Google Play: Το 2018 απορρίφθηκαν 55% περισσότερα apps

Google Play εφαρμογές, Google Play: Το 2018 απορρίφθηκαν 55% περισσότερα apps

Φαίνεται πως η Google είναι αποφασισμένη για τα καλά, να τα βάλει με τους “κακούς” developers και πιο συγκεκριμένα, με αυτούς που προσθέτουν στο Play Store applications που φέρουν κακόβουλο λογισμικό.

Πιο συγκεκριμένα σε χθεσινή ανακοίνωση στο Developers Blog, η εταιρεία δήλωσε πως το Google Play Store σαρώνει καθημερινά πάνω από 50 δις εφαρμογές που προορίζονται για τις συσκευές μας, προκειμένου να εντοπίσει και να σταματήσει τις κακές εφαρμογές. To Play Store κατά το 2018, απέρριψε 55% περισσότερες υποβολές εφαρμογών σε σχέση με το 2017.

Η Google δήλωσε, πως η εταιρεία απαιτούσε από τους third-party app developers, να είναι διαφανείς σχετικά με τον τρόπο που συλλέγουν, χρησιμοποιούν και αξιοποιούν ευαίσθητα δεδομένα των χρηστών. Έτσι λοιπόν κατά το περσινό έτος, απέρριψε και κατάργησε δεκάδες χιλιάδες εφαρμογές, καθώς οι προγραμματιστές δεν συμμορφώθηκαν με τους κανονισμούς.

Η εταιρεία έπειτα από έρευνα διαπίστωσε πως το 80% των προγραμματιστών που κυκλοφορούν τέτοιο υλικό, είναι κατ’ επανάληψιν παραβάτες και μερικές φορές εργάζονται για το ίδιο δίκτυο. Για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, έχει χρησιμοποιήσει το machine learning και υπαλλήλους που εργάζονται στον συγκεκριμένο τομέα.

Όπως έγραψε στην ανακοίνωση, ο Andrew Ahn, υπεύθυνος προϊόντων του Google Play: “Γνωρίζουμε ότι θα συνεχίσουν την προσπάθεια τους για να μπορέσουν να ξεφύγουν από τα συστήματα μας, αλλάζοντας τακτική και προσαρμόζοντας την συμπεριφορά τους. Εμείς αυτό που οφείλουμε να κάνουμε και κάνουμε, είναι να ενισχύουμε τις δυνατότητες μας, προκειμένου να αντιμετωπίζουμε τέτοιου είδους αντιφατικές συμπεριφορές. Έτσι θα μπορέσουμε να εργαστούμε για να παρέχουμε στους χρήστες μας, ένα υγιές και ασφαλές κατάστημα εφαρμογών”.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος Μι

Ναι αλλά το Αντροιντ ειναι ξεκλειδωτο και εχει δωρεαν εφαρμογες 😂🤧

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.