Πέμπτη
03/03/2016

Google: Πειραματίζεται με Hands Free πληρωμές μέσω smartphone

H Google ξεκίνησε να πειραματίζεται με μια νέα υπηρεσία πληρωμών, η οποία είναι εντελώς διαφορετική από το Android Pay. Η νέα υπηρεσία επιτρέπει στους χρήστες πληρώσουν έχοντας το κινητό στην τσάντα ή την τσέπη τους.

Η νέα υπηρεσία ονομάζεται Hands Free, και απευθύνεται κυρίως σε γονείς που πάνε για ψώνια με τα παιδιά τους, αλλά και σε αυτούς που απλά βαριούνται να βγάλουν το κινητό από την τσέπη.

Για να λειτουργήσει η νέα Hands Free υπηρεσία, πρέπει να είναι ενεργοποιημένο Bluetooth και Wi-Fi, χαρακτηριστικά που όλοι έχουμε στις συσκευές μας, άλλοι ενεργοποιημένα άλλοι όχι. Το Bluetooth σε συνδυασμό με τις πληροφορίες τοποθεσίας που παίρνει από το Wi-Fi, ετοιμάζει το κινητό για τις πληρωμές επικοινωνώντας με τα beacons που είναι εγκατεστημένα στα τερματικά των καταστημάτων.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο πελάτης είναι να πει στον ταμία ότι θέλει να κάνει την πληρωμή μέσω της Google. Ο ταμίας επιβεβαιώνει την εικόνα και τα αρχικά του πελάτη, στη συνέχεια γίνεται η πληρωμή. Τέλος έρχεται στο κινητό σου μια ειδοποίηση, που επιβεβαιώνει την πληρωμή που μόλις έκανες.

Προς το παρόν το πιλοτικό πρόγραμμα έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται στην στα καταστήματα McDonald’s και Papa John’s στην Καλιφόρνια.

Δείτε το video:

hand-sfree-pay-01-570

Πηγή

Μάθε για: ,

Συντάκτης: .

2 Σχόλια

  1. Ο/Η George Kalogeris λέει:

    πολύ ωραίο.
    Φαντάζομαι στην Ελλάδα θα συναντήσει σθεναρή αντίσταση εκτός και βγει και μαύρη εκδοχή

  2. Ο/Η Konstantinos λέει:

    Μάλιστα… κάνω εικόνα για τους πελάτες των macdonalds και papa johns που δε θέλουν να βγάλουν το κινητό από την τσάντα τους.

    Δεν είμαι κατά αλλά από το να καταναλώνουν πόρους σε χαζο-εναλλακτικές πληρωμές ας φτιάξουν ένα πρακτικό τσιπάκι να τα κάνει όλα να τελειώνουμε. Αυτό το βγάζω από τη μύγα ξύγκι πρέπει να τελειώνει. Δεν είναι feature δεν είναι καινοτομία είναι ο ίδιος εξοπλισμός και με το χειρότερο τρόπο

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.