Πέμπτη
08/03/2018

Google: Απλοποιεί τη διαδικασία στην αποθήκευση των Chrome passwords

Chrome passwords

Η Google αποφάσισε να κάνει πιο εύκολη τη διαδικασία download και αποθήκευσης των Chrome passwords για τους χρήστες. Όσοι χρησιμοποιούν το δημοφιλή browser θα μπορούν σύντομα και με απλά βήματα να κάνουν export τους αποθηκευμένους κωδικούς τους σε αρχείο text.

Την είδηση αποκάλυψε ο Chrome evangelist Francois Beaufort στο λογαριασμό του στο Google+. Η νέα λειτουργία δεν έχει επίσημα λανσαριστεί καθώς βρίσκεται σε φάση δοκιμών από τους developers.

Ωστόσο, οι χρήστες σύμφωνα με τον Francois Beaufort θα μπορούν να τη δοκιμάσουν στην Dev έκδοση του Chrome. To μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να αναζητήσουν στις ρυθμίσεις τη λέξη-κλειδί “passwords” και να επιλέξουν το “saved passwords” και στη συνέχεια το βήμα “export passwords”.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία οι χρήστες θα είναι σε θέση να κατεβάσουν οποιοδήποτε κωδικό είναι αποθηκευμένος στον Chrome σε text (.csv) αρχείο, το οποίο θα μπορεί εύκολα με τη σειρά του να εισαχθεί σε άλλους password managers.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πότε θα είναι διαθέσιμη η νέα λειτουργία στην κανονική έκδοση του Chrome. Λογικά μέσα στις επόμενες βδομάδες ή ίσως σε ένα με δύο μήνες.

Πηγή

Μάθε για: , ,

Συντάκτης: .

2 Σχόλια

  1. Ο/Η I am λέει:

    Ώστε να σου πάρουν το αρχείο και ότι έχεις μέσα σε κάθε λογαριασμό

  2. Ο/Η NikosAr λέει:

    Μεγάλη καινοτομία :/
    Όταν θα κάνουμε την 1η εγκατάσταση θα βάλουμε όλους τους κωδικούς έναν έναν …. αλλά μετά, μαντέψτε …. θα μπορείτε να βλέπετε σε text τους κωδικούς που εσείς έχετε βάλει …. μπράβο !

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.