Σάββατο
21/03/2015

Android: Οn-body detection έξυπνο κλείδωμα όταν απομακρύνεσαι από το κινητό

Με ένα νέο feature στο Android η Google επιχειρεί να κάνει τις συσκευές να είναι πιο ασφαλείς. Όταν αφήνεις το κινητό ή το tablet και απομακρύνεσαι από αυτό ενώ δεν το έχεις κλειδώσει, οποιοδήποτε μπορεί να έχει πρόσβαση. Αυτό επιχειρεί να λύσει η Google.

Ξεκίνησε να λανσάρει το On-body detection το οποίο ενεργοποιεί το επιταχυνσιόμετρο και μπορεί να αντιληφθεί αν κρατάς το κινητό στο χέρι ή την τσέπη σου. όταν καταλάβει ότι απομακρύνθηκες από αυτό, τότε κλειδώνει αυτόματα. Δυστυχώς όμως δεν μπορεί να αντιληφθεί αν το κρατάει ο χρήστης του ή κάποιος άλλος (αν και θα θέλαμε).

Μπορεί μόνο να αντιληφθεί την κίνηση και να καταλάβει αν είναι στο χέρι, στην τσέπη ή παρατημένο κάπου ακίνητο.

Το νέο feature έχει ξεκινήσει να δίνεται σε κάποιες συσκευές που τρέχουν Android 5.0 και άνω και φαίνεται ότι είναι μέρος του Google Play Services version 7.0.97.

google on body detection

Πηγή

Μάθε για: ,

Συντάκτης: .

5 Σχόλια

 1. Ο/Η Χρηστος λέει:

  θα μπορούσα να γίνει με το google watch κάποια συνδεσημότητα, μιας και τώρα όλο και περισσότεροι φοράνε smart watch, μπορεί να το κάνουν έτσι ώστε όταν μπαίνει και πάλι σε ακτίνα NFC με την συγκεκριμένη συσκευή να ξεκλειδώνει

 2. Ο/Η hic_et_nunc λέει:

  Αυτο υπάρχει στα gear καιρους τώρα….

 3. Ο/Η Νίκος λέει:

  Υπάρχει και στο Android wear, εδώ και μήνες…

 4. Ο/Η Γιαννης λέει:

  Υπαρχει απο την εποχη του sony smartwtch 2.. Πριν ακομα δλδ του gear η του android wear..

 5. Ο/Η Panos7GR λέει:

  Οι απαντήσεις σας είναι ως προς το Χρήστο; Ότι δηλαδή ξεκλειδωνει με NFC; Γιατί αυτό υπάρχει από τότε που μπήκε η τεχνολογία NFC στα κινητά. :) Δεν το σκέφτηκαν για τα smartwatch…
  Ο μόνος περιορισμός είναι ότι δεν έχουν όλα τα κινητά NFC.

  Σαν ιδέα έχει εφαρμοστεί ήδη από την 4.4 αν δεν κάνω λάθος. Η διαφορά είναι ότι έκανε χρήση του Bluetooth. Δηλωνες μια αξιόπιστη συσκευή bluetooth πχ το bluetooth hands-free σου ή το smartwatch σου κτλ και όταν χανόταν η σύνδεση γιατί απομακρύνθηκες κλείδωνε η συσκευή. Τώρα το πάει πιο πέρα η Google. Θετικό!
  Μια παρατήρηση: Θα μπορούσε το οποιοδήποτε κινητό να καταλαβαίνει αν αυτός που κρατάει το κινητό ο κάτοχός του. Απλά με ένα λογισμικό που θα μαθαίνει τη χρήση του κατόχου του. Κάθε άνθρωπος χρησιμοποιεί τη συσκευή του διαφορετικά.

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.