Τετάρτη
08/07/2009

Google Chrome OS, Νέο λειτουργικό σύστημα

H Google ετοιμάζει το Chrome OS, ένα λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα (Open Source) το οποίο θα είναι γρήγορο και ελαφρύ με μερικά δευτερόλεπτα να αρκούν για να σερφάρεις στο ίντερνετ. Εν αντιθέσει με άλλα λειτουργικά συστήματα που δίνουν σημασία στην εμφάνιση, το Google Chrome OS θα δίνει βαρύτητα στο ίντερνετ, εκεί που εξελίσεται και όλη η δράση! Ξεχάστε ιούς και σκουλήκια, σύμφωνα με τη Google, το Chrome OS δεν θα επηρεάζεται από αυτά.

Google Chrome  OS

Η επόμενη χρονιά θα είναι καθοριστική για το λειτουργικό σύστημα Google Chrome OS. Οι κατασκευάστριες ηλεκτρονικών υπολογιστών αναμένεται να παρουσιάσουν αρκετά μοντέλα laptop και netbook με το Chrome OS. Διαφορετικής φιλοσοφίας σε σχέση με το λειτουργικό σύστημα για κινητά τηλέφωνα Android, το Google Chrome OS μπορεί να “συναντηθεί” με το Android σε κάποιες φορητές συσκευές όπως τα netbook, σύμφωνα όμως με τη Google η επιλογές των καταναλωτών θα ξεκαθαρίσουν αργότερα το τοπίο.

Με το Chrome OS, η Google ανακατεύει την τράπουλα στα λειτουργικά συστήματα μερικούς μήνες πριν την επίσημη κυκλοφορία των Windows 7 τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Όσο περισσότεροι είναι οι παίχτες, τόσο περισσότερες είναι και οι επιλογές για των καταναλωτή και δεν αποκλείεται να γεμίσουμε με χιλιάδες δωρεάν εφαρμογές σε στυλ Android Marketplace.

Μάθε για: ,

Συντάκτης: .

3 Σχόλια

  1. Ο/Η Chrys λέει:

    Ενδιαφέρον. Εάν το συνεχίσει τη φιλοσοφία του “You can make money without doing evil” πιστεύω αυτό θα γονατίσει τη Microsoft. Τρέμε Steve Balmer!

  2. Ο/Η cVlachakis λέει:

    Η Google βλέπει τους υπολογιστές μέσα από το πρίσμα του ίντερνετ – πολύ λογικό – και ετοιμάζει ένα λειτουργικό με ιντερνετικό προσανατολισμό. Πιστεύω ότι ανοίγει σιγά σιγά ο δρόμος για λειτουργικά που θα βρίσκονται εξολοκλήρου στο ίντερνετ και όχι στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή μας.

  3. Ο/Η nmpardakis λέει:

    Αντε σιγα σιγα να βαλουν όλοι μυαλό 😉

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.