Android: Η Google συλλέγει δεδομένα παρά τις προσωπικές ρθυμίσεις

google android collect data, Android: Η Google συλλέγει δεδομένα παρά τις προσωπικές ρθυμίσεις

To location sharing είναι μια από τις λειτουργίες που πολλοί χρήστες επιλέγουν να έχουν απενεργοποιημένη είτε για να μην καταναλώνεται μπαταρία στο κινητό είτε για λόγους προστασίας της ιδιωτικότητας.

Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Quartz, οι συσκευές με Android έχουν συλλέξει και αποστέλλουν στην Google δεδομένα, ακόμη και όταν η επιλογή είναι απενεργοποιημένη.

Από τις αρχές του 2017, τα δεδομένα συλλέχθηκαν από κεραίες κινητής τηλεφωνίας και χρησιμοποιήθηκαν για την διαχείριση push notifications ή ειδοποιήσεων.

Σύμφωνα με την Google, τα Cell ID codes βοηθούν τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας να βελτιώσουν την ταχύτητα και την απόδοση της παράδοσης μηνυμάτων σε κινητά τηλέφωνα με Android. Το Quartz εκτιμά ότι η Google ουσιαστικά έχει συλλέξει τις τοποθεσίες απ όλα σχεδόν τα σύγχρονα Android smartphones, ακόμη και έπειτα από factory reset ή αυτών που δεν είχαν καν κάρτα SIM μέσα. Μόλις εντοπιζόταν cellular ή Wi-Fi σύνδεση, το πακέτο με τα δεδομένα από την κεραία κινητής, αποστελλόταν στην Google.

Εκπρόσωπος της Google διαβεβαίωσε πως η εταιρεία “ποτέ δεν ενσωμάτωσε το Cell ID στο σύστημα συγχρονισμού δικτύου, τα δεδομένα σβήστηκαν αμέσως και η Google έκανε update έτσι ώστε να μην απαιτείται πλέον Cell ID”.

Τέλος, η Google επισημαίνει πως τα cell tower data είναι γενικά κρυπτογραφημένα. Όπως και να έχει όμως, συλλέγοντας δεδομένα τα οποία ο χρήστης έχει επιλέξει συγκεκριμένα να απενεργοποιήσει, σίγουρα δεν είναι μια κίνηση που αρέσει σε πολλούς.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Agnostos13

H Google να συλλέγει δεδομένα; Μα αυτό είναι απ’ τα άγραφα!

MixalisDoukis

iPhoneάκι λοιπόν 🙂 Όπως λέει και ο λαος, όταν χρησοιμοποιείς ένα δωρεάν προϊόν μάλλον εσύ είσαι το προϊόν που πωλείται.

Agnostos13

@MixalisDoukis:
Μην τα γράφεις αυτά εδώ…θα σπάσουν οι φούσκες που ζουν ορισμένοι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.