Google: Το Chrome OS ήρθε για να μείνει

Την περασμένη εβδομάδα ακούστηκαν πολύ έντονα οι φήμες ότι η Google σκοπεύει μέχρι το 2017 να κάνει Chrome OS και Android ένα, ενσωματώνοντας το ένα στο άλλο. Κατά κάποιον τρόπο η Google φάνηκε ότι θα ακολουθούσε τα βήματα της Microsoft. Τελικά όμως φαίνεται ότι, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν θα δούμε Android notebooks.

Οι πληροφορίες μπορεί να προήλθαν από αξιόπιστες πηγές όπως η Wall Street Journal, όμως μέσα από το Google Chrome Blog ο Hiroshi Lockheimer, SVP Android, Chrome OS και Chromecast, επισημαίνει ότι έχει δημιουργηθεί ένα μπέρδεμα γύρω από το ζήτημα.

Επιβεβαιώνει τις προθέσεις τους να ενώσουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά των δύο λειτουργικών συστημάτων, όμως τονίζει ότι δεν υπάρχει σχέδιο για σταδιακή κατάργηση του Chrome OS. Αντιθέτως ο Lockheimer αναφέρει ότι θα δούμε περισσότερα Chromebooks το 2016: “we’re to stay on the lookout for dozens of new Chromebooks in 2016”.

Τα Chromebooks έρχονται με τακτικό software cycle 6 εβδομάδων και εγγυημένα αυτόματα updates για 5 χρόνια, επομένως ακόμη και αν η Google αποφάσιζε την κατάργηση του Chrome OS, δεν θα μπορούσε να το κάνει από την μια μέρα στην άλλη και θα έδινε υποστήριξη για 5 χρόνια.

Google: Το Chrome OS ήρθε για να μείνει, Google: Το Chrome OS  ήρθε για να μείνει

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
thanoik

Απο τοτε που περασα τα windows 10 στο Lenovo laptop 💻 πεταει πραγματικα και Microsoft edge δεν εχει αντιπαλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.