Google Maps: Θα προσπαθεί να μαντέψει τον προορισμό σας

Η τελευταία έκδοση του Google Maps για το Android, φέρνει το “driving mode”, το οποίο σύμφωνα με το Android Police, συλλέγει πληροφορίες σχετικά με τις καθημερινές συνήθειες του χρήστη και θα επιχειρεί να μαντεύει που θέλει να πάει ο κάθε ένας, χωρίς να βάλει οδηγίες.

Χρησιμοποιώντας δεδομένα όπως το ιστορικό τοποθεσιών και τα web searches, το Google Maps μπορεί να κάνει υποθέσεις για το που πηγαίνετε. Για παράδειγμα, αν αντιληφθεί ότι φεύγετε μακριά από το σπίτι στις 8 το πρωί την Δευτέρα, μπορεί να μαντέψει ότι πάτε στη δουλειά. Εάν κάθε Τετάρτη πηγαίνετε συγκεκριμένη ώρα στο γυμναστήριο, θα μάθει να σας παρέχει σχετικές πληροφορίες.

Αν κατά τη διάρκεια της μέρας γκουγκλάρετε ένα συγκεκριμένο εστιατόριο, το app θα το αντιληφθεί και θα σου δώσει οδηγίες όταν ξεκινήσεις να πας προς τα εκεί. Όταν είστε στο δρόμο τότε το Driving Mode δίνει live updates σχετικά με την κίνηση, τους δρόμους που μπορεί να είναι κλειστοί και μια εκτίμηση της ώρας άφιξης.

Οι χρήστες πρέπει να πάνε στο Navigation Settings και να πατήσουν “Add driving shortcut” για να προστεθεί το driving mode.

google maps driving mode, Google Maps: Θα προσπαθεί να μαντέψει τον προορισμό σας

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kalex1999

Και μετα λενε οτι δεν μας παρακολουθουν :Ρ

ChrisG

Εγώ λέω να βάλουμε μία κάμερα και ένα gps και στο π…ι μας και να μας λένε πότε πρόκειται να π……ε πρίν μας έρθει η όρεξη.όπως είπε και ο kalex δεν μας παρακολουθεί κανεις κατά άλλα…είμαστε γραφικοί παραμυθάδες και δεν ασχολείται κανείς μαζί μας αφού δεν έχουμε κάτι να κρύψουμε:)λίγο λίγο να συνηθίζουμε σε όλα…μετά θάρθουν όλα απο μόνα τους.έχω αρχίσει να σκέφτομαι σοβαρά αγορά κινητού παλαιού τύπου μόνο για κλήσεις-μηνύματα.

Νίκος

Απλά τρομακτικό. Επειγόντως ένα κεντρικό διακόπτη που να απενεργοποιούμε όλες αυτές τις “υπηρεσίες”…

VasilisA3

Καλα μην τρελαίνεσαι και ενα Nokia 3310 να είχατε πάλι ξέρουν που βρίσκεστε δεν περιμένουμε την Google. Το καλυτερο είναι να μην έχεις τίποτα να πάθεις κάτι στην μέση του πουθενα και να μην μπορεις να καλέσεις κανενας να σε πάρει. Αρα ολα είναι σχετικά με την τεχνολογία.

nick katz

καλά εδώ και χρόνια όλα τα κινητά έχουν GPS και όλοι σχεδόν είναι στο FACEBOOK και θα μας τρομάξει αυτό?

veritas

Πολλα δεδομενα.υποτιθεται οτι ειμαστε οι πελατες και μας προσφερουν υπηρεσιες.Μαλλον ειμαστε τα προιοντα.

Panos7GR

Νίκος μην πανικοβάλεσαι! Η λύση είναι απλή και υπάρχει χρόνια…
Ρυθμίσεις > Εφαρμογές βρίσκεις τα Google Maps, τα επιλέγεις και Απενεργ/ση.

Υπάρχει φυσικά και η πιο “προχωρημένη” και πιο έγκυρη λύση, να πας στο xda-developers, να βρεις την ενότητα με τη συσκευή σου και να ψάξεις για μια καθαρή AOSP ROM χωρις τα Gapps.

james

Η τεχνολογια παυει σιγα σιγα να ειναι απροσωπη και γινεται προσωπικη, εξειδικευμενη στα μετρα του καθε χρηστη. Για να γινει αυτο χρειαζεται να ταϊζουμε δεδομενα για εμας, για τις συνηθειες μας, ωστε να παραγει τα ζητουμενα. Αλλιως δε μπορει να λειτουργησει.

Ουτε μας παρακολουθουν, ουτε ειμαστε τα προϊοντα. Ειμαστε συμμετοχοι σε ενα δουναι και λαβειν, που εχει σκοπο να κανει τη ζωη μας πιο ευκολη, απο τη μια, και να παραξει κερδος για τις εταιριες που αναπτυσσουν αυτες τις τεχνολογιες, απο την αλλη.

Οποιος δε θελει, ή φοβαται να κανει χρηση αυτων των τεχνολογιων, δεν ειναι υποχρεωμενος.

arg

σιγά ρε όλοι σας τώρα σας ήρθε να κρύψετε τα προσωπικά σας, απο την μία τσακόνεστε με τα specs ποιό είναι καλύτερο και γρυγοροτερο και τα σχετικάγια apple, samsung, lg κτλ και τώρα σας έπιασε ο καιμός. άν δέν γουσταρετε πάρτε ericson gf 768 και εφημερίδα απο το περίπτερο και μήν ξανα ασχολιθείτε με υπολογιστές, smartphone και τα σχετικα.
Και είμαι σίγουρος ότι μερικοί που φοβηθήκατε τώρα χτές το σάββατο θα είχατε βάλει και φώτο στο FB ότι πίνετε καφέ, ποτό, κρασί, σελφι και τα σχετικά στην περιοχή ….

ChrisG

Προσωπικά ούτε είχα ούτε έχω FB.και πέρα του facebook,viber,skype με τα οποία ασχολούνται πολλοί κλπ…υπάρχουν εφαρμογές και χρήσιμα εργαλεία για δουλειά.το ότι κάποιος δεν θέλει και είναι εύλογο δημοκρατικό ζητούμενο να μην παρακολουθείται και να επαφίεται στην κρίση του το πώς θα χρησιμοποιεί αυτός τα προσωπικά δεδομένα του…νομίζω ότι είναι πιό λογικό απο την λογική κάποιων της ισοπέδωσης.δηλαδή στην ζωή πρεπει να είναι όλα μαύρο άσπρο.ή θα δεχόμαστε ότι θέλουν οι άλλοι ή θα πιάνουμε απο μια βουνοκορφή.όλα τα λειτουργικά σχεδόν πλύν του linux ο κόσμος τα πληρώνει.να πληρώνεις κάτι και να σε παρακολουθούνε και απο πάνω…η παρακολούθηση είναι γνώση και αυτή με την σειρά της δύναμη και χρήμα.απο την στιγμλη που οι δήθεν δημοκρατίες και τα ευρωκοινοβούλια δεν βάζουν φρένο αλλά κοφεύουν λογικό είναι ο καθένας να εισβάλει στα προσωπικά δεδομένα του καθενός.εάν πέφτανε καμπάνες και απαγορεύσεις θα στρώνανε.αλλά τέτοιο μπ……ο που κατήντησαν όλοι τους…όλα θεωρούνται πλέον “ηθικά”και “λογικά”.

manolis

τι πληροφορίες και καλά οι παλιομ……ες, διαφημίσεις θέλουν να μας πουλήσουν για τα μέρη που περνάμε και το πακετάρουν έτσι!!! Βέβαια όποιος ΔΕΝ θέλει ΔΕΝ το χρησιμοποιεί και απενεργοποιεί και το gps.. 😉

Kleovis

@arg… Τα ριπές όλα αδερφέ..!!

Agnostos13

Αυτη η Google το εχει ξεφτυλισει πια με το marketing της…

Enzo

Από καιρό εχω παρατηρήσει τέτοιες πληροφορίες στο Google Now (πού ειναι η δουλειά μου, το σπίτι μου, πού πάρκαρα, αποτελέσματα της Παοκάρας κοκ). Εγώ το βρίσκω πολύ καλό.

Απ’ότι κατάλαβα οι μισοί χρήστες εδώ πέρα πρεπει να δουλεύουν στις μυστικές υπηρεσίες και έχουν να κρύψουν πολλά από την ζωή τους….Απλά απενεργοποιήστε την εφαρμογή παιδιά, μην τρελαίνεστε!

anonymouse

ο τελικος στοχος ειναι αυτος https://www.youtube.com/watch?v=p6s5eivVJ5Y

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Μεγάλο leak αποκαλύπτει ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, 1.400 nits μέγιστη φωτεινότητα HDR

Το Pixel 8a της Google είναι προ των πυλών καθώς αναμένεται να παρουσιαστεί τον Μάιο στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών I/O της εταιρείας.