Η Google επιτέλους λανσάρει το Android Find My Device Network

Google Android Find My Device Network, Η Google επιτέλους λανσάρει το Android Find My Device Network

Η Google παρουσίασε το δίκτυο Find My Device για συσκευές που βασίζονται σε Android, φέρνοντας σε αυτές τη λειτουργικότητα του δικτύου Find My της Apple που έχει σχεδιαστεί για τον εντοπισμό συσκευών της εταιρείας.

Όπως το Apple Find My‌, το δίκτυο Android Find My Device μπορεί να χρησιμοποιήσει τα εκατομμύρια των συσκευών Android (με Android 9 ή νεότερη έκδοση) που έχουν χρήστες στον κόσμο για να εντοπίσει κλεμμένα και χαμένα προϊόντα Android. Ένα χαμένο smartphone Android μπορεί να κάνει ping σε κοντινές συσκευές Android χρησιμοποιώντας Bluetooth, μεταδίδοντας πληροφορίες τοποθεσίας στον κάτοχο.

Επειδή το δίκτυο χρησιμοποιεί Bluetooth, λειτουργεί ακόμα και όταν οι συσκευές Android είναι εκτός σύνδεσης και δεν διαθέτουν σύνδεση κινητής τηλεφωνίας ή Wi-Fi. Ορισμένες συσκευές, όπως το Pixel 8 και το Pixel 8 Pro, θα μπορούν να εντοπιστούν ακόμη και όταν είναι απενεργοποιημένες ή όταν η μπαταρία είναι εξαντλημένη. Θυμίζουμε πως το Find My προσφέρει το ίδιο σύνολο δυνατοτήτων για iPhone.

Από τον Μάιο, το δίκτυο Find My Device για smartphone Android θα λειτουργεί επίσης με trackers Bluetooth από εταιρείες όπως η Chipolo και η Pebblebee, επιτρέποντας στους χρήστες Android να προσαρτούν trackers σε αντικείμενα για να τα εντοπίσουν στο δίκτυο Android. Ενώ η Google δεν σχεδιάζει τους δικούς της ιχνηλάτες, αυτοί οι ιχνηλάτες τρίτων θα λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούν τα AirTag.

Για να αποτρέψει την παρακολούθηση των χρηστών iPhone εν αγνοία τους χρησιμοποιώντας αυτό το νέο δίκτυο, η Google συνεργάστηκε με την Apple για να δημιουργήσει μια βιομηχανική προδιαγραφή που επιτρέπει στους χρήστες του iPhone και του Android να λαμβάνουν ειδοποιήσεις για κοντινούς trackers άγνωστων αντικειμένων, ανεξάρτητα από την επωνυμία της συσκευής παρακολούθησης. Η Google περίμενε έως ότου η Apple εφαρμόσει υποστήριξη για ειδοποιήσεις παρακολούθησης τρίτων για να ξεκινήσει το δίκτυό της, με βάση τον κώδικα που βρέθηκε στο iOS 17.5.

Το iOS 17.5 φαίνεται να επεκτείνει τις ειδοποιήσεις AirTag “Found Moving With You” σε trackers αντικειμένων τρίτων, επιτρέποντας στο iPhone να αναγνωρίζει τους trackers αντικειμένων που βασίζονται σε Android και αυτούς από άλλες εταιρείες. “Μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτό το στοιχείο και να το σταματήσετε από το να μοιράζεται την τοποθεσία του με τον κάτοχο. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τις οδηγίες που παρέχονται σε έναν ιστότοπο από τον κατασκευαστή αυτού του στοιχείου”, αναφέρεται σε ορισμένους από τον κώδικα iOS 17.5.

Η Google μπόρεσε να μάθει πράγματα από την κριτική που αντιμετώπισε η Apple μετά την κυκλοφορία του AirTag. Έχουν υπάρξει πολυάριθμες ειδήσεις και αναφορές για επιτήδειους που χρησιμοποιούν τα AirTag για καταδίωξη, κλοπές αυτοκινήτων και πολλά άλλα, με αποτέλεσμα η Apple να έχει κάνει πολλαπλές αλλαγές στις ανεπιθύμητες ειδοποιήσεις παρακολούθησης. Η Apple αύξησε τη συχνότητα των ειδοποιήσεων και σχεδίασε επίσης μια εφαρμογή Tracker Detect για συσκευές Android, αλλά η συνεργασία της Apple με την Google διασφαλίζει μια πιο μόνιμη λύση που διατηρεί ασφαλείς τους χρήστες Android και ‌iPhone, καθώς κυκλοφορεί ένα άλλο σημαντικό δίκτυο παρακολούθησης.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Reviews featured Hands-on TCL

TCL 50 SE Greek review: Η καλύτερη εισαγωγή

Το TCL 50 SE ταιριάζει απόλυτα σε όσους αναζητούν μια ολοκληρωμένη εμπειρία smartphone με υψηλής ανάλυσης οθόνη FHD+ NXTVISION 6,8″ και ρυθμό ανανέωσης 90Hz.

Software Google Google Pixel Pixel

Google Circle to Search: Θα μπορεί να λειτουργεί όταν χρησιμοποιούνται δύο apps ταυτόχρονα σε split-screen

Η Google παρουσίασε το Circle to Search τον Ιανουάριο, με το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης να κάνει ντεμπούτο με τη σειρά Galaxy S24.

Smartphones Android featured Google

Android 15: Αυτά είναι τα smartphone που θα πάρουν την ενημέρωση

Η Google ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το Android 15 φέτος και η πολυαναμενόμενη γιγάντια ενημέρωση θα φέρει σημαντικές καινοτομίες.

Gear Apple Apple Pencil featured

Apple Pencil: Μεγάλες αναβαθμίσεις στο νέο μοντέλο – Έρχεται με απτική ανάδραση

Η Apple εργάζεται πάνω σε ένα νέο Apple Pencil, το οποίο μάλλον θα έρθει με μερικά συναρπαστικά νέα χαρακτηριστικά.