Google: Τα υπάρχοντα smartphones πιθανόν να μην λειτουργούν με το Daydream VR

Κατά τη διάρκεια του Google I/O 2016, ανακοινώθηκε επίσημα το Daydream, μια VR πλατφόρμα ενσωματωμένη στην τελική έκδοση του Android N που θα ανακοινωθεί μέσα στο καλοκαίρι. Θα είναι ουσιαστικά το κομμάτι που περιλαμβάνει το VR περιεχόμενο μέσα στο Android.

Θα υπάρχει Daydream έκδοση του Google Play Store με VR-ready εφαρμογές. Θα το χρησιμοποιείς σε VR mode και όποτε είσαι μέσα στο Daydream μπορείς πολύ εύκολα να επιστρέψεις στη λίστα με τα VR-capable apps. Μεταξύ των εφαρμογών θα βρεις Street View, YouTube, Play Movies, Google Photos και πολλά παιχνίδια.

Αν το νέο εγχείρημα της Google σας έχει εξάψει τη φαντασία και θέλετε να το δοκιμάσετε, μάλλον θα χρειαστεί να περιμένετε αρκετά, καθώς η Google λέει ότι το πιο πιθανό είναι τα υπάρχοντα smartphones να μην λειτουργούν με τη VR πλατφόρμα του Android.

“I can tell you that there will most likely not be any retroactively Daydream-ready phones”, είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του τμήματος VR, Clay Bavor. Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι θέλουν να κρατήσουν πολύ ψηλά τον πήχη της ποιότητας και για να γίνει αυτό, τα κομμάτια πρέπει να είναι ακριβώς τα κατάλληλα. Απευθυνόμενος προς τους fans του VR λέει “hold off for a few months to get your next phone… and get a Daydream-ready phone”.

Να σημειωθεί ότι η Google δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τα minimum χαρακτηριστικά που θα απαιτούνται από ένα smartphone που θα έχει Daydream-ready πιστοποίηση.

Από τις διαθέσιμες ναυαρχίδες, μόνο το Nexus 6P είναι Daydream-supported, αλλά αυτό ισχύει μόνο για τους developers, δεν είναι σαφές αν θα έχει υποστήριξη για τους τελικούς χρήστες, όταν ανακοινωθεί επίσημα το Daydream VR.

Η ZTE ανακοίνωσε πρόσφατα το ZTE Axon 7, το οποίο είναι Daydream-ready, αλλά δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη.

google daydream vr, Google: Τα υπάρχοντα smartphones πιθανόν να μην λειτουργούν με το Daydream VR

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ανακιν

Ντροπή σου γουγλ αλλά εντάξει τι να περιμέναμε από σένα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.