Η Google μας επιτρέπει να μετατρέψουμε το κινητό μας σε security key fob μέσω Bluetooth

Google Two Factor Verification, Η Google μας επιτρέπει να μετατρέψουμε το κινητό μας σε security key fob μέσω Bluetooth

Το two-factor authentication είναι ένας βασικός παράγοντας να διασφαλίσουμε τους online λογαριασμούς μας. Η Google πρόσφερε αυτή την επιλογή για χρόνια, αλλά πλέον μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε το Android κινητό μας ως hardware security key.

Προς το παρόν οι χρήστες με two-factor authentication λαμβάνουν ειδοποιήσεις μέσω email, κλήσεων ή στην οθόνη του κινητού τους, από όπου μπορούν να επιτρέψουν ή όχι την πρόσβαση στον λογαριασμό τους. Ωστόσο, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου έχουν βρει τρόπους για να παρακάμπτουν αυτές τις λειτουργίες ασφαλείας και πολλές φορές καταφέρνουν να υποκλέψουν τα διαπιστευτήρια των λογαριασμών και να τους παραβιάσουν.

Μέχρι τώρα η μοναδική λύση στο παραπάνω πρόβλημα ήταν η αγορά ενός security key fob που χρησιμοποιείται μέσω bluetooth, nfc ή usb για την επιβεβαίωση της ταυτότητας μας και την είσοδο μας στον εκάστοτε λογαριασμό. Όμως η Google βρήκε μία παρόμοια λύση η οποία είναι βασισμένη στο hardware των smartphones και στο πρότυπο FIDO2.

Το πρώτο πράγμα που χρειαζόμαστε για να χρησιμοποιήσουμε το νέο 2-step-verification είναι ένα κινητό με Android 7.0 Nougat ή νεότερο, διότι αυτές οι συσκευές έχουν την απαιτούμε τεχνολογία για το security key. Έπειτα, θα πρέπει να έχουμε έναν υπολογιστή με ChromeOS/Mac/Windows 10 και bluetooth, και έναν συμβατό browser.

Για να ενεργοποιήσουμε τη λειτουργία επισκεπτόμαστε από το κινητό μας τη σελίδα myaccount.google.com/security, στη συνέχεια πηγαίνουμε το “2-Step Verification” και εντοπίζουμε το “Add Security Key”. Άμεσα στην οθόνη του κινητού μας θα δούμε τα συμβατά smartphone στα οποία έχουμε συνδέσει τον συγκεκριμένο λογαριασμό, διαλέγουμε την επιθυμητή συσκευή και “ΠΡΟΣΘΗΚΗ”.

Για να χρησιμοποιήσουμε το νέο 2-step-verification πρέπει να έχουμε ενεργό το bluetooth τόσο στο κινητό μας, όσο και στον υπολογιστή στον οποίο θέλουμε να συνδέσουμε τον λογαριασμό που ασφαλίσαμε. Επιπλέον, θα πρέπει να ενεργοποιήσουμε την καταγραφή τοποθεσίας στο κινητό μας.

Έπειτα, μέσω του υπολογιστή πραγματοποιούμε σύνδεση στον λογαριασμό που ασφαλίσαμε, και στην οθόνη του κινητού μας θα εμφανιστεί μία ειδοποίηση που θα γράφει “Are you trying to sign in?”, στην οποία πατάμε “Yes”.

Google Two Factor Verification, Η Google μας επιτρέπει να μετατρέψουμε το κινητό μας σε security key fob μέσω Bluetooth

Πρόκειται για μία πολύ βολική προσθήκη η οποία θα διασφαλίσει πως ο Google λογαριασμός μας είναι όσο ασφαλής γίνεται. Ελπίζουμε πως στο μέλλον αυτή η τεχνολογία security key θα διαδοθεί και σε άλλες ιστοσελίδες και υπηρεσίες.

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.