Η Google σβήνει εφαρμογές με χαμηλή βαθμολογία

Google σβήνει εφαρμογές, Η Google σβήνει εφαρμογές με χαμηλή βαθμολογία

Πόλεμο φαίνεται ότι θα κηρύξει η Google εναντίον των εφαρμογών που κρασάρουν, λαγκάρουν, καταναλώνουν πολύ μπαταρία και γενικότερα εκνευρίζουν τους χρήστες σε σημείο να τους δώσουν ένα ή δύο αστεράκια.

Σύμφωνα με εκπροσώπους της ομάδας του Google Play, το 50% των εφαρμογών που έχουν λάβει αξιολόγηση ενός αστεριού σβήστηκαν, καθώς θεωρήθηκαν ασταθείς. Αν σκεφτεί κανείς ότι τον περασμένο χρόνο πραγματοποιήθηκαν 82 δισ. εγκαταστάσεις εφαρμογών, αυτά δεν είναι και τα πιο ευχάριστα νέα για την Google.

Στα σχέδια της Google είναι να βελτιώσει από όλες τις αξιολογήσεις των εφαρμογών, το 25% με τις χαμηλότερες αξιολογήσεις στο Google Play. Στο στόχαστρο της εταιρείας θα μπουν:

  • Εφαρμογές που παγώνουν για περισσότερο από 5 δευτερόλεπτα
  • Εφαρμογές που κρασάρουν
  • Εφαρμογές που λαγκάρουν (ειδικότερα, όταν το 50% των καρέ αποδίδει κάτω από 60 fps)
  • Όταν χρησιμοποιεί το ραδιόφωνο ή την CPU χωρίς να χρειάζεται
  • Όταν κάνει “Αφύπνιση” της συσκευής περισσότερες από 10 φορές την ώρα ενώ είναι σε αδράνεια.

Προς αυτόν τον σκοπό, η Google θα ακολουθήσει με συμβουλές για να βοηθήσει τους κατασκευαστές εφαρμογών να καταλάβουν τα προβλήματά τους και να διορθώσουν τις εφαρμογές τους. Επίσης, ένας πίνακας ανάλυσης δεδομένων θα βοηθάει τους προγραμματιστές να αποφασίσουν πότε πρέπει να εκδώσουν μια ενημερωμένη έκδοση ή να δουν γιατί ιδιαίτερα υψηλός αριθμός χρηστών απεγκαθιστούν την εφαρμογή.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Βλάσης Μυριαγκός

Άρα θα σβήσουν τις πιο mainstream εφαρμογές. Facebook, messenger, Viber, Skype κλπ.
Γελάω…

james

Καλά τους κάνει.

bezilys

Δηλαδή το Facebook? Χαχαχα να το δω και να μην το πιστεύω!

One

Επιτέλους ξύπνησε η Google. Αυτές οι εφαρμογές ηταν η μεγαλύτερη ξεφτίλα του android.

Xarisgru

Επρεπε να γίνει το ξεσκαρταρισμα εδω και καιρο!

Darth

Εφαρμογές που λαγκάρουν (ειδικότερα, όταν το 50% των καρέ αποδίδει κάτω από 60 fps)

rip facebook

Νίκος 31

Αρα να υποθέσω θα σβήσει και τα παιχνίδια της King και δή το Candy Crush Saga που θέλει να το ανοιγοκλείσεις 5 φορές για να συνδεθεί στο ίντερνετ και όποτε το κάνει αποσυνδέεται κάθε 2 λεπτά και κολάει για 15-20 δευτερόλεπτα;

Το Facebook δράμα, και νόμιζα τόσο καιρό ότι ήτανε θέμα του επεξεργαστή του κινητού μου που λάγκαρε. Και τόσα χρόνια μου λέγανε για Android, το WP δεν έχει εφαρμογές κτλ. Είδαμε και τις επίσημες!

Δημήτρης

Αυτό έπρεπε να είχε γίνει , όχι μάλλον έπρεπε να ήταν σαν ένας όρος στις εταιρίες που ανεξάρτητα αν έχουν βγάλει μια καλεί εφαρμογή πάνε και κολλάνε και τα παιδιά της (family ) που δεν έχουν καμία αξιοπιστία. Στο καλό να πάνε και μου έρχονται τώρα στο μυαλό μερικές 😈

bezilys

@Νίκος 31 μόνο σε μένα δεν κολλάει το Facebook?

tarif16

καλό θα ήταν να εξαφανίσει εφαρμογές παρατημένες που έχουν να πάρουν αναβάθμιση απ τον καιρό του Πιλάτου….έχεις ένα χρόνο να δώσεις update?…τον πούλο!!!!!
έχει γεμίσει το store σκουπιδαριό.

Chris07

Και το delete ειναι μαγκιά.

nek_P

bie snapchat…

Ante_geia

Αντί να κάθονται να σβήνουν εφαρμογές που υπάρχουν στο play store εδώ και χρόνια, γιατί δεν φτιάχνουν ένα τμήμα που θα εξετάζουν τις εφαρμογές πριν ανεβαίνουν και τις μούφες να τις απορρίπτουν;(γιατί χωρίς πλάκα οι εφαρμογές στο playstore ανεβαίνουν το επόμενο δευτερόλεπτο χωρίς κάποιος να τις εγκρίνει με αποτέλεσμα να υπάρχουν εφαρμογές που δεν μπορείς να τις σβήσεις από το smartphone ΕΛΕΟΣ) Βλέπε Apple… το 99% των εφαρμογών τις είναι άριστης ποιότητας και με πολύ καλό optimization.

Νίκος 31

@bezilys

Δεν γνωρίζω να σου απαντήσω φίλε, μετά απο χρόνια σε WP το γύρισα σε Xiaomi Android, λαγκάρουνε αρκετές εφαρμογές και νόμιζα ότι είναι θέμα του επεξεργαστή του τηλεφώνου μου (Snapdragon) ή της μνήμης (που είναι 60% άδεια).

Τώρα εδώ διάβασα ότι είναι θέμα των εφαρμογών.

NikosAr

Και θα συνεχίσουν να έχουν πρόβλημα οι εφαρμογές ιδίως τώρα που η μόδα τα θέλει ως “free” αλλά με “αγορές εντός της εφαρμογής ” πολλές διεργασίες στο background !!

Neon

Τι κινητά έχετε όλοι εσείς που λέτε ότι το Facebook, Snapchat και Messenger και όλα αυτά κολάναι; Μια χαρά είναι οι εφαρμογές.

Νίκος 31

Xiaomi Redmi 4 Prime, αλλά που κολάει η συγκεκριμένη ερώτηση; Θέλουμε Exynos 32πύρηνο για να μπορέσουμε να τρέξουμε το Facebook; Να μας το πούνε άμα είναι να αναβαθμιστούμε, μην χάσουμε.

ΥΓ.Για Official μιλάμε πάντα έτσι, να ξέρουμε και τι λέγαμε τόσα χρόνια για τις επίσημες που δεν έχουνε τα WP…

ΥΓ.Μόλις έχασα για ακόμα μια φορά τις βοήθειες μου στο Candy Crush. Ξαφνικά εξαφανίστηκαν και τα Treasures που είχα 70 ώρες περιθώριο μέχρι να λήξουν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.