Σάββατο
17/03/2018

Google: Ενεργοποιεί το gesture “Swipe to unlock” για Android Auto

android auto swipe

Οδήγηση και κινητό είναι μια συνήθεια απαγορευμένη και κάτι τέτοιο εστερνίζεται η Google βάζοντας το θέμα της ασφάλειας πάνω από όλα. Για αυτό και όταν τα smartphone συνδέονται με το Android Auto, δε μπορούν να χρησιμοποιθούν. Η Google το αλλάζει αυτό με το gesture “Swipe to unlock” και υπάρχει λόγος για αυτό.

Η Google δεν άλλαξε ξαφνικά την πολιτική της σχετικά με την ασφάλεια και τη χρήση του κινητού κατά την οδήγηση, γιατί πρώτο μέλημα είναι η ασφάλειά μας αλλά και όσων πιθανόν να εμπλέξουμε σε ενδεχόμενο ατύχημα εξ αιτίας της χρήσης κινητού ενώ οδηγούμε. Έτσι, για λόγους ασφαλείας, το smartphone που συνδέεουμε σε όχημα συμβατό με Android Auto γίνεται αμέσως αδύνατον να χρησιμοποιηθεί σαν κανονική συσκευή, αλλά υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις που θα μπορούσε να γίνει αυτό.

Η αλλαγή αυτή γίνεται μέσω του gesture “Swipe to unlock” και έτσι ενώ το κινητό μας είναι συνδεδεμένο με το Android Auto, υπάρχει η δυνατότητα στην ουσία να το ξεκλειδώσουμε και να το χρησιμοποιήσουμε κανονικά. Σημαντικό να αναφέρουμε είναι πως το κινητό πρέπει να χρησιμοποιηθεί από τους επιβάτες και όχι από τον οδηγό την ώρα που οδηγεί, με τη λειτουργία αυτή να δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες να κάνουν ενέργειες γρηγορότερα από το να χρησιμοποιούσαν το περιβάλλον εργασίας του Android Auto.

Επίσημη τοποθέτηση υπάρχει και από τη Google η οποία αναφέρει ότι εσκεμμένα ενεργοποιήθηκε η συγκεκριμένη λειτουργία, η οποία προς το παρόν δεν είναι μια προσωρινή αλλαγή. Ο σκοπός της λειτουργίας, όπως αναφέρει η εταιρεία, είναι το να μπορούν οι επιβάτες να χρησιμοποιούν το συνδεδεμένο smartphone χωρίς να αποσπούν την προσοχή από τον οδηγό ενώ είναι βολικό για τους οδηγούς να το χρησιμοποιούν ενώ έχουν σταθμεύσει το όχημά τους χωρίς να χρειάζεται να συνδέουν και να αποσυνδέουν τη συσκευή τους για να τη χρησιμοποιήσουν.

Πηγή

Μάθε για: ,

Συντάκτης: .

3 Σχόλια

  1. Ο/Η george perou λέει:

    πως θα κατεβασω το android auto αφου δεν υπαρχει στο ελληνικο play store?

  2. George, αν έχει το αυτοκίνητο σου δεν χρειάζεται να κατεβάσεις κάτι.

  3. Ο/Η Σιμος λέει:

    Σπασμένο… Στην Ελλάδα δεν έχει βγει επίσημα το android auto μέσω play store … Εγώ το κατέβασα σπασμένο…σε πολλά κινητά κολλάει κ σε πετάει όπως στο g6 που είχα…στο nokia 8παει μια χαρά .. πάτησε android auto apk free download ..όχι από chrome…θα δυσκολευτείς…

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.