Πέμπτη
19/11/2009

Google Chrome OS, Τα βασικά χαρακτηριστικά

Το Google Chrome OS έχει σχεδιαστεί, έτσι, ώστε να είναι ελαφρύ και γρήγορο, επιτρέποντας στους χρήστες να ανοίξουν τους υπολογιστές τους και να συνδεθούν απευθείας, μέσα σε δευτερόλεπτα. Το εν λόγω λειτουργικό σύστημα βασίζεται στον web browser της Google, Google Chrome.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του Google Chrome OS περιλαμβάνουν:
• Ταχύτητα – Το Google Chrome OS είναι σε θέση εκκίνησης και επανεκκίνησης μέσα σε δευτερόλεπτα, φορτώνοντας και τρέχοντας τις ιστοσελίδες και τις εφαρμογές ομαλά και γρήγορα.
• Ασφάλεια – Εφόσον, όλοι οι προγραμματιστές που χρησιμοποιούν το Google Chrome OS το κάνουν διαδικτυακά, κάθε tab λειτουργεί μέσα σε ένα συγκεκριμένο sandbox ασφαλείας, με αποτέλεσμα να προστατεύεται αποτελεσματικότερα ο υπολογιστής από τους ιούς και τα κακόβουλα λογισμικά.
• Απλότητα – Το Google Chrome OS «τρέχει» όλες τις εφαρμογές διαδικτυακά. Αυτό σημαίνει ότι η επεξεργασία εγγράφων και pdfs, η προβολή εικόνων κλπ. θα γίνονται μέσω διαδικτύου, έτσι ώστε να μη είναι απαραίτητο για τους χρήστες του λειτουργικού συστήματος να κατεβάσουν κάτι επιπλέον ή να διαχειριστούν αναβαθμίσεις για να δουλέψουν και να παίξουν στο διαδίκτυο.

Η εφαρμογή πλοήγησης Google Chrome, η οποία είναι διαθέσιμη στο κοινό από το 2008, σχεδιάστηκε για να ανταποκριθεί στο νέο κύμα ισχυρών εφαρμογών στο διαδίκτυο. Το Google Chrome OS, επεκτείνει τη συγκεκριμένη φιλοσοφία με τη δημιουργία μιας γρήγορης, σταθερής και ασφαλούς διαδικτυακής εμπειρίας στο κέντρο του λειτουργικού συστήματος.

«Τα τελευταία χρόνια, οι άνθρωποι περνούν όλο και περισσότερο χρόνο μπροστά στον υπολογιστή τους συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας όλο και περισσότερες δυναμικές εφαρμογές και κάνοντας όλο και περισσότερο δυναμικά πράγματα. Για το λόγο αυτό, θέλαμε να δημιουργήσουμε μια ριζικά διαφορετική τεχνολογική εμπειρία, ειδικά, για τον τρόπο με τον οποίο  χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο σήμερα», δήλωσε ο Sundar Pichai, Αντιπρόεδρος Προϊοντικής Διαχείρισης. “Με το Google Chrome OS, κάναμε την πληροφορική γρηγορότερη, ευκολότερη και ασφαλέστερη από ποτέ. Αν και έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας, είμαστε ενθουσιασμένοι από την πρόοδο που έχουμε σημειώσει μέχρι σήμερα και προσβλέπουμε στην «ανοιχτή» ανάπτυξη της τεχνολογίας με τη βοήθεια της κοινότητας του ανοικτού κώδικα».

Μάθε για: ,

Συντάκτης: .

8 Σχόλια

 1. Ο/Η isidorosr20595 λέει:

  Ένα τεράστιο μπράβο στην Google. (ξανά)
  Πότε επιτέλους θα είναι διαθέσιμο για κατέβασμα;

 2. Ο/Η isidorosr20595 λέει:

  Μόλις είδα το βίντεο. Δεν μου αρέσει. Όλα γίνονται μέσα στον Chrome!

 3. Ο/Η Nefelim λέει:

  Μήπως για αυτό λέγεται google chrome os ????? 🙂

 4. Ο/Η isidorosr20595 λέει:

  Το περίμενα τελείως διαφορετικό.
  Θα το δοκιμάσω σε VMware όταν βγει…

 5. Ο/Η backaroo λέει:

  Διαβασα οτι τα αρχεια σου θα ειναι στους servers της Gοοgle και οχι στον hard drive σου. Αυτο μεταφραζετε στο οτι ο Ρωσος θα εχει προσβασει σε ολα τα αρχεια σου η κανω λαθος???

 6. Ο/Η isidorosr20595 λέει:

  Αν έχεις κωδικό όχι.
  Επίσης είναι και ένας Αμερικάνος.

 7. Ο/Η backaroo λέει:

  Ειμαι σιγουρος οτι ο Ρωσος και ο Αμερικανος και κωδικο να μην ειχες δεν θα εκαναν κατι τετοιο….

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.