Google Copresence, έρχεται να συναγωνιστεί το AirDrop της Apple;

Μπορεί να υπάρχουν ήδη διάφορα μέσα και τρόποι ανταλλαγής αρχείων, μηνυμάτων, μουσικής μεταξύ δυο συσκευών, όμως σύμφωνα με νέο leak η Google ετοιμάζει μια νέα υπηρεσία την οποία αποκαλεί με κωδική ονομασία Copresence. Θα είναι κάτι ανάμεσα στο AirDrop της Apple και το NFC-based Android Beam feature που υπάρχει στα Android και λέγεται ότι θα χρησιμοποιεί Wi-Fi ή Wi-Fi direct για να διευκολύνει τη μεταφορά αρχείων.

Οι φωτογραφίες που διέρρευσαν έχουν σχεδαστεί για να δείχνουν στους χρήστες τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί η νέα υπηρεσία όταν κυκλοφορήσει. Σε αντίθεση με το AirDrop της Apple, φαίνεται ότι το Copresence θα λειτουργεί τόσο σε Android τόσο σε iOS συσκευές. Επίσης, είναι πολύ πιθανό να λειτουργεί στον Chrome και σε υπολογιστές.

Ακόμη βρισκόμαστε σε επίπεδο διαρροών και δεν γνωρίζουμε πως ακριβώς θα είναι η νέα υπηρεσία στην πράξη, όμως οι πληροφορίες λένε ότι η Google με αυτή την κίνηση θέλει να συναγωνιστεί τη διασύνδεση που έχουν μεταξύ τους οι συσκευές της Apple. Για παράδειγμα, η τελευταία έκδοση του OS X επιτρέπει στους χρήστες να συγχρονίζουν τα iPhones τους με τους υπολογιστές μέσω του Continuity.

google copresence, Google Copresence, έρχεται να συναγωνιστεί το AirDrop της Apple;

google copresence, Google Copresence, έρχεται να συναγωνιστεί το AirDrop της Apple;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikmour

“συγχρονιζουν το κινητό με τον υπολογιστή” ουάου … καινοτομία!

Φίλιππος

Εννοεί ότι οι εφαρμογές συγχρονίζονται μεταξύ iPad iphone Mac. Το παραπάνω κείμενο είναι μια κακή μετάφραση του άρθρου στο the verge (πηγη).

nikos049

δηλαδή τέρμα η μεταφορά δεδομένον με bluetooth από τηλ. σε τηλ.
τέρμα και ο συγχρονισμός καλωδίου με το PC ;;;;
πες μας ότι θα φορτίζει πραγματικά ασύρματα σε παρακαλώ

Panos7GR

@nikos049: Ο συγχρονισμός με το PC μέσω καλωδίου είναι αναπόφευκτος. Χρειαζεται έτσι κι αλλιώς για developing και επιδιόρθωσεις στο software. Τα Bluetooth φυσικά και θα ισχύουν (μέχρι να βρεθεί άλλος τρόπος) για να μιλάς με ασύρματα ακουστικά ή να ακούς μουσική ασύρματα. Απλά θα παραγκωνιστεί η χρήση του για μεταφορά αρχείων. Ακόμα και να κλειδωθεί, Android είναι η Κοινότητα στάνταρ θα βρει τρόπο. Ωστόσο δεν πιστεύω θα βγει αυτή η τεχνολογία για να σταματήσει η μεταφορά αρχείων μέσω bluetooth, αλλά για να υπάρχει κι άλλος τρόπος μεταφοράς αρχείων και μάλιστα πιο γρήγορος. Ήδη έχουμε το πιο γρήγορο WiFi direct (που δεν το δουλεύουμε όσο πρέπει) και το Android Beam (για μικρά αρχεία και τοποθεσίες). Τώρα με αυτό που ακούγεται θα τα συνδιάσει όλα (Bluetooth, WiFi direct και Android Beam) μαζί για καλύτερο αποτέλεσμα! 😉

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.