Η Google μας επιτρέπει να μετατρέψουμε το κινητό μας σε security key fob μέσω Bluetooth

Το two-factor authentication είναι ένας βασικός παράγοντας να διασφαλίσουμε τους online λογαριασμούς μας. Η Google πρόσφερε αυτή την επιλογή για χρόνια, αλλά πλέον μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε το Android κινητό μας ως hardware security key.

Προς το παρόν οι χρήστες με two-factor authentication λαμβάνουν ειδοποιήσεις μέσω email, κλήσεων ή στην οθόνη του κινητού τους, από όπου μπορούν να επιτρέψουν ή όχι την πρόσβαση στον λογαριασμό τους. Ωστόσο, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου έχουν βρει τρόπους για να παρακάμπτουν αυτές τις λειτουργίες ασφαλείας και πολλές φορές καταφέρνουν να υποκλέψουν τα διαπιστευτήρια των λογαριασμών και να τους παραβιάσουν.

Μέχρι τώρα η μοναδική λύση στο παραπάνω πρόβλημα ήταν η αγορά ενός security key fob που χρησιμοποιείται μέσω bluetooth, nfc ή usb για την επιβεβαίωση της ταυτότητας μας και την είσοδο μας στον εκάστοτε λογαριασμό. Όμως η Google βρήκε μία παρόμοια λύση η οποία είναι βασισμένη στο hardware των smartphones και στο πρότυπο FIDO2.

Το πρώτο πράγμα που χρειαζόμαστε για να χρησιμοποιήσουμε το νέο 2-step-verification είναι ένα κινητό με Android 7.0 Nougat ή νεότερο, διότι αυτές οι συσκευές έχουν την απαιτούμε τεχνολογία για το security key. Έπειτα, θα πρέπει να έχουμε έναν υπολογιστή με ChromeOS/Mac/Windows 10 και bluetooth, και έναν συμβατό browser.

Για να ενεργοποιήσουμε τη λειτουργία επισκεπτόμαστε από το κινητό μας τη σελίδα myaccount.google.com/security, στη συνέχεια πηγαίνουμε το “2-Step Verification” και εντοπίζουμε το “Add Security Key”. Άμεσα στην οθόνη του κινητού μας θα δούμε τα συμβατά smartphone στα οποία έχουμε συνδέσει τον συγκεκριμένο λογαριασμό, διαλέγουμε την επιθυμητή συσκευή και “ΠΡΟΣΘΗΚΗ”.

Για να χρησιμοποιήσουμε το νέο 2-step-verification πρέπει να έχουμε ενεργό το bluetooth τόσο στο κινητό μας, όσο και στον υπολογιστή στον οποίο θέλουμε να συνδέσουμε τον λογαριασμό που ασφαλίσαμε. Επιπλέον, θα πρέπει να ενεργοποιήσουμε την καταγραφή τοποθεσίας στο κινητό μας.

Έπειτα, μέσω του υπολογιστή πραγματοποιούμε σύνδεση στον λογαριασμό που ασφαλίσαμε, και στην οθόνη του κινητού μας θα εμφανιστεί μία ειδοποίηση που θα γράφει “Are you trying to sign in?”, στην οποία πατάμε “Yes”.

Πρόκειται για μία πολύ βολική προσθήκη η οποία θα διασφαλίσει πως ο Google λογαριασμός μας είναι όσο ασφαλής γίνεται. Ελπίζουμε πως στο μέλλον αυτή η τεχνολογία security key θα διαδοθεί και σε άλλες ιστοσελίδες και υπηρεσίες.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Google Android Tablets

H Google φέρνει το Entertainment Space στα Android tablets

Το Entertainment Space είναι ένας κοινός χώρος για όλες τις δυνατότητες ψυχαγωγίας σε ένα Android tablet.

Software Xiaomi MIUI

Στο δεύτερο τρίμηνο του 2021 αναμένεται το MIUI 13

Οι φίλοι της Xiaomi δεν θα χρειαστεί να περιμένουν πολύ, καθώς στο δεύτερο τρίμηνο του έτους αναμένεται να δοθεί το MIUI 13.

Software iOS iPadOS Apple

Αναβάθμιση σε iOS 14.5.1 και iPadOS 14.5.1 άμεσα

Η συμβουλή της Apple προς όλους τους κατόχους iPhone, iPad και Apple Watch είναι να κατεβάσουν το iOS 14.5.1 και iPadOS 14.5.1.

Software Adobe Flash Microsoft Windows 10

Οριστικό τέλος για Adobe Flash από τα Windows τον Ιούλιο

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι τον Ιούλιο θα πρέπει να αποχαιρετήσουμε, μια για πάντα, τον Adobe Flash από τα Windows.