Google Maps: Νέο update φέρνει Wi-Fi only και SD card saving

Ένα νέο και αρκετά μεγάλο update έρχεται αυτήν την εβδομάδα στο Google Μaps, το οποίο φέρνει το πολυαναμενόμενο Wi-Fi only mode αλλά και την δυνατότητα να αποθηκεύετε τους offline χάρτες σας στην SD card.

Πρακτικά, το Wi-Fi only mode σημαίνει ότι όταν είναι ενεργοποιημένο, η εφαρμογή θα μπαίνει σε offline mode μόλις αποσυνδεθείτε από το Wi-Fi και φυσικά θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο τους offline χάρτες που έχετε αποθηκεύσει. Οι οδηγίες αλλά και η πλοήγηση θα λειτουργούν κανονικά για αυτές τις περιοχές, αλλά αν θέλετε να βρείτε κάποιο νέο προορισμό ή να δείτε άλλα σημεία του χάρτη, τότε θα πρέπει να συνδεθείτε στο δίκτυο. Το νέο mode είναι πολύ χρήσιμο για όσους δεν θέλουν να χρησιμοποιούν 3G/4G data για διάφορους λόγους, όπως τα ταξίδια στο εξωτερικό.

Το δεύτερο χαρακτηριστικό του update είναι η δυνατότητα να αποθηκεύουμε τους offline χάρτες μας στην SD card. Μέχρι σήμερα αποθηκεύονταν αυτόματα στον εσωτερικό χώρο, αν σκεφτούμε όμως ότι κάποια κινητά έχουν μικρό εσωτερικό χώρο αποθήκευσης, τότε δεν είναι δυνατόν να αποθηκευτούν μεγάλα κομμάτια του χάρτη.

Το νέο update έχει ήδη φτάσει στις περισσότερες συσκευές, αν όμως δεν το βλέπετε στην δική σας, λίγο υπομονή, τις επόμενες ημέρες θα είναι διαθέσιμο για όλους. Όπως και οι υπόλοιπες ρυθμίσεις, έτσι και τα νέα features, θα τα βρείτε στα Settings του Google Maps.

Google Maps, Google Maps: Νέο update φέρνει Wi-Fi only και SD card saving

Google Maps, Google Maps: Νέο update φέρνει Wi-Fi only και SD card saving

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Knight Rider

Eπιτελους καιρος ηταν !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.