Google Maps: Αλλάζει με offline αναζήτηση και turn-by-turn πλοήγηση

Παρόλο που το Google Maps για το Android παρείχε κάποιες βασικές offline λειτουργίες εδώ και χρόνια, αυτές οι λειτουργίες δεν ικανοποιούσαν πλήρως τους χρήστες. Στο Google Ι/Ο conference η Google ανακοίνωσε ότι εργάζεται ώστε να φέρει καλύτερη offline υποστήριξη για το Google Maps, πριν το τέλος του χρόνου.

Μελλοντικά θα μπορείς να ξεκινήσεις μια νέα πλοήγηση ενώ είσαι offline. Αυτή την στιγμή η πλοήγηση λειτουργεί offline, αλλά πρέπει να είσαι online όταν την ξεκινήσεις. Επιπλέον θα σου επιτρέπει να ψάχνεις για μέρη και σημεία ενδιαφέροντος ενώ είσαι offline, πράγμα που δεν γίνεται τώρα.

Κριτικές για διάφορα μέρη και ώρες λειτουργίας θα είναι επίσης διαθέσιμα ενώ θα διαθέτει και turn-by-turn offline φωνητικές εντολές. Φυσικά για να κάνεις χρήση αυτών των offline δυνατοτήτων θα πρέπει αρχικά να αποθηκεύσεις τους επιθυμητούς χάρτες.

Δυστυχώς η Google δεν έδωσε πολλές λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα για τον χώρο που θα καταλαμβάνει η εφαρμογή στο κινητό για να έχουμε όλες αυτές τις offline δυνατότητες. Επίσης δεν ανέφερε αν οι νέες αυτές δυνατότητες θα κυκλοφορήσουν κατά στάδια ή θα δοθούν σε όλους τους χρήστες ταυτόχρονα.

Google Maps: Αλλάζει με offline αναζήτηση και turn-by-turn πλοήγηση, Google Maps: Αλλάζει με offline αναζήτηση και turn-by-turn πλοήγηση

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Πέτρος Π

Ευχάριστα νέα για τους κατόχους κινητών με android… Βέβαια εμείς οι χρήστες των Windows phones (με το προβληματικό store!!) έχουμε τις συγκεκριμένες δυνατότητες εδώ και δύο χρόνια τουλάχιστον με τους Here Maps… 🙂

Alex

Ω, ωραία!
Από ότι φαίνεται με το Android M (που παίρνει πολλά στοιχεία από τα WP)
και την MS να δίνει όλες τις εφαρμογές της πρώτα σε iOS και Android,
ουσιαστικά καλωσορίζουν εμας τους χρηστές WP στο Android.

Άντε να δούμε τα W10 και άμα δεν συμβαδίζουν με το 2015 και τα άλλα λογισμικά σε εμφάνιση, με βλέπω με κανένα κινητό που θα έχει Android M!

Agnostos13

Κλεινει η ψαλιδα με τους Here Maps που εχουν πολυδιαφημσει αυτη τη δυνατοτητα! Για να δουμε…

Kostas K.

@ Πέτρος Π. Να σε πληροφορήσω ότι οι here maps υπάρχουν και στο android.. Κατά τ άλλα πολύ καλή κίνηση απο την Google

@Kostas K

@Kostas K : Πότε περίπου είχατε στο android το offline navigation? Πριν από μερικούς μήνες? Γιατί στα WP υπάρχουν νομίζω εδώ και κάτι χρόνια… Μπορεί να μην υπάρχει επίσημη εφαρμογή για το youtube (αν και υπάρχουν ανεπίσημες πολύ ποιοτικότερες από την επίσημη του android), μπορεί το candy crush να ήρθε πριν από 3-4 μήνες, αλλα όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων! 🙂

Kostas K.

Φιλε μου δεν θέλω να το κάνω vs όπως απεγνωσμένα προσπαθείτε μερικοί εδώ μέσα με wp. Έχω δουλέψει wp και τα θεωρώ εξαιρετικά αλλά με τρανταχτές ελλείψεις και περιορισμούς σε σχέση με το android από άποψη εφαρμογών και παραμετροποιησεως . Το να προσπαθείτε να πείσετε σε κάθε θέμα οτι τα WP είναι πληρέστερα από το android κουράζει και καταντάει και αστείο. Και όχι δεν εννοώ το candy crash αν αυτό νομιζεις

forneverarrow

Μήπως ζω σε άλλο πλανήτη?? Δεν έχω δει κανένα offline στοιχείο μέχρι τώρα στο Google maps στο Android. Ούτε χάρτες μπορώ να κατεβάσω ούτε δείχνει κάτι χωρίς σύνδεση. Μήπως υπάρχει κάτι που δεν πρόσεξα? Γιατί χρησιμοποιώ το HERE, αλλά ο χάρτης στην Κύπρο είναι πολύ φτωχός…

Dimitris77

Μπραβο στη Google! Ανακαλυψε την αποθηκευση χαρτων στο ετος 2015; Το 2020 μπορει να δουμε κι επιλογη για speed cameras/speed limits.

nikolasx

πραγματικα εμενα αυτη την στιγμη ΑΥΤΗ η ειδηση με κανει να γελαω αφανταστα, απο το 2012 που ειχα το lumia 800 με τους τοτε “Nokia maps” (μετα αλλαξαν ονομασια) εβλεπα τους γυρω να ψαχνουν ιντερνετ για να χρησιμοποιησουν GPS τωρα με το Lumia 640 που εχω ενταξει, offline φουλ εμπειρια χρησης και πλοηγησης, αλλα ναι οπως ειπε και ο φιλτατος @Πετρος ειναι προβληματικο καλε ακομα το Windows Store 🙂 (ειρωνευομαι φυσικα)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσαν εικόνες υψηλής ανάλυσης που αναδεικνύουν τις καμπύλες του

Kι όμως το Pixel 8a διέρρευσε ξανά αλλά αυτή τη φορά οι εικόνες είναι οι πιο υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Gear Google Google Pixel

Google Pixel Tablet: Διέρρευσε η τιμή για το μοντέλο χωρίς dock

Mια φήμη που κυκλοφορεί υποστηρίζει ότι η Google ετοιμάζεται να λανσάρει μια έκδοση του Pixel Tablet χωρίς το Charging Speaker Dock στο κουτί.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.