Google Assistant: Προσλαμβάνονται συγγραφείς για να γίνει πιο φιλική

Ένα από τα θέματα που υπάρχουν στα ρομπότ, είναι ότι συμπεριφέρονται με τρόπο ο οποίος δεν είναι οικείος στους ανθρώπους. Από τον τρόπο που κινούνται μέχρι και την ομιλία τους, δεν πλησιάζουν ακόμη την ανθρώπινη συμπεριφορά. Σίγουρα κάποιες φορές είναι πιο αποδοτικά στο να δίνουν πληροφορίες, αλλά υστερούν σε άλλα κομμάτια.

Η Google έχοντας αναγνωρίσει αυτό το πρόβλημα, θέλει να κάνει τα ρομπότ πιο «ανθρώπινα», και για αυτό προσέλαβε συγγραφείς από την Pixar και το σατιρικό The Onion. Με την κίνηση αυτή, θέλει να δώσει στην ψηφιακή της βοηθό Google Assistant, η οποία βρίσκεται σε συσκευές όπως Pixel, Pixel XL και Google Home, προσωπικότητα ώστε να μοιάζει περισσότερο με εμάς.

Δεδομένου ότι η Pixar είναι γνωστή για τις χιουμοριστικές animated ταινίες και το The Onion για τα σατιρικά του άρθρα, φαίνεται ότι η Google έκανε πολύ καλές επιλογές για να δημιουργήσει την προσωπικότητα της βοηθού με την αίσθηση του χιούμορ. Παρόλα αυτά όμως είναι λίγο οξύμωρο, το ότι δεν έδωσαν στην βοηθό ένα πιο ανθρώπινο όνομα όπως τη Siri, Alexa ή και Cortana, όπως έκαναν αντίπαλοι.

Όπως και να έχει είναι αρκετά νωρίς για να κρίνουμε αν θα αποδώσουν οι προσπάθειες της Google πάνω στην Google Assistant, αλλά η προσπάθεια αυτή είναι άκρως ενδιαφέρουσα.

google assistant, Google Assistant: Προσλαμβάνονται συγγραφείς για να γίνει πιο φιλική

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑΝΔΡΕΑΣ

Σιγά τα ωα!! Η Google (μπλιάχ) μέχρι Χρυσιήδα Δημουλίδου θα έχει. Η Apple από Κούντερα και πάνω για την SIRI!! Apple rules, haters gona hate!!
Υ.Γ @James συστηματικέ hater της θεά μας σε περιμένω για τάπωμα!!

James

Έλα ρε συ ΑΝΔΡΕΑ, στην Pixar είχε επενδύσει ένα κάρο λεφτά ο Steve Jobs, κάτι καλύτερο από Δημουλίδου θα είναι. Πρόσεχε πως μιλάς για τα ιερά και όσια της θεάς.

ΑΝΔΡΕΑΣ

Χμμ. καλά τα λες.Μήπως θα πρέπει να παραγγείλεις το 7+ jet black? Να νιώσεις άνθρωπος δλδ, να μπαίνεις με αέρα στο club, να κάνεις DAB! Γιατί οι παραδοσιακοί υπήκοοι κάνουν νερά, δε θέλουν να αναβαθμίσουν & ο Κύριος Κούκ φοβάται για την καρέκλα του , κοιμάται ανήσυχος..

James

Μπα, έχω jet black αμάξι και το έχω ήδη βαρεθεί. Σε κάνα άλλο χρώμα ίσως;

ΑΝΔΡΕΑΣ

Διακρίνω την γνωστή σας ειρωνεία.. Τι να περιμένεις… Με κάτι nexus και Pixel ασχολείστε !
Εγώ φταίω που ήθελα να σας φωτίσω την ζωή σας!! Αλλά εντάξει κύριε James , εντάξει.
Βάλτε ένα μηλαράκι στο αυτοκίνητο σας , πηγαίνετε μέχρι Κωτσόβολο και αγοράστε το απλό έστω, το φτηνό των 800 ευρώ. Δείχνουμε κατανόηση.

James

Αν δεν το έχουν σε very silver ή really blue δεν παίρνω τίποτα

Jimk

Λειτουργικα, εχει ηδη τεραστιες δυνατοτητες η φωνητικη αναζητηση και οι φωνητικες εντολες στο android (και συνεχως προστιθενται νεες δυνατοτητες)… Απλα οσο πιο “ανθρωπινη” γινεται ομιλια με αυτες τις υπηρεσιες, τοσο πιο ανετη, ευχαριστη και λιγοτερο αμηχανη ειναι η εμπειρια χρησης τους.
Επισης, απ’ο,τι εχω διαβασει απο πρωτες εντυπωσεις λενε οτι το assistant εχει φτασει την ταχυτητα και την ακριβεια σε απιστευτο σημειο. Ισως, παιζει ρολο και ολη η δουλεια που εχει ριξει η google στο software των pixel (απ’ο,τι εχω καταλαβει ισχυει το γεγονος οτι εχει κανει πολυ δουλεια στο optimization τωρα που εχει τον απολυτο ελεγχο του hardware, με τον ιδιο τροπο που κανει η apple).

Jimk

Καλως ή κακως η google ειναι τεραστια δυναμη στο Artificial Intelligence.
Απλα το κακο με ολους αυτους τους assistant, ειναι οτι ολες οι εξελιξεις γινονται στην αγγλικη γλωσσα και 5-6 αλλες δημοφιλεις γλωσσες… Στα ελληνικα ολες αυτες οι δυνατοτητες ερχονται με πολυ μεγαλη καθυστερηση. Γι’αυτο και οποιος θελει να τις εχει, αναγκαζεται να ρυθμισει ως κυρια γλωσσα αναζητησης τα αγγλικα.

James

@Jimk έχει να κάνει με το ΑΙ που βρίσκεται από πίσω του και όχι με το hardware της συσκευής. Δουλεύει το ίδιο καλά και σε Nexus. Είναι ταχύτατο και πολύ ακριβές

Jimk

@James Καταλαβα… Απλα στα pixel εχει ενα λογο παραπανω να ειναι τοσο γρηγορος, λογω hardware και optimization.

Μπορει να το δοκιμασω καποια στιγμη. Με Ν-ify xposed mod μπορεις να το ενεργοποιησεις σε οποιαδηποτε marshmallow συσκευη.

james

@Jimk ουσιαστικα το google app ειναι. και γινεται μια ρυθμιση στο build.prop ωστε αντι να εμφανιζεται ως google now, να εμφανιζεται ως assistant. Οπου τρεχει το now, μπορει να τρεξει και assistant.

Jimk

@James Οντως, ολα ειναι κομματι του google app. Αν και για να ενεργοποιησεις το assistant με το edit στο build.prop, πρεπει να εχεις και συσκευη με nougat (δηλαδη nexus ή custom rom προς το παρον).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσαν εικόνες υψηλής ανάλυσης που αναδεικνύουν τις καμπύλες του

Kι όμως το Pixel 8a διέρρευσε ξανά αλλά αυτή τη φορά οι εικόνες είναι οι πιο υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Gear Google Google Pixel

Google Pixel Tablet: Διέρρευσε η τιμή για το μοντέλο χωρίς dock

Mια φήμη που κυκλοφορεί υποστηρίζει ότι η Google ετοιμάζεται να λανσάρει μια έκδοση του Pixel Tablet χωρίς το Charging Speaker Dock στο κουτί.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.