Οι Google Χάρτες ανανεώθηκαν ως προς τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά

Αν και ήδη οι Google Χάρτες έχουν κερδίσει αναμφίβολα όλες τις υπόλοιπες ανταγωνιστικές υπηρεσίες, η Google δε σταματά να τους αναβαθμίζει και να τους κάνει ολοένα και καλύτερους. Αυτή τη φορά έστρεψε το ενδιαφέρον της στα γεωγραφικά χαρακτηριστικά ενός τόπου, όπως για παράδειγμα τα βουνά, τις πεδιάδες και τα δάση.

Όπως βλέπετε και στις παρακάτω δύο εικόνες, οι χρήστες αποκτούν πλέον μία πιο ξεκάθαρη εικόνα για την τοποθεσία που κοιτούν, βασιζόμενοι στις αποχρώσεις των χρωμάτων. Επίσης, είναι πιο εύκολο τώρα να καταλάβουν τη σημασία της γεωγραφικής θέσης ορισμένων πόλεων, σύμφωνα με τη γεωγραφία του τόπου.

, Οι Google Χάρτες ανανεώθηκαν ως προς τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά

Πηγή

Θοδωρής Κονσούλας

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
DHMITRIS123123

πολυ καλα μπραβο ξανα στην google.

greeceandroid

Είναι ιδέα μου, ή μετά το fail με τους χάρτες της Apple, η google αναβαθμίζει τακτικότερα/ουσιαστικότερα τους χάρτες της;

Η αυτό ή απλά τώρα το μαθαίνουμε, σε αντίθεση με παλιότερα που όλες οι αναβαθμίσεις γίνονταν χωρίς να το παίρνουμε χαμπάρι 😛

pk

@greeceandroid
και εγω το ιδιο πιστευω.λογικα θελουν να δειξουν οτι οι χαρτες της αξιζουν περισσοτερο απο της apple και να προετοιμασουν το εδαφος για μια Google Maps εφαρμογη για iOS

Vanzel

Αν μπορούσαν να κάνουν καταγραφή διαδρομής και import gpx αρχεία θα ήταν τέλειο.

Thanasis

Εγω ενα ξερω οτι πρεπει να τους κανουν να μην ειναι τοσο απαιτητικους τους χαρτες της google

Γιώργος

Οι Google Maps είναι οι καλύτεροι ! Τώρα αν ήταν και offline θα ήταν ακόμα καλύτεροι…

greeceandroid

@Γιώργος, φυσικά και μπορείς να αποθηκεύσεις offline κάποιο μέρος τους που χρειάζεσαι για χρήση χωρίς 3g.
(menu button, make available offline)

Εκτός αν δεν κατάλαβα καλά κάτι!

ant.pcx

με την αναβαθμιση που εκαναν χαθηκαν πολλες προηγουμενες πληροφοριες. εχω site και χρησιμοποιω χαρτες. χαθηκαν πολλα σημεια. με την αναβαθμιση αλλαξαν ενα γραμμα απο ”η” σε ”ι” και χαθηκε η τοποθεσια. αλλαξαν διευθυνση που υπηρχε πριν πολλα χρονια κ την επανεφεραν. Μητροπολίτου Καλλίδου ειναι η σωστη και εχουν βαλει Γρ. Κυδωνιων που ηταν η διευθυνση πριν 15 χρονια. Όλο το καλοκαιρι γυρνουσε το αυτοκινητο της google κ απλα εκανε μια τρυπα στο νερο.
εμενα η αναμαθμιση δεν με βοηθησε. μπορει να εγινε καλυτερη στην αναζητηση..αλλα να μην εχει λαθη οπως στην περιοχη μου.

Voyager13

Ναι είναι καλύτεροι οι χάρτες της Google ΟΜΩΣ δεν προσφέρουν πλοήγηση στην Ελλάδα , τουλάχιστον επίσημα, και καταναλώνουν πολύ περισσότερα data από αυτούς της Apple , για να τα λέμε όλα.

Teo

Φιλε Voyager13…Για πλοήγηση υπάρχουν τόσα πολλά προγράμματα στην αγορά που καλύπτει όλα τα γούστα.Όσο για τα DATA που λες,εάν κατανάλωναν όσο οι apple Maps τότε θα ήταν αλλου γί αλλου οι χάρτες…(πρόσφατο ζωντανό παράδειγμα), μην τα θέλουμε και όλα δικά μας,εε?

Voyager13

@Teo Για δωρεάν προγράμματα μιλάμε εδώ που δίνονται μαζί με τις συσκευές. Οι χάρτες τις Apple είναι χειρότεροι από τους Google αλλά δεν είναι τραγικοί , στην Ελλάδα τουλάχιστον , για δωρεάν μια χαρά κάνουν την δουλειά τους. Το θέμα μας είναι οι χάρτες της Google και γιατί δεν προσφέρουν πλοήγηση στην Ελλάδα.

γιωργος

μετα τη αναβαθμιση του neo V σε ICS χαθηκαν οι χαρτες και μετα την εγκατασταση, σε offline λειτουργια προβαλλει μονο μια μικρη περιοχη,οπως ανεφερε και ενας φιλος παραπανω,ενω πριν ειχες offline ,ολον τον πλανητη!.εαν κανω κατι λαθος βοηθειστε(ειναι και της γυναικας μου και ακομη δεν σταατησε την γκρινια για την αναβαθμιση που εκανα εν αγνοια της)

γιωργος

μετα τη αναβαθμιση του neo V σε ICS χαθηκαν οι χαρτες και μετα την εγκατασταση, σε offline λειτουργια προβαλλει μονο μια μικρη περιοχη,οπως ανεφερε και ενας φιλος παραπανω,ενω πριν ειχες offline ,ολον τον πλανητη!.εαν κανω κατι λαθος βοηθειστε(ειναι και της γυναικας μου και ακομη δεν σταατησε την γκρινια για την αναβαθμιση που εκανα εν αγνοια της)

mixalis

απαραδεκτοι…..
χαθηκαν ολοι οι χαρτες που εφτιαξα και εκανα με τοσο κοπο και τοσα χρονια που χρησιμοποιουσα με τις διευθυνσεις.

ειστε απλα απαραδεκτοι διοτι επρεπε να μας ειδοποιησετε οτι θα χαθουν τα προσωπικα μας αρχεια πριν γινει η αναβαθμιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.