Google: Ετοιμάζει ένα Switch to Android app για το iOS

, Google: Ετοιμάζει ένα Switch to Android app για το iOS

H Google σκέφτεται να δώσει ένα εργαλείο μετάβασης από το iOS στο Android με τη δημιουργία της σχετικής εφαρμογής. Το Switch to Android app που θα εμφανιστεί στο App Store της Apple θα είναι σύντομα διαθέσιμο.

Με την εφαρμογή Switch to Android, ο κάτοχος ενός iPhone θα μπορεί να αντιγράψει όλα τα σημαντικά δεδομένα από το smartphone του σε ένα άλλο με λειτουργικό σύστημα Android, χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες και κόπο. Με τον τρόπο αυτό, η Google θέλει να απαντήσει στο επιχείρημα που προκρίνουν πολλοί φίλοι της Apple ότι δεν είναι εύκολη η μετάβαση από το οικοσύστημα της Apple στον κόσμο του Android.

Όλα τα δεδομένα θα μπορούν να αντιγραφούν στο Google Drive και από εκεί πίσω στο νέο Android smartphone. Το εργαλείο Data Restore του Android πήρε πρόσφατα ένα update, μέσα στο οποίο υπάρχει η αναφορά για τη δυνατότητα Switch to Android, κάτι που προμηνύει τη διαθεσιμότητα της ανάλογης εφαρμογής.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Φιλιππος

να δουμε αν θα δώσει έγκριση η Apple

SUPS 👨‍⚖️

δεν νομιζω οτι εχει λογο να κανει κατι τετοιο….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Software AI Apple iOS

H Apple αγόρασε την DarwinAI για τις σημαντικές ενημερώσεις γενετικής νοημοσύνης στο iOS 18

Η Apple εξαγόρασε την εταιρεία DarwinAI με έδρα τον Καναδά νωρίτερα φέτος για να δημιουργήσει την ομάδα τεχνητής νοημοσύνης της.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.