Google: Νέα δυνατότητα σου επιτρέπει να ζητάς από έναν φίλο ή συγγενή να σου πληρώσει μια εφαρμογή

Google, Google: Νέα δυνατότητα σου επιτρέπει να ζητάς από έναν φίλο ή συγγενή να σου πληρώσει μια εφαρμογή

Στο Google I/O παρουσιάστηκε ένα νέο κουμπί που θα εμφανίζεται στο στάδιο του ταμείου αφού αποφασίσετε να αγοράσετε μια επί πληρωμή εφαρμογή ή να κάνετε μια αγορά εντός εφαρμογής.

Αυτό το κουμπί θα σας επιτρέψει να ζητήσετε από κάποιον άλλο, όπως έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας να πληρώσει για την εφαρμογή ή την αγορά εντός εφαρμογής. Πατώντας το κουμπί δημιουργείται ένας σύνδεσμος πληρωμής που αποστέλλεται μέσω κειμένου ή email στον φίλο ή μέλος της οικογένειας της επιλογής σας.

Όταν η δυνατότητα γίνει διαθέσιμη, όταν κάνετε check out για να διευθετήσετε την αγορά μιας επί πληρωμή εφαρμογής ή την αγορά εντός εφαρμογής, θα δείτε μια σελίδα που λέει “Επιλέξτε τον τρόπο πληρωμής”. Στο κάτω μέρος θα υπάρχει μια νέα επιλογή που λέει “Ζητήστε από κάποιον άλλο να πληρώσει”.

Ο σύνδεσμος πληρωμής λήγει μετά από 24 ώρες και το άτομο που καταθέτει τα χρήματα για εσάς πρέπει να γνωρίζει την πλήρη διεύθυνση email σας. Ο φίλος ή το μέλος της οικογένειάς σας που παραδίδουν τα μετρητά θα γνωρίζουν ακριβώς το όνομα της εφαρμογής για την οποία πληρώνουν και μπορούν να ζητήσουν επιστροφή χρημάτων. Η πολιτική τακτικής επιστροφής χρημάτων θα επιτρέψει στον δικαιούχο να ζητήσει επιστροφή χρημάτων για την αγορά, εάν έχουν περάσει λιγότερες από 48 ώρες από την πραγματοποίηση της αγοράς.

Μπορείτε να στείλετε τον σύνδεσμο πληρωμής που δημιουργείται αυτόματα στο άτομο της επιλογής σας χρησιμοποιώντας το κοινόχρηστο φύλλο που σας επιτρέπει να τον στείλετε μέσω email ή κειμένου. Εκτός από τον σύνδεσμο πληρωμής, στέλνετε και το όνομα της εφαρμογής και την τιμή της εφαρμογής ή της αγοράς εντός εφαρμογής.

Google, Google: Νέα δυνατότητα σου επιτρέπει να ζητάς από έναν φίλο ή συγγενή να σου πληρώσει μια εφαρμογή

Το άτομο που έχετε επιλέξει θα λάβει ένα μήνυμα που λέει: “Γεια! Θέλω να αγοράσω το [όνομα της εφαρμογής] από τον [όνομα προγραμματιστή] για $XX,XX. Μπορείτε να το αγοράσετε για εμένα μέσω του Google Pay; Ακολουθεί ο σύνδεσμος πληρωμής μέσω του συνδέσμου πληρωμής].

Η δυνατότητα θα γίνει διαθέσιμη πρώτα στην Ινδία και, αν όλα πάνε καλά, θα επεκταθεί και σε άλλες αγορές.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑΝΔΡΕΑΣ

Ρε που κατάντησαν οι ρομποτάκηδες!! Αντί για μάνα δωσε 20 ευρώ , γιαγιά πάρε μου το YOUTUBE PREMIUM να σου βάζω Καρναβά να ακούς νον στοπ χωρίς να σκάσει το efood σε κάθε ρεφρεν
ΜΟΝΟ APPLE MUSIC !!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google

Google: Οι χρήστες Android των ΗΠΑ θα μπορούν να στέλνουν μηνύματα έκτακτης ανάγκης στην αστυνομία

Η Google συνεργάζεται με την εταιρεία τεχνολογίας έκτακτης ανάγκης RapidSOS για να επιτρέψει στους χρήστες να στέλνουν μηνύματα στο 911.

Smartphones Apple Google iPhone 15 Pro Max

iPhone 15 Pro Max: Η εγγυημένη υποστήριξη λογισμικού της Apple το τοποθετεί πίσω από τα Pixel 8 και Galaxy S24

Η Google ενθουσίασε το κοινό της το περασμένο φθινόπωρο, όταν υποσχέθηκε επτά χρόνια υποστήριξης λογισμικού για το Pixel 8.

Software Bard Google

Gemini: Η mobile εφαρμογή έρχεται σε Ευρώπη και Ην.Βασίλειο

Το Google Bard μεταμορφώθηκε σε Gemini στις αρχές Φεβρουαρίου 2024, το οποίο απέκτησε τη δική του εφαρμογή και αντικατέστησε το Assistant στο Android.

Smartphones Android featured iPhone

Αυτή την κίνηση πρέπει να κάνετε μία φορά την εβδομάδα για να μη σας χακάρουν

Η NSΑ συμβουλεύει τους χρήστες iPhone και Android που ανησυχούν μήπως πέσουν θύματα απάτης να απενεργοποιούν και να ενεργοποιούν ξανά τη συσκευή τους μία φορά την εβδομάδα.