Google Maps: Πρόσθεσε μικτές διαδρομές και αποστάσεις με ποδήλατο

Google Maps, Google Maps: Πρόσθεσε μικτές διαδρομές και αποστάσεις με ποδήλατο

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς στη χώρα μας καλύπτουν το μεγαλύτερο τμήμα του οδικού δικτύου των πόλεων και όχι μόνο. Όμως, δυστυχώς δεν αποτελούν πάντα την ιδανική λύση διότι οι διαδρομές και οι ώρες που περνά το κάθε μέσο από την εκάστοτε στάση μπορεί να μην μας βολεύουν.

Αυτό αρκετές φορές οδηγεί στη χρήση ταξί ή κάποιου άλλου κοινόχρηστου μέσου μετακίνησης. Επίσης, πολλοί προτιμούμε να χρησιμοποιήσουμε υπηρεσίες όπως η Beat, η Uber ή η Lime.

Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω λύσεων θα βοηθούσε στη μείωση του κόστους μετακίνησης. Γι’ αυτό και η τελευταία αναβάθμιση του Google Maps αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η τελευταία έκδοση του Google Maps εμφανίζει ακόμη περισσότερες επιλογές όσον αφορά τις συνδυαστικές διαδρομές με στόχο να βοηθήσει τον χρήστη να βρει την πιο γρήγορη διαδρομή.

Πλέον, οι χρήστες του Google Maps βλέπουν δεδομένα για διαδρομές με ποδήλατο και υπηρεσίες κοινόχρηστων μεταφορικών μέσων όπως η Uber, η Lyft, η Beat και η Lime, τις οποίες και μπορούν να συνδυάσουν. Η Google προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να κάνει τις μετακινήσεις των χρηστών γρήγορες και πιο οικολογικές. Αυτό το χαρακτηριστικό ονομάζεται Mixed Modes και η Google το έχει τοποθετήσει στην καρτέλα οδηγιών Transit.

Google Maps, Google Maps: Πρόσθεσε μικτές διαδρομές και αποστάσεις με ποδήλατο

Επιπλέον, για κάθε μεμονωμένο τμήμα της διαδρομής το Google Maps εμφανίζει τη διάρκεια, την πιθανή αναμονή, αν υπάρχει κίνηση και φυσικά το ενδεχόμενο κόστος. Αν κάποιο επιλέξει να χρησιμοποιήσει αποκλειστικά κοινόχρηστες υπηρεσίας τότε μπορεί να διαλέξει τον πάροχο που προτιμά. Ομοίως, αν επιλέξει τη μετακίνηση με ποδήλατο, τότε η εφαρμογή προβάλει τις καλύτερες διαδρομές για ποδηλάτες.

Το Mixed Modes του Google Maps θα γίνει σταδιακά διαθέσιμο σε Android και iOS σε 30 χώρες. Η εταιρεία αναφέρει όπως πάντα ότι θα προστεθούν ακόμη περισσότερες στο σύντομο μέλλον.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet 2022 featured Google

Google: Οι κορυφαίες αναζητήσεις της χρονιάς το 2022 – Τι έψαξαν οι Έλληνες;

Λίγο πριν αποχαιρετήσουμε τη φετινή χρονιά έφτασε η στιγμή να μοιραστούμε και πάλι τις ετήσιες λίστες του Year In Search 2022 της Google, που έχει γίνει πλέον θεσμός.

Internet Google Google Chrome

Google Chrome: Ευκολότερη η αναζήτηση καρτελών, σελιδοδεικτών και ιστορικού

Η Google γνωστοποίησε ότι είναι πλέον δυνατή η αναζήτηση για σελιδοδείκτες, καρτέλες και το ιστορικό περιήγησης στο Google Chrome απευθείας από τη γραμμή διευθύνσεων χρησιμοποιώντας το «@» ως πρόθεμα στην επιφάνεια εργασίας.

Internet AI Google

Το ΑΙ chatbot προβλέπεται πως θα αντικαταστήσει την Google σε μερικά χρόνια

Mια εταιρεία που ονομάζεται OpenAI έχει δημιουργήσει ένα ΑΙ chatbot με το όνομα ChatGPT που θα μπορούσε να αντικαταστήσει το Google, αλλά και μερικούς εργαζομένους, στο κοντινό μέλλον.

Smartphones apps Google Google Photos

H Google δοκιμάζει την αναγνώριση προσώπων μέσω των Φωτογραφιών

H Google εδώ και λίγο καιρό δοκιμάζει μία νέα λειτουργία μέσω των Φωτογραφιών, καθώς ετοιμάζει αναζητήσεις με βάση εικόνες αντί για λέξεις.