Google: Μειώνει την προμήθεια των προγραμματιστών στο App Store

, Google: Μειώνει την προμήθεια των προγραμματιστών στο App Store

Τελευταία, συζητιέται αρκετά το θέμα της προμήθειας που παίρνουν η Google και η Apple από τους προγραμματιστές που δέχονται αγορές μέσω Play Store και App Store αντίστοιχα. Τώρα, το SlashGear μας ενημερώνει πως η Google θα μειώσει την προμήθεια αυτή κατά 50% τον επόμενο χρόνο.

Η προμήθεια του Play Store για συνδρομές δεν θα είναι 30%, αλλά 15%

Ξεκινώντας από τον Γενάρη, η προμήθεια που παίρνει η Google από συνδομές σε apps του Play Store θα πέσει στο 15%. Αυτή η αλλαγή επηρεάζει συγκεκριμένα τις ηλεκτρονικές συνδρομές σε apps, οι οποίες, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα μοντέλα στις πληρωμές εφαρμογών.

Μέχρι τώρα, η Google έτρεχε μία προσφορά. Η προμήθεια έπεφτε από το 30% στο 15% μετά από 12 μήνες συνεχόμενης συνδρομής. Τώρα, η προμήθεια θα είναι 15% από την αρχή της κάθε συνδρομής.

Επιπλέον, οι υπηρεσίες μουσικής και τα ebooks θα είναι διαθέσιμες με μία χαμηλή προμήθεια, 10%. Αυτή η αλλαγή είναι μέρος του προγράμματος Media Experience της Google, το οποίο νωρίτερα αυτόν τον χρόνο είχε μειώσει την προμήθεια για τις υπηρεσίες στο 15%.

Η μάχη για χαμηλότερες προμήθειες

Η συζήτηση για τις προμήθειες ξεκίνησε τον περασμένο χρόνο με την υπόθεση της Apple και της Epic, η οποία ξεκίνησε και αυτή από τα μεγάλα νούμερα προμήθειας. Για όσους δεν ξέρετε για την υπόθεση, το διάσημο παιχνίδι για κινητά Fortnite της Epic Games αποσύρθηκε από το App Store πέρυσι, λόγω του σκανδάλου.

Αυτό που συνέβη τότε ήταν πως η Epic προσπάθησε να γλιτώσει την 30% προμήθεια του App Store, συμπεριλαμβάνοντας ένα link με εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής στο παιχνίδι Fortnite. Με αυτόν τον τρόπο αθέτησε το συμβόλαιο που είχε με την Apple και αυτή με την σειρά της αφαίρεσε το παιχνίδι από το App Store. Από τότε, η Epic Games παλεύει στα δικαστήρια ενάντια στην Apple και την Google.

Η Μένια Ράπτη σπουδάζει δημοσιογραφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολείται με τα social media και τη φωτογραφία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Dem

μικροί dev θα πουν ευχαριστώ μεγάλοι βλ epic κλπ παλι θα κλαίνε και θα θελουν 0% αλλά ταυτόχρονα να κανουν χρίση του store

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.