Google Play Store: “Μπανάρει” εφαρμογές με παραπλανητικά subscription

Play Store, Google Play Store: “Μπανάρει” εφαρμογές με παραπλανητικά subscription

Η Google ανακοίνωσε και έθεσε σε εφαρμογή μερικές σημαντικές αλλαγές όσον αφορά τους όρους που διέπουν τη χρήση των δεδομένων τοποθεσίας από τις εφαρμογές, καθώς και τις συνδρομές που παρέχουν κάποια apps στο Play Store.

Απαγόρευση άσκοπης καταγραφής των δεδομένων τοποθεσίας

Αρχικά, όσες εφαρμογές θέλουν να καταγράφουν τα δεδομένα τοποθεσίας των χρηστών θα πρέπει πρώτα να πάρουν σχετική άδεια από τη Google. Ο λόγος είναι πολύ απλός, η εταιρεία προσπαθεί να περιορίσει το πλήθος των εφαρμογών του Play Store που ζητούν χωρίς κανέναν λόγο πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα.

Εφαρμογές όπως τα social media που προβάλλουν στους φίλους του χρήστη την τοποθεσία του ή τα εργαλεία έκτακτης ανάγκης θα λαμβάνουν έγκριση. Ωστόσο, apps αγορών που ενδεχομένως αναζητούν κοντινά καταστήματα με βάση την τοποθεσία του χρήστη δύσκολα θα πάρουν τη σχετική άδεια. Όσον αφορά εφαρμογές που ζητούν άδεια από τον χρήστη πριν χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα τοποθεσίας, θα λαμβάνουν άμεσα άδεια.

Όλες οι νέες εφαρμογές που μπαίνουν στο Play Store θα πρέπει να συμμορφωθούν με τη νέα πολιτική μέχρι τον Αύγουστο. Όσον αφορά τα apps που είναι ήδη στο κατάστημα εφαρμογών, οι δημιουργοί τους έχουν περιθώριο μέχρι τον Νοέμβριο να συμμορφωθούν με τη νέα πολιτική.

Από τον Αύγουστο και μετά καμία νέα εφαρμογή δεν θα μπαίνει στο Play Store αν δεν λάβει τη σχετική άδεια, ενώ αν οι devs των παλαιών εφαρμογών δεν συμμορφωθούν με τη νέα πολιτική η Google θα απομακρύνει τα apps τους από το κατάστημα εφαρμογών.

Περισσότερη διαφάνεια στις συνδρομές

Μία ακόμα μεγάλη αλλαγή που έκανε η Google είναι ότι ζητά από τους δημιουργούς εφαρμογών που προσφέρουν συνδρομητικές υπηρεσίες να κάνουν πιο ξεκάθαρα αυτά που προσφέρουν.

Οι χρήστες παραπονιούνται ότι δεν είναι πάντοτε σαφές το τι καλούνται να πληρώσουν. Το ίδιο το Play Store παρέχει υπενθυμίσεις όταν λήξει μία δωρεάν δοκιμή ή η περίοδος χρήσης μιας συνδρομής με ειδική προνομιακή τιμή. Επιπλέον, στέλνει email στους μακροχρόνιους συνδρομητές όταν επέρχονται αλλαγές στις συνδρομές που διατηρούν.

Ωστόσο, η Google ζητάει πλέον από τους προγραμματιστές να εξηγούν τι ακριβώς παρέχει η συνδρομή τους, ώστε να επιτρέπουν στον χρήστη να επιλέξει αν αξίζει να πληρώσει ή όχι. Επίσης, στη σελίδα εγγραφής εντός της εφαρμογής θα πρέπει να γίνεται ξεκάθαρο πιο είναι το ακριβές κόστος και η διάρκεια της συνδρομής, ώστε να γνωρίζει ο χρήστης κάθε πότε πρέπει να πληρώνει.

Επιπλέον, όταν πρόκειται για δοκιμαστικές δωρεάν συνδρομές θα πρέπει να αναφέρεται ρητά η διάρκεια τους, πότε θα γίνει η πρώτη χρέωση, το ποσό της χρέωσης, τι προσφέρει η δωρεάν δοκιμή, και πώς μπορεί ο χρήστης να την ακυρώσει.

Τέλος, όλοι οι προγραμματιστές των υπαρχόντων εφαρμογών έχουν περιθώριο να συμμορφωθούν με την παραπάνω πολιτική μέχρι και τις 16 Ιουνίου, διαφορετικά η Google θα απομακρύνει τα apps τους από το Play Store.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Apple Google Social Media

ΗΠΑ: Ζητούν από Apple και Google την απαγόρευση του TikTok

Ο Michael Bennet, γερουσιαστής του Κολοράντο, έστειλε επιστολή στην Google και την Apple, όπου τους ζήτησε να απαγορεύσουν το TikTok λόγω ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια.

Business Alphabet Google

Alphabet: Έχασε περίπου το 40% της αξίας της μέσα στο 2022

Έσοδα κάτω των εκτιμήσεων για το δ’ τρίμηνο του 2022 ανακοίνωσε η μητρική της Google, Alphabet, καθώς τα έσοδα από τις διαφημίσεις επηρεάστηκαν από την οικονομική επιβράδυνση.

Internet App Store Apple Google

ΤikTok: Αμερικανός γερουσιαστής καλεί Apple και Google να το απαγορεύσουν από τα App Stores

Ο γερουσιαστής των ΗΠΑ, Μichael Bennet, έγραψε μια επιστολή προς τους διευθύνοντες συμβούλους της Apple και της Google απαιτώντας να απαγορεύσουν το κινεζικό TikTok από τα Αpp Stores τους για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Internet Google Google Maps

Google Maps: Εργάζεται στην εμφάνιση φορτιστών για ηλεκτρικά οχήματα

Τα ηλεκτρικά οχήματα αυξάνονται κατακόρυφα και η ανάγκη για φόρτιση είναι ολοένα και μεγαλύτερη, με την Google να εργάζεται επάνω σε μία νέα λειτουργία που αφορά το Google Maps.