Google, δεν θα αποκαλεί free τα παιχνίδια με in-app αγορές, πίσω η Apple

Μετά από το μεγάλο θέμα που έχει δημιουργηθεί με τα apps που αποκαλούνται free αλλά στη συνέχεια απαιτούν in-app αγορές και σε πολλές περιπτώσεις έχουν ως αποτέλεσμα τους φουσκωμένους λογαριασμούς των γονιών από τα παιδιά τους, η Google αλλάζει πολιτική.

Από τον Σεπτέμβριο δεν θα αποκαλεί τα apps αυτά «free». Αυτό βέβαια έρχεται μετά την οδηγία της Κομισόν προς Google και Apple να αλλάξουν τους όρους στα app stores τους. Επιπλέον η Google θα εφαρμόσει αυστηρότερη διαδικασία για τις κατά λάθος αγορές από παιδιά.

Από την άλλη όμως η Κομισιόν στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ενώ η Google συμμορφώνεται η Apple αποφεύγει επιμελώς να δώσει τις δικές της προτάσεις στο ζήτημα ενώ έχει υποσχεθεί να λύσει το πρόβλημα. Η Κομισιόν αναφέρει επίσης ότι είναι στη δικαιοδοσία του κάθε κράτους-μέλους να επιβάλλει κανονισμούς και κυρώσεις.

Η απάντηση της Apple στην επικριτική στάση της Κομισιόν είναι ότι είναι η πρώτη που αποφάσισε να επιβάλλει γονικό έλεγχο για τις «εκ των έσω» αγορές και την επισήμανση για τις εφαρμογές και ότι οι κινήσεις της προηγούνται κατά πολύ από άλλους.

google free apps, Google, δεν θα αποκαλεί free τα παιχνίδια με in-app αγορές, πίσω η Apple

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sot11

Δεν βρίσκω τον λόγο να αλλάξουν τίποτα γιατι
1ον για να αγοράσεις κάτι ζητάει κωδικό του λογαριασμού, αριθμό κάρτας και ποσά αλλα
2ον ολες πια οι συσκευές έχουν ένα σύστημα γονικού ελέγχου
Και 3ον ΤΑ ΤΑΜΠΛΕΤ ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ !!!!
Ολα τα αυτα οτι και καλα τα παιδιά αυτων έκαναν καταλαθος αγορές ειναι δικαιολογίες!

Λάμπης

Είτε αλλάξουν είτε όχι εσένα δεν σε επηρεάζει οπότε γιατί σκας?

tech21man

Ακομη θυμαμαι περιπτωση τυπου real racing που ξοδευαν και εγω δεν ξερω ποσα για in app freemium αγορες για να τελειωνουν πιο γρηγορα οι επισκευες (και το ιδιο το παιχνιδι σε στουκαριζε συνεχεια απο πισω).

Φυσικα, ελληναρας, εβγαινα, αλλαζα ωρα/ημερομηνια απο τις ρυθμισεις και ετοιμο το αμαξι (ζητουσε…16 ωρες? κανενα προβλημα, παρε κοριτσι μου 50 γιατι π2#$@$ σε εκανα electronic arts για το ψευδο gran turismo forza σ@#$τοπαιχνιδο σου). Τι μπου μπουνες…

giannis

Λογικά θα έχει μετοχές στην apple όπως πολλοί Έλληνες που σχολιάζουν στα τεχνολογικά sites

Sot11

Giannis επειδή έχετε πάθει ολοι κάτι εδώ μέσα και γράφετε οτι να ναι, θες να μας πεις απο που βγάζεις το συμπέρασμα οτι εχω μετοχές στην apple;

Σπύρος

Πραγματικά μια σημαντική είδηση για να ξεβρωμίσουν τα store από αυτόν τον καρκίνο! Το να θέλει ο κάθε άπληστος developer και πολλά λεφτά και άριστη κριτική και πολλά downloads και να εμφανίζεται σαν top στις λίστες με την κωλοεφαρμογή του έχει παραγίνει. Επίσης θα προσθέσω ότι και οι εφαρμογές που σε φλομώνουν στις διαφημίσεις δεν πρέπει να λέγονται free αλλά ADS ή ADWARE. FREE = FREE όχι IN-APP όχι ADS, να μην πω για το άλλο που δεν δίνουν άδεια τόσο η apple όσο και η google για ένα σοβαρό firewall που να κόβει όλες αυτές τις παπαριές…

ravisher34

@Σπύρος άπληστος developer? Φαντάζομαι ότι εσύ δουλεύεις τζάμπα κ ζεις με αέρα? Το free app έχει ads,αγόρασε το κ δεν θα έχει τπτ.
Άντε όλοι θέλουν τη δουλειά του άλλου τζάμπα..

edd

+1 στον Σπύρο. Δεν είναι τόσο δύσκολο να χωρίσουν τις εφαρμογές σε 5 κατηγορίες: Paid, Trial, Demo, Adware, Freeware. Όπως το cnet, softonic κ.α. Οι in-app είναι καρκίνος. Προτιμώ να δώσω καθαρά και ξάστερα 5-10 ευρώ να την αγοράσω παρά να έχει αγορές εσωτερικά και να μου πετάει και διαφημίσεις. Και οι διαφημίσεις φίλε ravisher34 πολλές φορές είναι επικίνδυνες pop-up (λόγω απληστείας/απάτης). Αυτή είναι η απληστεία που μάλλον θέλει να πει και ο Σπύρος από πάνω. Τέλος, πρέπει κάποια στιγμή να καθαρίσουν και τις πα*****ς εφαρμογές.

tech21man

Συμφωνω απολυτα με τους edd και σπυρο.

Και για να το θεσω αλλιως, Δεν υπαρχει παιχνιδι ρε φιλε που να ζηταει τοσα πολλα οσα μερικα freemium.

Μιλαμε για mobile πα@!#$ες σε συγκριση με σοβαρα συστηματα η κονσολες που εκει και το ακριβοτερο να αγορασεις μια και εξω παιρνεις σοβαρη δουλεια οχι remake και ανακυκλωση παλαιοτερων οπως ειναι ενα σωρο. Αλλα οπως και να το κανεις, φταιει ο κοσμος.

Δεν με παραξενευει που τα mobile μιμουνται την πορεια των pc επακριβως, ουτε που η πειρατεια, τα cheat engine και sideloads πανε συννεφο και στις τρεις πλατφορμες.

Σπύρος

@ravisher34. To free app πρέπει να είναι FREE. Το λέει και το όνομά του. Επίσης όταν έχει διαφημίσεις ή IN-APP πρέπει να ξεχωρίζει από τα FREE γιατί πολύ απλά έχει διαφημίσεις ή αγορές IN-APP!!! Το έκτρωμα του να λέγομαι free και να σε φλομώνω στις διαφημίσεις και σαν να μην έφτανε αυτό, να έχω “ένα παρτέρι με λουλούδια” ή “100 κρυστάλλους” 3.5 και 4.99 ευρώ είναι ΚΟΡΟΙΔΙΑ . Δεν αναφέρθηκα προηγουμένως και στο άλλο spamάρισμα που τρώμε με την ολοένα και αυξανόμενη τάση να μας παρακαλάνε να τους βαθμολογήσουμε με 5 ***** αστέρια (μόνο 5 όμως – χαχαχα) είτε μπαίνουμε στην εφαρμογή είτε βγαίνουμε είτε κατά την διάρκεια. Λες και αν θα το θέλαμε δεν θα μπορούσαμε να την βαθμολογήσουμε μόνοι μας. Απορώ πως οι βλαμμένοι διαχειριστές διαφημιστικών οίκων πληρώνουν για τέτοιου είδους προβολή ή ακόμα χειρότερα πληρώνουν τους developers περισσότερα χρήματα αν έχουν περισσότερες αξιολογήσεις (δεν θα έχουν ακούσει φυσικά για μαϊμού αξιολογήσεις). Κάποτε θα σκάσει η φούσκα αλλά δεν το βλέπω σύντομα αφού ακόμα αγοράζουν και πουλάνε traffic ή clicks ή likes ή subscribe. Θα αναφερθώ και στο άλλο “παράξενο” που να είναι μια εφαρμογή με πληρωμή για π.χ. 1-2 χρόνια, να έχει κάνει update και να γράφει… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.