Google Play Store: Νέα λειτουργία για απεγκατάσταση εφαρμογών εξ αποστάσεως

Google Play Store, Google Play Store: Νέα λειτουργία για απεγκατάσταση εφαρμογών εξ αποστάσεως

H Google ετοιμάζεται να εισαγάγει μια λειτουργία που θα επιτρέπει στο χρήστη να απεγκαταστήσει εφαρμογές εξ αποστάσεως από το Play Store.

Η ενημέρωση αρχικά είχε προγραμματιστεί να έρθει με την ενημέρωση του Play Store v38.3 αλλά καθυστέρησε ελαφρώς και πλέον αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της με την έκδοση 38.8. Το Assemble Debug, ειδικός στους κώδικες, εξέτασε τη δυνατότητα και ανακάλυψε ότι πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο διαχειριστή εφαρμογών που σας επιτρέπει να απεγκαταστήσετε ανεπιθύμητες εφαρμογές από οποιαδήποτε συνδεδεμένη συσκευή, όχι μόνο από τα συνδεδεμένα smartphone Android.

Google Play Store, Google Play Store: Νέα λειτουργία για απεγκατάσταση εφαρμογών εξ αποστάσεως

H διαδικασία εγκατάστασης μιας εφαρμογής είναι εύκολη αλλά η Google έχει δυσκολέψει λίγο την απεγκατάστασή τους. Όταν, όμως, κυκλοφορήσει η νέα δυνατότητα, αν θέλετε να καταργήσετε μια εφαρμογή, αρκεί να πατήσετε το εικονίδιο του προφίλ σας στο Play Store και να επιλέξετε “Διαχείριση εφαρμογών και συσκευής”. Στη συνέχεια, θα μεταβείτε στην καρτέλα “Διαχείριση”, θα πατήσετε το όνομα της τρέχουσας συσκευής σας και θα εμφανιστεί μια λίστα με τις συνδεδεμένες με αυτήν συσκευές.

Στη συνέχεια επιλέγετε τη συσκευή που θέλετε, ψάχνετε με scroll στη λίστα εφαρμογών και επιλέγετε τις εφαρμογές που θέλετε να απεγκαταστήσετε. Τέλος, οριστικοποιείτε τη δράση πατώντας το εικονίδιο διαγραφής στην επάνω δεξιά γωνία.

Αυτή η εύχρηστη λειτουργία θα μπορούσε να διευκολύνει πολύ όσους χρησιμοποιούν πολλές συνδεδεμένες συσκευές καθώς δεν θα χρειάζεται φυσική πρόσβαση σε κάθε συσκευή για να εξαλειφθούν ανεπιθύμητες εφαρμογές. Η λειτουργία επιτρέπει επίσης την ταξινόμηση των εφαρμογών κατά μέγεθος. Αυτό καθιστά εύκολο τον εντοπισμό και την απεγκατάσταση των εφαρμογών που εξαντλούν περισσότερο τους πόρους της συσκευής για βελτίωση της απόδοσης της συσκευής.

Η Google σχεδιάζει να κάνει αυτή τη λειτουργία συμβατή με ένα ευρύ φάσμα πλατφορμών, συμπεριλαμβανομένων των Android Auto, υπολογιστών, τηλεφώνων Android, τηλεοράσεων και συσκευών Wear OS.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσαν εικόνες υψηλής ανάλυσης που αναδεικνύουν τις καμπύλες του

Kι όμως το Pixel 8a διέρρευσε ξανά αλλά αυτή τη φορά οι εικόνες είναι οι πιο υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Gear Google Google Pixel

Google Pixel Tablet: Διέρρευσε η τιμή για το μοντέλο χωρίς dock

Mια φήμη που κυκλοφορεί υποστηρίζει ότι η Google ετοιμάζεται να λανσάρει μια έκδοση του Pixel Tablet χωρίς το Charging Speaker Dock στο κουτί.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.