Google Play Store: “Μπανάρει” εφαρμογές με παραπλανητικά subscription

Play Store, Google Play Store: “Μπανάρει” εφαρμογές με παραπλανητικά subscription

Η Google ανακοίνωσε και έθεσε σε εφαρμογή μερικές σημαντικές αλλαγές όσον αφορά τους όρους που διέπουν τη χρήση των δεδομένων τοποθεσίας από τις εφαρμογές, καθώς και τις συνδρομές που παρέχουν κάποια apps στο Play Store.

Απαγόρευση άσκοπης καταγραφής των δεδομένων τοποθεσίας

Αρχικά, όσες εφαρμογές θέλουν να καταγράφουν τα δεδομένα τοποθεσίας των χρηστών θα πρέπει πρώτα να πάρουν σχετική άδεια από τη Google. Ο λόγος είναι πολύ απλός, η εταιρεία προσπαθεί να περιορίσει το πλήθος των εφαρμογών του Play Store που ζητούν χωρίς κανέναν λόγο πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα.

Εφαρμογές όπως τα social media που προβάλλουν στους φίλους του χρήστη την τοποθεσία του ή τα εργαλεία έκτακτης ανάγκης θα λαμβάνουν έγκριση. Ωστόσο, apps αγορών που ενδεχομένως αναζητούν κοντινά καταστήματα με βάση την τοποθεσία του χρήστη δύσκολα θα πάρουν τη σχετική άδεια. Όσον αφορά εφαρμογές που ζητούν άδεια από τον χρήστη πριν χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα τοποθεσίας, θα λαμβάνουν άμεσα άδεια.

Όλες οι νέες εφαρμογές που μπαίνουν στο Play Store θα πρέπει να συμμορφωθούν με τη νέα πολιτική μέχρι τον Αύγουστο. Όσον αφορά τα apps που είναι ήδη στο κατάστημα εφαρμογών, οι δημιουργοί τους έχουν περιθώριο μέχρι τον Νοέμβριο να συμμορφωθούν με τη νέα πολιτική.

Από τον Αύγουστο και μετά καμία νέα εφαρμογή δεν θα μπαίνει στο Play Store αν δεν λάβει τη σχετική άδεια, ενώ αν οι devs των παλαιών εφαρμογών δεν συμμορφωθούν με τη νέα πολιτική η Google θα απομακρύνει τα apps τους από το κατάστημα εφαρμογών.

Περισσότερη διαφάνεια στις συνδρομές

Μία ακόμα μεγάλη αλλαγή που έκανε η Google είναι ότι ζητά από τους δημιουργούς εφαρμογών που προσφέρουν συνδρομητικές υπηρεσίες να κάνουν πιο ξεκάθαρα αυτά που προσφέρουν.

Οι χρήστες παραπονιούνται ότι δεν είναι πάντοτε σαφές το τι καλούνται να πληρώσουν. Το ίδιο το Play Store παρέχει υπενθυμίσεις όταν λήξει μία δωρεάν δοκιμή ή η περίοδος χρήσης μιας συνδρομής με ειδική προνομιακή τιμή. Επιπλέον, στέλνει email στους μακροχρόνιους συνδρομητές όταν επέρχονται αλλαγές στις συνδρομές που διατηρούν.

Ωστόσο, η Google ζητάει πλέον από τους προγραμματιστές να εξηγούν τι ακριβώς παρέχει η συνδρομή τους, ώστε να επιτρέπουν στον χρήστη να επιλέξει αν αξίζει να πληρώσει ή όχι. Επίσης, στη σελίδα εγγραφής εντός της εφαρμογής θα πρέπει να γίνεται ξεκάθαρο πιο είναι το ακριβές κόστος και η διάρκεια της συνδρομής, ώστε να γνωρίζει ο χρήστης κάθε πότε πρέπει να πληρώνει.

Επιπλέον, όταν πρόκειται για δοκιμαστικές δωρεάν συνδρομές θα πρέπει να αναφέρεται ρητά η διάρκεια τους, πότε θα γίνει η πρώτη χρέωση, το ποσό της χρέωσης, τι προσφέρει η δωρεάν δοκιμή, και πώς μπορεί ο χρήστης να την ακυρώσει.

Τέλος, όλοι οι προγραμματιστές των υπαρχόντων εφαρμογών έχουν περιθώριο να συμμορφωθούν με την παραπάνω πολιτική μέχρι και τις 16 Ιουνίου, διαφορετικά η Google θα απομακρύνει τα apps τους από το Play Store.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Η Google παραδέχεται ότι το demo του Gemini ήταν σκηνοθετημένο

H Google ανακοίνωσε το Gemini, το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης, που φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί το ChatGPT-4 της OpenAI.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel: Το τελευταίο update βελτιώνει τη gaming εμπειρία ενισχύοντας τη GPU

Τα Google Pixel, ειδικά αυτά που τροφοδοτούνται από τσιπ Tensor, δεν είναι γνωστά για την απόδοσή τους στο gaming.

Smartphones Android Smartphones Apple Google

Tα iPhone υιοθετούν το RCS – Τι σημαίνει αυτό για τα Android;

Η αποστολή γραπτών μηνυμάτων από Android σε iOS είναι ένα μελανό κομμάτι της ιστορίας των smartphone εδώ και πολλά χρόνια.

Internet featured Google

Η Google ανακοινώνει το Gemini: “Το μεγαλύτερο και πιο ικανό μοντέλο Τεχνητής Νοημοσύνης”

H Google αποκάλυψε το Gemini, το νέο, «μεγαλύτερο και ικανότερο» μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης που έχει δημιουργήσει.