηθούς που μπορούμε να βρούμε στα smartphones. Το Google Assistant να είναι η πιο δημοφιλής επιλογή στα Android smartphones, η Siri να έχει αποκλειστικότητα στην αγορά των iPhones και η Amazon Alexa να έχει κερδίσει κυρίως τους χρήστες στην Αμερική.

Η εταιρεία αναλύσεων αποφάσισε να βαθμολογήσει τους τρεις αυτούς βοηθούς, με βάση διάφορα κριτήρια. Τα κύρια πεδία δοκιμών αφορούσαν τη δυνατότητα των ψηφιακών βοηθών να καταλάβουν τι ρωτάει ο χρήστης και αν μπορούν να δώσουν σωστές απαντήσεις.

Για να εξετάσει και να βαθμολογήσει τους τρεις ψηφιακούς βοηθούς, η Loup Ventures ρώτησε κάθε ψηφιακό βοηθό τα ίδια 800 ερωτήματα τα οποία ήταν χωρισμένα σε 5 κατηγορίες “Τοπικά”, “Εμπόριο”, “Πλοήγηση”, “Πληροφορίες” και Εντολές”.

Google Assistant, Google Assistant: Παραμένει πιο έξυπνος από τις Alexa και Siri

Πέρυσι, τα αποτελέσματα για το κατά πόσο αντιλαμβάνονται οι ψηφιακοί βοηθοί τα διάφορα ερωτήματα είχαν ως εξής: το Google Assistant συγκέντρωσε 100%, η Siri 99,6% και η Alexa 99%. Φέτος, το Google Assistant παρέμεινε στην κορυφή με τον ανταγωνισμό παρουσιάζει βελτίωση καθώς η Siri ανέβηκε στο 99,8% και η Alexa στο 99,9%.

Πέρα από την κατανόηση των ερωτημάτων, σημαντικό ρόλο παίζει το πόσο ακριβής και σωστές είναι οι απαντήσεις. Και σε αυτόν τον τομέα υπήρξαν βελτιώσεις σε σχέση με πέρυσι, αλλά όχι αρκετά μεγάλες ώστε να αλλάξει η κατάταξη.

Google Assistant, Google Assistant: Παραμένει πιο έξυπνος από τις Alexa και Siri

Το Google Assistant παρουσίαζε ποσοστό επιτυχίας στις απαντήσεις που έδινε 87,9% και φέτος ανέβασε τις επιδόσεις του στο 92,9%, η Siri από 74,6% στο 83,1% και η Alexa βελτιώθηκε κατά περίπου 7%, από 72,5% σε 79,8%.

Google Assistant, Google Assistant: Παραμένει πιο έξυπνος από τις Alexa και Siri

Ο ψηφιακός βοηθός της Google ξεπέρασε για μία ακόμη φορά τη Siri σε 4 από τις 5 κατηγορίες. Ωστόσο, όπως είναι λογικό η Siri ελέγχει καλύτερα τις iOS συσκευές και ανταποκρίνεται πιο καλά στην εκτέλεση κλήσεων, την αποστολή μηνυμάτων και τα λοιπά, εντός του οικοσυστήματος της Apple.

Η Loup Ventures σημειώνει ότι οι δοκιμές τους καλύπτουν μόνο τα βασικά ερωτήματα σε έναν ψηφιακό βοηθό και πως οι ψηφιακοί βοηθοί δεν είναι “γενικά έξυπνοι”, αλλά μπορούν να εκτελούν βασικές εργασίες.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Georgios

Απολύτως λογικό αν σκεφτεί κανείς τον αριθμό χρηστών Android σε σύγκριση με την ίδια τιμή για τους χρήστες iOS.

Mobile Operating System Market Share Worldwide – July 2019
~ iOS 22.01%
~ Android 76.08%

Kudos to gs.statcounter.com/os-market-share/mobile/worldwide/
* εταιρεία στατιστικών 20 χρόνων σε πολλούς τομείς για τους δυσκολόπιστους της παρέας (:

Συνεπακόλουθα στην Google έχοντας τόσα πολλά περισσότερα διαθέσιμα δεδομένα, έχουν αυτομάτως και avantage για την εκπαίδευση των νευρωνικών δικτύων της Google Assistant.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.