Google: Nέες λειτουργίες βασισμένες στην τεχνητή νοημοσύνη για την εκπαίδευση

Google εκπαίδευση, Google: Nέες λειτουργίες βασισμένες στην τεχνητή νοημοσύνη για την εκπαίδευση

H Google ανακοίνωσε ένα πακέτο νέων λειτουργιών για τη διαχείριση της τάξης, την προσβασιμότητα και τις δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης για τη δημιουργία ερωτήσεων και σχεδίων μαθημάτων ως μέρος της εκδήλωσης Bett ed-tech στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η έκθεση BETT αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση εκπαιδευτικής τεχνολογίας στον κόσμο και προσφέρει στον επισκέπτη την ευκαιρία να δει, αγγίξει και δοκιμάσει ότι νεότερο στην τεχνολογία.

Η Google επιτρέπει ήδη στους δασκάλους να προσθέτουν ερωτήσεις σε ένα βίντεο του YouTube ως μέρος της εργασίας της στο Classroom. Σύντομα, ωστόσο, η τεχνητή νοημοσύνη θα βοηθήσει με προτάσεις για ερωτήσεις σε διαφορετικές χρονικές σημάνσεις. Η εταιρεία ανακοίνωσε για πρώτη φορά αυτή τη δυνατότητα τον Ιούνιο του 2023 αλλά τότε οι δάσκαλοι έπρεπε να κάνουν αίτηση για να αποκτήσουν αυτήν τη δυνατότητα.

Η εταιρεία εξηγεί ότι η λειτουργία Practice sets, η οποία χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για τη δημιουργία απαντήσεων και γενικών υποδείξεων, είναι πλέον διαθέσιμη σε περισσότερες από 50 γλώσσες.

Ακόμα, η Google εισάγει μια νέα καρτέλα Πόροι για τη διαχείριση συνόλων πρακτικής και διαδραστικών ερωτήσεων που γίνονται κατά τη διάρκεια ενός βίντεο, ενώ σημειώνει πως το εργαλείο παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης για το Google Workspace, το Duet AI, μπορεί να βοηθήσει τους δασκάλους να καταρτίσουν ένα σχέδιο μαθήματος.

Διαχείριση τάξης

Η Google είπε ότι οι δάσκαλοι θα μπορούν πλέον να σχηματίζουν διαφορετικές ομάδες στο Classroom αργότερα φέτος, αλλά και να αναθέσουν διαφορετικές εργασίες σε διαφορετικές ομάδες.

Επιπλέον, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία προβολέα του ηχείου στις Διαφάνειες για να δημιουργήσουν ένα μάθημα με αφήγηση μαζί με το slide deck.

Μπορούν επίσης να συλλέγουν εύκολα υπογραφές για εγκρίσεις ή συμβάσεις μέσω της εγκατάστασης eSigature που είναι διαθέσιμη στο Google Workspace.

Η εταιρεία ενημερώνει επίσης τα αναλυτικά στοιχεία του Classroom, ώστε οι εκπαιδευτικοί να μπορούν να εξετάζουν στατιστικά στοιχεία όπως η ολοκλήρωση της εργασίας και οι τάσεις για τους βαθμούς.

Προσιτότητα

Η Google προσθέτει τη δυνατότητα λήψης κειμένου από αρχεία PDF για προγράμματα ανάγνωσης οθόνης στο ChromeOS. Επιπλέον, με το πρόγραμμα περιήγησης Chome οι χρήστες μπορούν να επισημάνουν και να διαβάσουν το κείμενο δυνατά.

Η εταιρεία προσθέτει επίσης λειτουργίες στο Google Meet, όπως κλειστούς υπότιτλους σε 30 γλώσσες και τη δυνατότητα καρφιτσώματος πολλών κεντρικών υπολογιστών.

Chromebook

Η εταιρεία είπε ότι εκθέτει 15 νέα Chromebook στην Bett, τα οποία θα κυκλοφορήσουν φέτος. Επιπλέον, η Google ενημερώνει σύντομα τα Chromebook, ώστε οι μαθητές να μπορούν να βλέπουν τις επερχόμενες εργασίες τους απευθείας από την αρχική οθόνη.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Φήμη το θέλει να έρχεται νωρίτερα από ότι περιμένουμε

Νέα φήμη θέλει την τιμή του Google Pixel 8a αυξημένη και την αποκάλυψή του να γίνεται νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Software emoji Google

Google: Έρχονται τα «ηχητικά emoji» – Θα περιλαμβάνεται και το πλήκτρο… πορδής

Η Google ακούγεται πως κυκλοφορεί “ηχητικά emoji” για τους χρήστες Android, με ορισμένους κατόχους Pixel να παρατηρούν ήδη μια επιλογή.

Smartphones Apple Google iPhone

Google: Πλήρωσε στην Apple 20 δισ. $ το 2022 για να είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Safari

Tα δικαστικά έγγραφα που σχετίζονται με την αντιμονοπωλιακή αγωγή του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατά της Google μόλις αποσφραγίστηκαν.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Νέο leak φέρνει ανατροπή στην αναμενόμενη τιμή – HD renders αποκαλύπτουν νέο χρώμα θήκη

Μέρα χωρίς leak για το Pixel 8a της Google δεν είναι ολοκληρωμένη γι’ αυτό και σήμερα έχουμε δύο νέες πληροφορίες.